banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun’da mültecilerin oyunu ifşa oldu

Samsun’da çeşitli mahallelerde mültecilerin sadaka toplamak için yeni izledikleri taktik lokanta işletmeciliği yapan esnafın sabrını taşırıyor.

banner269

Samsun’da mültecilerin oyunu ifşa oldu

Samsun’da çeşitli mahallelerde mültecilerin sadaka toplamak için yeni izledikleri taktik lokanta işletmeciliği yapan esnafın sabrını taşırıyor.

22 Eylül 2017 Cuma 10:59
Samsun’da mültecilerin oyunu ifşa oldu

Samsun Haber – Samsun’un İlkadım İlçesi başta olmak üzere Ortadoğu’dan gelen mülteciler esnaflardan sadaka toplamak için yeni taktikler türetiyor. Edinilen bilgiye göre, bu mahallelerde lokanta işletmeciliği yapan esnaflardan ‘çok aç’ olduklarını söyleyerek önce onlardan yemek istiyorlar ardından aldıkları yiyecekleri başka mahalleye giderek çöplere atıyorlar. Ortaya çıkan bu manzara Samsunlu lokantacıları çileden çıkartıyor.

MÜLTECİLER BUNU NEDEN YAPIYOR?

Geçtiğimiz günlerde Samsunhaber. com’a şaşırtan bu manzaranın nedenin açıklayan İlkadım İlçesi Kale Mahallesi lokantacılarından Aydın U. Bu sorunun Samsun değil, Türkiye’deki bütün lokantacı esnafın ortak sorunu olduğunu sözlerine ekleyerek, “Biz lokantacılar olarak onlara elimizden gelen yemek yardımını yapmaya gayret gösteriyoruz. Ama onların maksatı karın doyurmak değil. Karınlarını doyurmak maksadıyla bizden yiyecek istiyorlar. Amaçları yoğunluktan yararlanıp işletme sahibinin onlarla uğraşmak yerine yiyecek yerine para vermesi. Ama işletme sahibi onlara yiyecek veriyor. Onlarda karınları zaten tok olduğu için aldıkları yiyecekleri çöpe atıyorlar. Bunu sıkça gördüğümüz için lokantacılar olarak onlara ne yiyecek ne de para vermek istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİRİ SADAKA ALINCA HEPSİ GELİYOR”

Mahalle aralarında yaşanan bu durumdan artık müşterilerinde rahatsız olduğunu belirten Lokantacı Aydın U. “Samsun’a mülteciler ilk geldiklerinde şahsım adına onlara çok üzülür ve her defasında elimden gelen yardımı esirgemezdim. Ancak hangi birine yardım edelim. Bir mülteci dilenciye para veya yiyecek verdiğimizde nereden türüyorlarsa hepsi birden başımıza geliyor. Biz müşterilerimize bakıp ekmek parası mı kazanalım, yoksa ihtiyacı olmayan mülteci dilencilere mi yardım edelim?” diye dert yandı. 

Haber: Ekrem BİRCAN

Son Güncelleme: 22.09.2017 17:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KAAN TÜRK 2017-09-22 11:10:58

Daha neler olacak neler... Milyonlarca yabancı insan aramızda.

Avatar
Umt tnc 2017-09-22 12:36:28

Yakında samsuna yerleşecekler

Avatar
sirakuza 2017-09-22 13:25:28

parazitler...Sizin şu lanet dünyada üşenmediğiniz yegane şey:köpekler gibi çiftleşip tavşanlar gibi üremek değil mi?

Avatar
KaYa 2017-09-22 15:17:26

Bu daha başlangıc yakinda mafyalaşacaklar

Avatar
GÖZLEMCİ 2017-09-23 09:05:31

BU İNSANLAR ŞEKİLDE OLURSA TÜRKİYE ÇOK SORUNLAR YAŞAR... YAŞANMAYA BAŞLANDI... İLERİ BU ADAMLAR HER TÜRLÜ ORGANİZE SUÇ MAKİNESİ HALİNE GELEBİLİR.. BU KONUDA HÜKÜMET SINIFTA KALDI... BU İNSANLARIN MUTLAKA KONTROL ALTINA ALINMASI ŞART.. DUR BİLMEYEN DİL BİLMEYE HER KADINI PEŞİNDE 4,5 ÇOCUK VAR.. İYİ KOKULAR GELMİYOR SÖYLEMESİ. İLERİ BU İNSANLAR SUÇ MAKİNE HALİNE GELEBİLİR.... NE YAPTIKLARI BELLİ DEĞİL.

Avatar
samsunlu 2017-09-23 09:33:03

bu suriyelileri samsundan temizlemenin vakti geldi artık