banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun’da 26 senedir bitmeyen camii

Samsun’un Salıpazarı ilçesinde bulunan Bereket Fatih Camii’nin yapımı 26 senedir devam ediyor. Samsunhaber.com olarak cami ile ilgili esnafa sorular sorduk. Bakın ne cevaplar aldık.

banner269

Samsun’da 26 senedir bitmeyen camii

Samsun’un Salıpazarı ilçesinde bulunan Bereket Fatih Camii’nin yapımı 26 senedir devam ediyor. Samsunhaber.com olarak cami ile ilgili esnafa sorular sorduk. Bakın ne cevaplar aldık.

18 Temmuz 2018 Çarşamba 14:04

Samsun haberSamsun’un Salıpazarı ilçesinde bulunan Bereket Fatih Camii’nin yapımı 26 senedir devam ediyor. 26 senede birçok Belediye Başkanı geldi geçti ama caminin yapımı hala bitmedi. Esnaf ve belediye başkanlarının katkılarıyla yapılan Bereket Fatih Camii yaklaşık 6 ay içerisinde bitecek. Faaliyete açılan caminin minareleri hala yapım aşamasında.

26 senedir bitmeyen cami ile ilgili esnaf şunları söyledi:

“Bereket Fatih Camii 1992’de yapılmaya başlandı. Dönemin Belediye Başkanı Hasan Düzenli vefat edince caminin yapımı da yarım kaldı ve 10 sene boyunca buraya bir çivi bile çakılmadı. Gelen belediye başkanları yardım etse bile yapım aşaması oldukça yavaş ilerledi. Şuan ki Salıpazarı Belediye Başkanımız Halil Akgül yardım ediyor. Büyükşehir Belediyesinin camimize çok büyük katkısı oldu.”

“Camimiz faaliyete geçti ama hala minareleri yapım aşamasındadır. Çok güzel bir camimiz oldu. Yaklaşık 6 ay içerisinde camimizin yapım aşaması tamamen bitecek. 26 senedir esnaf ve şu ana kadar gelen belediye başkanları yardım etti ve o şekilde camimiz yapılmış oldu.”

“2018 yılının başından itibaren belediye, sivil toplum örgütleri, ilçenin önde gelenleri ve İstanbul’daki Salıpazarı’nı temsil eden sivil toplum örgütü ve iş adamları camiye ellerinden gelen desteği vererek caminin ibadete açılmasını sağlandı. Camimiz Ramazan ayı itibariyle ibadete açıldı.”

Haber: Müberra TAŞÇI

Kameraman: Furkan KOÇ

Son Güncelleme: 18.07.2018 18:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kerim 2018-07-18 15:16:21

Maalesef çok kötü bir mimari. Yazık bu kadar masrafa ve emeğe. İsteyenin istediği gibi proje hazırlayıp, cami yapmaya başlamasına son verilmeli. İlerki nseilere miras kalacak eserler için bu şart.

Avatar
Deniz Yilmaz 2018-07-19 04:20:21

Okul yapın lütfen. Veya bir okulu daha da geliştirin.

Misafir Avatar
Ahmet Aydın 2018-07-19 16:12:07 @Deniz Yilmaz

Okul yapılması için cami yapılmaması mı gerekiyor. Okul yapmak için ev, yol, köprü vs. de mi yapmasak acaba?!

Beğenmedim! (0)