banner388

Samsun’da en çok kaza o ilçelerde yaşanıyor

Samsun Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Dursun Kavuran, yaşanan trafik kazalarının yoğun olduğu bölgeler hakkında,  “Samsun’da trafik kazalarının yaşandığı ilçeler Atakum, İlkadım ve Canik’te ki Bulvar yolu üzerinde yaşanmaktadır” dedi.

Samsun’da en çok kaza o ilçelerde yaşanıyor

Samsun Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Dursun Kavuran, yaşanan trafik kazalarının yoğun olduğu bölgeler hakkında,  “Samsun’da trafik kazalarının yaşandığı ilçeler Atakum, İlkadım ve Canik’te ki Bulvar yolu üzerinde yaşanmaktadır” dedi.

25 Ocak 2018 Perşembe 14:19
Samsun’da en çok kaza o ilçelerde yaşanıyor

Samsun haber - Samsun Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Dursun Kavuran, yaşanan trafik kazalarının yoğunluğu ile ilgili olarak, “Samsun şehir merkezinde meydana gelen kazaların hemen hemen yüzde 80’i kavşaklarda meydana gelmektedir. Bunların da çoğu trafik kurallarına uyulmamaktadır. Aslında Samsun merkezde yaklaşık 260 bin civarında araç bulunmaktadır. Şehrin coğrafi konumunda olsun, yol konumundan ve otopark sorunundan olsun bu kadar kapasiteyi kaldırabilecek güce sahip değil. Bu nedenle de Samsun’da ki araçların fazlalığı trafik kazalarının da bazı yerlerde yoğunlaşmasına neden olmaktadır. Her ne kadar Samsun’da ölümlü kazalar azaldıysa da yaralamalı ve hasarlı kazalar oldukça çoğalmaktadır. Bu da Emniyet Müdürlüğüyle değil de vatandaşların maddi hasarlı kazalarda kendi aralarında tutmuş oldukları tutanakla tespit edilmekte” diye konuştu.

“Yaralamalı ve maddi hasarlı kazalar dahi olsa zarar vermektedir”

Atakum ve İlkadım İlçelerinde trafik kazalarının yoğun olduğu bölgelerden bahseden Kavuran, “Bunları böyle ilçelerimiz bazında değerlendirecek olursak İlkadım Bölgesinde, Atatürk, Yüzüncü Yıl Bulvarı,  İlkadım Bulvarı ve Canik’te daha çok yoğunluğa neden olmakta. Işıklı olan kavşaklarda daha az kaza olurken ışıksız olan kavşaklarda daha çok kazalar görülmektedir. Atatürk Bulvarı, Yüzüncü Yıl Bulvarı ve İlkadım Bulvarı, Canik’te daha çok yoğunluğa neden olmaktadır. Samsun’da trafik kazalarının yaşandığı ilçeler Atakum, İlkadım ve Canik’te ki Bulvar yolu üzerinde yaşanmaktadır. Atakum’da ise yine Atatürk Bulvarı, Cağaloğlu Bulvarı ve Recep Tayyip Erdoğan Bulvarları üzerinde kesinlikle en çok yoğun olarak trafik kazalarının yaşandığı yerler. Buralardaki kontrolsüz kavşaklarda meydana gelmektedir. Kontrollü kavşaklarda da vatandaşlarımızın kurallara uymadığından meydana geliyor. Bu konular üzerinde de aşırı derecede yoğun kazalar oluyor. Her ne kadar ölümcül olmasa dahi yaralamalı ve maddi hasarlı kazalar dahi olsa ülkemize zarar vermektedir” şeklinde ifade etti.

“Hata yapan araçlar kaza yaparlar”

Canik’te ise önemli birkaç kavşaktan bahseden Kavuran, “Canik tarafında ise, İlkadım Bulvarının gittiği yön, üst geçit ve bilhassa Canik’teki göbekte çok yönlü bir göbek olduğu için orada vatandaşlarımızın ışıklara bazen uymamaları veya sarı ışık yanar yanmaz harekete geçmeleri kazalara neden olmaktadır. Bu konularda da çok dikkatli olunması gerekiyor. Ayrıca bugün Atatürk Bulvarı üzerinde Tekkeköy Kirazlık Sanayi istikametine giden yolda yaklaşık günde 60 bin araç devam etmektedir. Ayı şekilde Sinop istikametinden de 50 bin civarında ve Ankara istikametinde de bu civarlarda araç gidip gelmektedir. Bu esnada trafik kurallarına uymayan veya aşırı hız, hatalı sollama gibi kırmızı ışık ihlali gibi hata yapan araçlar kaza yaparlar. Okulların ve mesailerin çıkış saatinde daha çok dikkat edilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Müberra TAŞÇI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
QWERTY 2018-01-25 15:20:19

ÇOK BASİT BİR ÇÖZÜM VAR. SAMSUNUDAN ANKARA İSTİKAMETİNE GİDEN YUKARIDAKİ KÖRÜ ALTINDAKİ YOLA ARAÇLAR İÇİN BANKET YAPIN. GELEN ARAÇ ZATEN YAVAŞLAMAK ZORUNDA VE BÖYLECE CANİK TARAFINDAN İLKADIM İSTİKAMETİNE GİDEN ARAÇLAR RAHATLIKLA YOL ALIR.

Avatar
erhan... 2018-01-25 15:23:16

Dernek başkanı DURSUN KAVURAN canikteki cezaevi ve 2. hattın oradaki kavşaktan "yaya" olarak geçsin bakalım.Vatandaş ölüm korkusuyla neler yaşıyor nerden bilcek.Konuşması kolay cesareti varsa ölüm kavşaklarından geçsin...

Avatar
levent ahmet kırcalı 2018-01-25 18:55:27

Fotoğrafını paylaştığınız yer, kesinlikle çok tehlikeli...kontrolsüz acil önlem alınmalı..trafik lambası gibi..

Avatar
erhan... 2018-01-26 00:05:52

yorumlarmızı yayınlarmısınız...

Avatar
Offff 2018-01-26 08:20:22

Sen oraya trafik lambası koyma sonrada. Kaza oluyor olur tabiki !!!! Otogarın orda makro market e dönerken trafik lambası koyma sonra kaza oluyor de hadi yaaa !!! Şimdi zor onlara makronun orda var koyuldu der ,koydun ama sadece kırmızı ışık yanıp sönüyor ne anladım ben ondan sanki yukardan gelen araçlar durup bana yol verecek gerçi burası Türkiye burda doğal böyle şeyler

Avatar
Yol Kapalı 2018-01-26 09:00:40

Kaldırım işgalini geçti, yol işgali var. Özellikle tekrar ediyoruz.Sabit ekip lazım. Derebahçe Atasam önü. 2 seritli yolun 2 şeritine araç park ediyor. Üstelik araçlar dikine park ediliyor. Önlemler yetersiz. Yolu kapatıp pastanecilere, pazarcı mağzalara mı tahsis mi edelim. Hastane önünde korna çalınmaz dimi gelde burda düğün konvoylarını dinle.

Avatar
Recep Kemal AKŞENER 2024-04-06 13:06:07

Şehrin düzeni olmadığından böle oluyo herkez kafasına göre yaşıyo

Avatar
erhan... 2018-01-25 21:09:23

Dernek başkanı DURSUN KAVURAN'ı Canik cezaevi kavşağına ve 2. hat kavşağına yaya olarak davet ediyorum.Öyle konuşması kolay bide bizzat yaşarak deneyimini anlatsın.Tabi hızla gelen bir araç çarpmazsa...