banner388

Samsun’da Hristiyanlar yılbaşını kutlayacak mı?

Her yıl tartışmalara konu olan Hristiyanlar Yılbaşı kutlaması yapar mı? Sorusuyla ilgili Samsun Agape Kilisesi Pastörü Orhan Pıçaklar açıklama yaptı.

Samsun’da Hristiyanlar yılbaşını kutlayacak mı?

Her yıl tartışmalara konu olan Hristiyanlar Yılbaşı kutlaması yapar mı? Sorusuyla ilgili Samsun Agape Kilisesi Pastörü Orhan Pıçaklar açıklama yaptı.

13 Aralık 2017 Çarşamba 11:33

Samsun haber - Samsun Agape Kilisesi Pastörü Orhan Pıçaklar 31 Aralık tarihinin Noel ile karıştırıldığını söyledi. Orhan Pıçaklar yaptığı açıklamada, "Hristiyanlık da iki tane bayram vardır; İsa'nın doğuşu olan Noel bayramı ve Paskalya'dır. Bir kaç gün sonra biz Noel'i kutlayacağız. Ancak yılbaşı yaklaştıkça insanların yanlış bilgilendirilmesi sonucu Noel'i 31 aralık zannediyorlar. 31 Aralık'ta İsa'nın doğuşu bayramını kutladıklarını düşünüyorlar" dedi.

"31 ARALIK'IN BİZİMLE BİR İLGİSİ YOK"

Hristiyanların 31 Aralık tarihinde aileleriyle zaman geçirdiğini ifade eden Pıçaklar, "Aslında 31 Aralık'ın bizimle hiçbir ilgisi yoktur. Gerçekten kiliseye giden, ibadetlerini yerine getiren iman sahibi Hristiyanlarla ilgili yoktur. Biz bunu 24 Aralık'ı 25 Aralık'a bağlayan gece kiliseye giderek; ilahiler söyleriz, İncil’den İsa'nın doğuşuyla ilgili parçalar okuruz. Sonra hep birlikte bir yemek yeriz ve evlerimize gideriz. 31 Aralık'ta insanlar yine bizim kilisemizin üyeleri evlerinde otururlar aileleriyle zaman geçirirler" diye konuştu.

"KUTLAMALARI TASVİP ETMİYORUZ"

31 Aralık tarihinde yapılan kutlamalar tasvip etmediklerini belirten Pıçaklar, "31 Aralık tarihinde yılbaşını kutlayanlar eğlenenler vardır ama bunun bizimle uzaktan yakından ilgisi yok. Yıllardır bu durumu anlatmaya çalışıyoruz. 31 Aralık'ta yapılan kutlamaların İsa'nın doğuşuyla ve kitaba bağlı Hristiyanlarla uzaktan yakından ilgisi yoktur. Biz bu kutlamaları da tasvip ediyoruz. 24 aralık saat 12.00'da Denizevleri'nde yapılan yeni binamızda Türk, Afrikalı, Ukraynalı, Irak'lı Hristiyan kardeşlerimizle bir araya geleceğiz" şeklinde ifade etti.

Son Güncelleme: 13.12.2017 11:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yalçın 2017-12-13 11:51:33

Hristiyanlar 31 Aralık yılbaşı eğlencesini tasvip etmezler Ama biz müslüman türkler her 31 Aralıkta en görkemli ağacı süsleyip eğleniriz bizim kültürümüzde vardır..