banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun’da eve çıkmayı düşünen öğrenciler dikkat!

Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, ev kiralamayı düşünen üniversite öğrencilerini simsarlar hakkında uyardı.

banner269

Samsun’da eve çıkmayı düşünen öğrenciler dikkat!

Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, ev kiralamayı düşünen üniversite öğrencilerini simsarlar hakkında uyardı.

06 Eylül 2017 Çarşamba 10:30
Samsun’da eve çıkmayı düşünen öğrenciler dikkat!

Samsun HaberSamsun 19 Mayıs Üniversitesi’nde akademik yılın başlamasına az bir süre kala çoğunluğu lisans eğitimine yeni başlayan öğrenciler olmak üzerine birçok öğrencide barınma ihtiyacını karşılama telaşı yaşanıyor. Devlet yurtlarının kontenjanlarından yararlanamayan birçok üniversite öğrencisi kendilerine uygun ev kiralamanın yolunu arıyor.

“Emlakçılar Odası’na Kayıtlı Emlakçılara Güvenin”

Özellikle uzak şehirlerden Samsun’a okumaya gelen öğrencilerin ev kiralarken sıkıntılar yaşadığı anlatan Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, öğrenciler tavsiyelerde bulundu. Oral, “ Yurtlarda kalma şansı bulamayan öğrencilere benim tavsiye ev tutarken kendilerine aracı olmaya çalışan kişiler konusunda dikkatli olsunlar. Vergi mükellefi olmayan ve Samsun Emlakçılar Odası’na kayıtlı olmayan kişiler aracılığıyla ev kiralamasınlar” dedi.

“Depozito Konusunda Yardımcı Olmaya Çalışırız”

Vergi mükellefi olmadan öğrencilere ev kiralamaya çalışan ve ‘Ayakçı’ olarak tabir edilen kişilerin bugüne kadar birçok öğrenciyi mağdur ettiğini söyleyen Oral, “Bu insanların öğrencilere kiralamaya çalıştıkları evlerin ev sahiplerinin durumdan haberi bile olmuyor bazen. Dolaylı şekillerle öğrencilere ev kiralamaya çalışanlar oluyor. Bu gibi durumlarda öğrenciler kiraladıkları evlerde çeşitli sıkıntılar yaşıyor. Sıkıntı yaşadıkları zamanda evi kendilerine kiralayan ‘ayakçı’ları bulma şansları da yok. Ama vergi mükellefi olan ve Samsun Emlakçılar Odası üyesi olan emlakçıların ise öğrencilere kolay kolay yanlış yapamaz. Yaptığı zaman sorumluluğu emlakçı taşır. Böyle durumlarda zaten Odamıza şikayet gelir. Biz de şikayet gelmesi halinde zaten durumu çözmek için elimizden geleni yaparız” diye konuştu. Bunun yanı sıra öğrencilere kapılarının açık olduğunu belirten Oral, “Kiraladıkları evlerde ödeyecekleri depozito için dahi öğrencilere yardımcı olmaya dahi çalışırız” şeklinde konuştu.

“Raylı Sistemin Ardından Semt Fark Etmiyor”

Üniversite öğrencilerin yoğun olarak ev tuttukları bölgeler hakkında da konuşan Oral, “Raylı sistemin gelmesinin ardından şehir merkezinde de ev tutabiliyorlar. Raylı sistem gelmesinin ardından pek semt fark etmiyor artık.  Öğrenciler için önemli olan bütçelerine göre ev bulmaları” dedi.

Haber: Yasir BABA

Son Güncelleme: 06.09.2017 16:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsyan 2017-09-06 12:42:29

Bir don kaldı bizde alınacak öğrenci diye destek olunan günler geçti öğrenciyi halletme dönemi geldi