banner388

Samsun’a üniversite okumaya geldi…

Üniversite okumak için geldiği Samsun’a korku evi ve balon futbolu gibi alternatifleri kazandıran 24 yaşındaki Çağatay Kalın, başarılı bir girişimcilik örneği sergiliyor.

Samsun’a üniversite okumaya geldi…

Üniversite okumak için geldiği Samsun’a korku evi ve balon futbolu gibi alternatifleri kazandıran 24 yaşındaki Çağatay Kalın, başarılı bir girişimcilik örneği sergiliyor.

05 Haziran 2017 Pazartesi 18:41
Samsun’a üniversite okumaya geldi…

Samsun Haber - 4 yıl önce üniversite okumak için Samsun’a gelen 24 yaşındaki Çağatay Kalın, eğitim hayatı devam ederken örnek alınacak bir girişimcilik örneği sergileyerek kenti eğlence dünyasına farklı bir soluk getiren korku evini ve balon futbolunu hediye etti.

Stajını Yarım Bıraktı Hayalini Gerçekleştirdi

Ondokuzmayıs Üniversitesinde İşletme bölümünde okuyan Çağatay Kalın, Old Boy filminden etkilenerek Uzakdoğu Asya ülkelerinde popüler olan ve ülkemizde de İstanbul ve Ankara gibi metropollerde rastlanan korku evini enerjisine hayran kaldığı ve yeniliklere açık olduğunu söylediği Samsun’a açmaya karar verdi. 2015 yılında Kayseri’de yaz stajını yaparken stajı yarıda bırakarak Samsun’a gelen Kalın, hayalini gerçekleştirmek için uygun bir alan aramaya başladı.

Korku evini açma süreçlerini anlatan Kalın, “Korku evi fikrini gerçekleştirmeye karar verdiğim zaman fikir o kadar yeniydi ki; evi açabilmek için mekan arama sürecinde epey zorlandım. Emlakçılar ve ev sahipleri ne yapmak istediğimizi tam olarak anlamıyorlardı. Bundan dolayı da kiralamaya pek yanaşmıyorlardı. Uzun uğraşlar sonunda şu anki dükkanımızı bulduk” dedi.

“Kardeşlerimin Desteğini Hep Yanımda Hissettim”

Samsun’da Yüksek lisansını yapan ablasının her an kendisine destek olduğunu vurgulayan Kalın, “Ailem, kardeşlerim her zaman yanımda durdular. Korku evinin sermayesini ağabeyimden aldığım borçla oluşturdum. Ablam evin konseptini hazırlarken her an yanımda oldu. Dekoru beraber hazırladık. Başlardan tabi biraz endişeliydik. Çok yeni bir fikir, Samsun’da örneği yok. ‘Samsun halkı Korku Evini benimseyecek mi acaba?’ gibi endişeler yaşıyorduk. Fakat Samsun halkının yeniliğe açık olması ve korku evini merak etmeleri bizleri rahatlardı ve yaptığımız işin tutacağından emin olduk” diye konuştu.

Samsun’da doğan marka farklı şehirlerde 10 şubeye ulaştı

Sosyal medyayı etkin kullandıkları ve bu sayede kısa sürede popülerliklerinin arttığı söyleyen Kalın, “Zaman içinde korku evinin namı arttı ve bayilik teklifleri almaya başladık. Şu an için farklı şehirlerde 10 tane şubemiz bulunuyor” şeklinde konuştu. Hayatında korku evinden önce de çeşitli girişimcilik çabaları olduğunu anlatan Kalın, “Korku evinin bu kentte tuttuğu görünce balon futbolunu da getirmeye karar verdik. Fakat balon futbolunu Samsun’a getirirken çok farklı sıkıntılar yaşadık. Bürokrasi bizi çok zorladı. Kalıcı bir saha bulmakta çok zorlandık. Ama sonunda Balon Futbolunda da bir düzen oturttuk ve Samsun halkı bunu da çok kısa zamanda benimsedi” dedi.

Samsun halkının enerjisinden etkilendiğini söyleyen genç girişimci şu sıralar ise Samsun’un eğlence dünyasına sır gibi sakladığı yeni projesini kazandırmanın hayallerini yapıyor.

Yasir BABA

Son Güncelleme: 06.06.2017 11:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Turgay Kalkan 2017-06-06 12:14:43

Daha güzel adımlarında hep yanındayız kardesím