banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun’da kazalar %60 azaldı

Yol kenarlarında bulunan trafik polis aracı maketlerinin kazaları önleyip önlememesi ile ilgili Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Dursun Kavuran, “2016 yılı ile 2017 yılı arasında il merkezindeki trafik kazalarında %60 düşüş görülmektedir” dedi.

banner269

Samsun’da kazalar %60 azaldı

Yol kenarlarında bulunan trafik polis aracı maketlerinin kazaları önleyip önlememesi ile ilgili Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Dursun Kavuran, “2016 yılı ile 2017 yılı arasında il merkezindeki trafik kazalarında %60 düşüş görülmektedir” dedi.

17 Nisan 2018 Salı 10:21
Samsun’da kazalar %60 azaldı

Samsun haber - Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Dursun Kavuran Yol kenarlarında bulunan trafik polis aracı maketlerinin kazaları önleyip önlememesi ile ilgili konuştu. Başkan Kavuran, İlkokuldan lise veya üniversite bitimine kadar öğrencinin trafik dersinde baştan sona her şeyi öğrenmesi ve daha sonra sürücü belgesini mezun olduğu okuldan alması gerektiğini söyledi.

“İnsanların daha dikkatli davranmasına neden oluyor”

Bu yapılan projenin halen devam ettiğini söyleyen Başkan Kavuran, “Yol kenarlarındaki trafik polis aracının bulunması insanların daha dikkatli olmasına neden oluyor. Başka illerden gelen kişilerin uzaktan bir ekip arabası varmış gibi görmesini sağlıyor ve bu da insanların daha dikkatli davranmasına neden oluyor. Uzaktan görenler polis arabası mı maket mi olduğunu fark edemiyor. Trafik polisleri yol kenarlarında ceza yazmadan dursalar bile o bölgelerdeki kaza oranları oldukça düşük oluyor. Şuan bu proje kaldırılmadı ve halan devam ediyor. Geceleri de sinyal lambaları çalıyor. Hem gündüz hem gece kullanılıyor ama özellikle geceleri işlevi oluyor. 2016 yılı ile 2017 yılı arasında il merkezindeki trafik kazalarında %60 düşüş görülmektedir. Bu tür projelerde asıl olan kazaları en aza indirmektir” diye konuştu.

“Sonra tedbir alıyorlar”

İnsanların maketleri gördükten sonra tedbir aldıklarını söyleyen Kavuran, “Ben trafik polisinin ceza yazmasındansa radar araçlarını ve trafik araçlarını yol boyunca üçer beşer kilometre aralıkla koymaları bile o insanların tedbirli olmasına yeterli ve kazaların azalmasına sebebiyet verir. İnsanlar bir polisin durdurup ceza yazmasa bile onları gördükten sonra tedbir alıyorlar. Aslında biz polisten değil kendi başımızdakinin canını korumak için tedbirli olmalıyız. Trafik kazalarının meydana gelmemesi için kurallara uymamız gerekiyor. Eğer biz trafik kurallarına uyarsak zaten kazalar meydana gelmez” şeklinde konuştu.

“Eskiye göre nispeten daha da azaldı”

Bu uygulama ile trafik kazalarının önlendiğini söyleyen Kavuran, “Kazalarda %96 sürücüler hatalıdır. Bu yapılan maket trafik polisi arabaları eskiye göre nispeten daha da azaldı. Trafik kazalarını incelediğiniz zaman varacakları yere çok az bir mesafe kaldığı zaman kaza yaptıklarını göreceksiniz. Bu uygulama ile birlikte trafik kazaları biraz daha önlenmiş oldu. Aslında basit bir maket değil. Sinyalize sistemi bulunmaktadır. Maket aracı görüp aldanmayan daha sonra gerçek bir aracı gördüğü zamanda pek fazla umursamıyor. Aslında ilkokuldan lise veya üniversite bitimine kadar öğrenci trafik dersinde baştan sona her şeyi öğrenmeli ve daha sonra sürücü belgesini mezun olduğu okuldan almalı.” diye ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2018-04-17 11:14:36

Ehliyetin okullardan alınmasına kesinlikle katılıyorum. Trafik günlük hayatımızın parçasıdır. Yaşam boyu öğrenme ve gelişme gerektirir. Dolayısıyla bireylere ve devlete büyük iş düşmektedir. Karayollarındaki bir çok yolun yapısı hatalıdır. Öncelikle bütün yollar genişletilmeli, bölünmüş olmalı ve dönüşler mutlaka kavşaklara yönlendirilmelidir. Kavşaklarda mutlaka trafik ışıkları ve kamera olmalıdır. Ayrıca mutlaka her yere
kameralarla takip sistemleri kurulmalı ve hata yapana ağır cezai yaptırımlar olmalıdır.

Avatar
Cemzen 2018-04-17 12:18:57

İnandırıcı değil hatta çok komik. Eğer %1 gerçek payı varsa burdan şunu anlamak lazım: kurallara sadece ceza korkusuyla uyuyoruz. Tehdit yoksa kural yok orman kanunu