banner388

Samsun’da çekilen bu dizide bakın kimler yer alıyor

Samsunlu yönetmenin Samsun’da çekimlerine devam ettiği ‘Hayatta Kal’ dizisinde gerçek karakterler rol alıyor. Doktorundan, narkotik amirine kadar…

Samsun’da çekilen bu dizide bakın kimler yer alıyor

Samsunlu yönetmenin Samsun’da çekimlerine devam ettiği ‘Hayatta Kal’ dizisinde gerçek karakterler rol alıyor. Doktorundan, narkotik amirine kadar…

01 Ocak 2018 Pazartesi 17:40
Samsun’da çekilen bu dizide bakın kimler yer alıyor

Samsun haber - Samsunlu yönetmen Fuat Yılmaz, şu sıralar ‘Hayatta Kal’ dizisini çekiyor.  Uyuşturucuyla mücadelenin önemine değinen bu dizi projesinin oldukça dikkat çektiğini belirten Yılmaz, “Kamere arkası ve önüyle beraber 350 kişilik bir ekip olduk. Zorluklarını çekiyoruz ama yakın zamanda da ilk bölümü yayınlanacak. Haftada bir yayınlayamasak da 10 günde bir yayınlayacağız.” dedi.


“Her 23 gençten biri de şu anda madde bağımlısı”


Dizide gerçek karakterler oynatıldığını belirten Fuat Yılmaz, uyuşturucuyla mücadele için bu diziyi yaptıklarını belirterek “İki tane doktorumuz oynuyor projede, normalde de doktorlar. Narkotik bölümünde oynayan kişi, gerçek bir narkotik amiri, emekli. Hep böyle doğru kişilerle doğru şeyler yapmaya çalışıyoruz. E tabii ki bunları anlatırken sokağı da anlatmak zorundasın. İşin içine farklılık katıp, izleyici çekmek için bunlarla mücadeleyi de anlatmak zorundasın. Bu kişileri kazanmak istiyorsak, ilk önce farklı bir altyapı sağlamak lazım. Bir de son 2 senede %37 artmış. Çok büyük bir rakam, yani Türkiye’de her 10 gençten en az birisi kullanmış, her 23 gençten biri de şu anda madde bağımlısı. Bunlar araştırarak ortaya çıkardığımız şeyler. Dedik ki mücadele edelim, dizimizi yapalım, sosyal sorumluluk, 5 bölüm, belki 5 kişiyi kurtarırız.” dedi. 


“Sanat, dünyaya açılan en büyük kapıdır"


Samsun’da projenin gidişatının hayli ilgi gördüğünü ve iyi gittiğini söyleyen Yılmaz, “Şu anda kamera arkası ve kamera önü 350 kişilik bir ekip olduk. Şimdi yetenekli insanlar var, bu kişileri de diğer yetenekli kişilerle eğitelim, gelecek projelerimizde kullanalım diye düşünüyoruz. Gençleri, toplumu biraz heveslendirelim, insanları sanata heveslendirelim. Sanat, dünyaya açılan en büyük kapıdır. Doğuda, batıda film çekebileceğimiz çok güzel yerlerimiz var ama öncelikle zihniyet değişmeli.” diye konuştu.


“Amacımız Samsun adına bir şeyler yapmak”


Oyuncu seçmelerinde kapılarının herkese açık olduğunu ve yetenek aramadıklarını anlatan Yılmaz, “Biz şu ana kadar 2 tane ücretsiz seçme yaptık, bunda belli başlı sorularımız oldu, neden buradasın, biz seni seçmezsek ne kaybederiz gibi böyle sorularımız oldu ya da seni projeye almazsak ne kaybederiz gibi. Burada aslında soru, daha çok yetenekten daha çok kişinin özgüveni. İlk başta özgüven, özgüveni olan insan bizim için çok önemli çünkü bu kişiler kameranın karşısında da genelde rahat olur. Kast ajansında da bizim ajansa kaydolan kişi herkes kaydolabiliyor, yeteneğe bakmıyoruz, bizim yeteneğe bakmıyoruz dememizin amacı şu; insanların iyi ya da kötü bir hayali var. Sonuçta biz, insanların hayallerini gerçekleştirebilecekleri bir kapıyız 7’den 70’e kayıt alıyoruz, bebeğimiz bile var şu anda, amcalarımız da var, teyzelerimiz de var. Amacımız Samsun adına bir şeyler yapmak, Samsun’dan bir şeyler çıkarmak.” diye konuştu. 


