banner388

Samsun’da 500’e yakın insan mağdur

Samsun Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, sağlıkta yaşanmaya devam eden taşeron krizinin ardından, “Bu yasadan dolayı Samsun’da ilçelerde dahil olmak üzere toplam 500’e yakın insan mağdur” dedi.

Samsun’da 500’e yakın insan mağdur

Samsun Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, sağlıkta yaşanmaya devam eden taşeron krizinin ardından, “Bu yasadan dolayı Samsun’da ilçelerde dahil olmak üzere toplam 500’e yakın insan mağdur” dedi.

20 Ocak 2018 Cumartesi 10:52
Samsun’da 500’e yakın insan mağdur

Samsun haber - Samsun Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, sağlıkta yaşanmaya devam eden taşeron krizi ile ilgili olarak, “Taşeron yasasından dolayı Samsun’da ilçelerde dahil olmak üzere toplam 500’e yakın insan mağdur. Çok sağlıklı bir kadrolaşma yapılmadı. 657 devlet memurları kanunu çerçevesinde alınmasıyla ilgili bir açıklama yapılmasına rağmen 4D daimi ve iş yasasında alındı. Alınırken de bir KHK ile çok aceleye getirildi. Sırf ihaledeki boşluklardan dolayı kadro alamayan arkadaşlar göz ardı edildi. Ülkede yüz binlere yakın insana kadro verirken tahmini 15-20 bin kadar insana kadro verilmeyerek mağdur ettiler” diye ifade etti.

“Etik bir davranış değil”

Tüm çalışanlara kadro verilmesi gerektiğini vurgulayan Çakmak, “Arkadaşlar siteminde ve eyleminde haklılar ve giderek de artacaktır. Her ne kadar da bir memur sendikası olsak bizler de bu anlamda onlara destek veriyoruz. Biz taşeron sistemine başından beri karşıyız. Madem bu şekilde kadrolaşma yapıldı o zaman hepsine verilmesi lazım. Bu arkadaşlar işsiz kalacak. Bir taraftan istihdam yaratmaya çalışıyorsun bir taraftan da bu istihdamla alakalı arkadaşlarımızı hazır işlerinden ediyorsun. Bu şık ve etik bir davranış değil. Diğer arkadaşlar kadro alırken birlikte çalıştıkları ve aynı işi yapan arkadaşların kadro almamaları üzücü bir durum” diye konuştu.

“Bu çok zor bir süreç değil”

Devletin bu süreci en kısa sürede yeniden gözden geçirmesi gerektiğini ifade eden Çakmak,  “Gerçekten bu sistemde müteahhit firmaları aradan çıkartırken bu işi yapan arkadaşlarımızın mağdur olmasına izin verecek bir süreç başlıyor. İnsanlar öyle ya da böyle o firmaların üzerinden gene devletin açığını kamuda oluşan o boşluğu dolduruyorlardı. Bu arkadaşlarımızın bunu hak ettiklerini düşünmüyorum. Bu onlara yapılmış bir haksızlık. Bu süreci de en kısa sürede devlet yeniden gözden geçirmeli. Bu çok zor bir süreç değil. Aynı eşiğin altına diğer arkadaşlarımızı da sokacaklar. Asıl o arkadaşlar alandan çekildikten sonra ne olacak o zaman göreceğiz. Asıl yokluklarını o zaman hissedeceğiz” dedi.

Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 22.01.2018 09:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
iiyh 2018-01-20 11:45:07

bu süreçte taşeronlara destekliyorum mağdur olmamaları ben hükümeti kınıyorum kına takıyorum viyiviyiviyi

Avatar
Cemal 2018-01-20 11:59:12

Taşeronluk sistemi zaten başlı başına yanlış. Ve yanlışı yine yanlışlarla düzeltmeye çalışıyorlar. Biz ne zaman ülke menfeatlerini kişisel menfeatlerimizden üstün tutmayı öğreneceğiz? Batarsak hep beraber batacağımızın neden farkında değiliz?

Avatar
Kader 2018-01-20 22:21:18

Böyle kadro görmedik kimi kırdı kimi giremedi

Avatar
Duygu öztur 2018-01-21 10:32:11

Atakum imar inşaat ta muhasebe bürosunda kadro ya adamı olanlar alındı olmayanlar işine son verildi madurıyetse avkat tutup hak aramam benim ne annem nede babam var annanem büyüttü okuttu 26 yaşındayım ve işten çıkarıldım hiçbir mazeret gösterilmeden avları nasıl turim hakkımı nasıl arım saygılar

Avatar
Kader 2018-01-20 22:20:59

İnşAllah bu yanlışı düzeyinde typ

Avatar
Kader 2018-01-20 22:22:51

Müjdeyi bekliyoruz typ olarak 9ay sonra işimize son vermezler