“Hiçbir destek yok”


Samsun ve Canik Belediyesi’nin yardım etmediğini belirten ve bu konuda herkesten destek beklediğini belirten Yılmaz, “Biz mücadele etmeye çalışıyoruz ama nereye kadar gider bilmiyorum, Mardin’i, Tunceli’si sinema platosu oluyor da Samsun niye olmasın yani? Bu insanları tanısınlar, biz belediyelere sen yanlışsın demezsek, bu insanlar bunu yapmaya devam edecek. Canik Belediyesi’nin bir yardımı olmuyor. Biz bunun mücadelesini veriyoruz ama mücadele verirken verdiğin adam kim, karşındaki kim yani neye göre mücadele veriyorsun? Onun için, dediğim gibi hiçbir destek yok.” diye konuştu.


Haber: Dilek Alabulut
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şendoğan Gerçek 2018-01-01 19:48:18

Ben emekli Narkotik polisiyim Dizide Narkotik Amiri rolündeyim Sevgili yönetmenim Fuat YILMAZ ve yönetmen Elit ELAY a bu çektikleri film de uyuşturucuyla ilgili mücadeleyi konu alan bu dizide oynamaktan büyük mutluluk duyuyorum.Bizlere sonsuz desteklerini esirgemeyen başta Sn. Em. müdürümüz ve Samsun emniyetinin tüm müdür, amir, memur ve çalışanlarına saygılarımı arzediyorum.(siz Samsun un Canik, İlkadım ve Atakum belediyelerinin Sn.. Başkanları Sevgili yönetmenim kötü bir iş mi yapıyorki destek sağlamıyorsunuz Uyuşturucuyla mücadeleyi sadece polisin görevi olarak görmeyin lütfen hepimiz bu sorumluluğu alalım.)

Avatar
ADINI SEN KOY 2018-01-01 22:39:29

CANİK BELEDİYESİ KENDİSİYLE ÇELİŞİYOR BURADA. kültürel dönüşüm , kentsel dönüşüm. Saçma. ramazanda çadır kurun.

Avatar
özcan 2018-01-02 09:47:05

rol almak isteriz. polis savcı memur değilim ama kabiliyetim vardır. Sayın Yönetmenin okuyorsan biz burdayız :)

Avatar
hamdi 2018-01-01 17:48:02

Helalolsun

Avatar
Muzaffer kurt 2018-01-02 08:44:01

Ben de oynarım

Avatar
Gençihtiyar 2018-01-02 23:27:55

Bu filmde ve cekimlerinde emegi gecen butun herkeze tesekkur ediyorum gec kalinmis bir proje olmasina ragmen inşAllah guzel bir bilgi paylasimi olur ve insanlarimiz bilinclenir ve sunu soylemek istiyorumki bende bazi yerlerden gecerek kendimi toplayip hayatima yon verdim ve ekmegimin pesindeyim simdiki gencler kardesler abiler yanlis kisiler abiler kardesleri yanlis yonlediriyor ve kardeslerden saygi bekliyorlar kardesleri yanlis yonlendirdikleri icin o kardeslerde baska abilerine saygizislik yapiyorlar ve hasimliklar basliyor sokak kavgalari oysaki bunlar birer şeytanin oyunu uyanamiyorlar ve bu yapimda destek olmayan o belediylerinde gunahini almak istemiyorum ama icimdede tutmak istemiyorum demekki bunlarda onlara yandaş ne alaka diyenler olacak ama ozaman destek olarak bunu ispatlasinlar uzak durarak degil saygilar iyi calismalar

Avatar
Yunus emre albayrak 2018-01-06 01:37:02

Bende oynamak isterdim

Avatar
şevki 2018-01-06 08:34:25

yerel belediyeden önce yakın zamanda samsun da yapılan olimpiyatlar için yatırım yapan büyükşehir bld başkanı yusuf ziya nerede diye sormalı? şu anlamak lazım diye düşünüyorum, yapılacak yardımdan yardımı yapacaklar bir maddi çıkar bekleyecek mi? kaymakamı ve valisi yok mu? neden destek çıkılmaz düşünmeli?