banner388

“Samsun’a mülteci yağıyor”

Samsun Uhuvvet ve İnfak Derneği (UHDE) Başkanı Hüseyin Kılınç, “Çok yoğun olarak Samsun’a mülteci göç dalgası geliyor. Bir ara Samsun uluslararası göçe kapatılmıştı. Ancak 2 aydan bu yanadır Samsun tekrar açıldı. 2 ay içerisinde yaklaşık 800 civarında aile geldi” dedi.

“Samsun’a mülteci yağıyor”

Samsun Uhuvvet ve İnfak Derneği (UHDE) Başkanı Hüseyin Kılınç, “Çok yoğun olarak Samsun’a mülteci göç dalgası geliyor. Bir ara Samsun uluslararası göçe kapatılmıştı. Ancak 2 aydan bu yanadır Samsun tekrar açıldı. 2 ay içerisinde yaklaşık 800 civarında aile geldi” dedi.

12 Aralık 2017 Salı 11:32
“Samsun’a mülteci yağıyor”

Samsun haber - Samsun Uhuvvet ve İnfak Derneği (UHDE) Başkanı Hüseyin Kılınç, Samsun’daki mülteciler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.  Temel amaçlarının ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını gidermek olduğunu söyleyen Hüseyin Kılınç, “ 10 ay içerisinde 1200 ev kaydı aldık. Ev kaydı diyorum çünkü kimi evlerde 4-5 aile kalıyor. Ve 10 ay içinde 1200 eve mutlaka küçük de olsa bir yardım yapmışızdır. Samsun 2013 yılından bu yana uluslararası göçün muhattap olduğu illerimizden birisidir. Çok yoğun olarak Samsun’a mülteci göç dalgası geliyor. Bir ara Samsun uluslararası göçe kapatılmıştı. Ancak 2 aydan bu yanadır Samsun tekrar açıldı. 2 ay içerisinde yaklaşık 800 civarında aile geldi” dedi.

“Polisin işi bu değil”

Sivil Toplum Kuruluşları olarak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz diyen Kılınç, “İçişleri Bakanlığı her ile olduğu gibi Samsun Valiliğine de yeni bir göç dalgası yaşanacağından hazırlıklarının yapılması ve bu göç dalgası şehre gelecek olan ailelerin ihtiyaçlarının giderilmesi için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi. 2013 yılında İçişleri Bakanlığınca uyarılmasına rağmen Samsun şehrinin Kamu Yönetimi hiçbir şey yapmadı. 2017 yılında da bu durum değişmedi. Kamu Yönetiminin yaptığı net olarak tek bir şey var. Bu insanları karşılama işini emniyete devretmek. Polisiye kuvvetlerle önlem almaya çalışmak. Bu insanların sığınma taleplerini resmi bir şekilde tamamlamak varken karşılarına önce polisi çıkarmak doğru değil. Şehrin kamu yönetimi polisi tuhaf bir şekilde kullanıyor. Polisin işi bu değil. Şehrin kamu yönetimi işine düşeni yapmak zorundadır” diye konuştu.

“İnsana yapılan yatırım boşa değildir”

Belediyelerin bu konudaki  tavrını eleştiren Kılınç, “Belediyeler siyasi olabilirsiniz bir takım mülahazalar geliştirebilirsiniz ama bu gelenler oy pusulası değil. Oy kullanmadıkları için bana oy vermeyecek niye hizmet edeyim ona deniliyor. İnsana yapılan yatırım boşa değildir. Belediyeler basit bir elbise verecek ama alana kadar bu insanların önüne bir yığın evrak çıkarılıyor” dedi.

“Samsun Kamu Yönetimi biraz despotizm uyguluyor”

Son olarak Kılınç, “Ben 200 soba dağıtırken Kamu Kurumları nerede? Cumhurbaşkanı Kaymakamlarla Ankara’da yaptığı toplantıda insani yardımlarda mevzuata takılmayın. İhtiyacı olana gidin, ihtiyacını giderin dedi. Bu insanlar buraya geldi neden Kaymakamlıklar soba vermiyor. Ne bekliyorlar? Ben burada iyi niyet göremiyorum. Samsun kamu yönetimi süslü salonlarda kurdela kesicileridir. Belediye Başkanları Sivil Toplum Kuruluşlarını toplayıp şehrimizde neler oldu demiyor. Samsun Kamu Yönetimi biraz despotizm uyguluyor. Çevre illere baktığım da en problemli ilin Samsun olduğunu görüyorum” diye konuştu.

Haber: Müberra Taşçı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Buse 2017-12-12 13:20:49

Getirin getirin saha nereye sokacaksınız bunları heryerde bunları görmekten midem bulandı artık bir8si artık bu dur desin yeter artık ya....

Avatar
Erhan 2017-12-12 16:39:38

yeter artık kardeşim artık almayın biz bunlardan bıktık samsunun her yerinde varlar dilençilikten hırsızlıktan pislikten başka birşey değiller Daha almayın aldıklarınızıda geri yollayın.Tüm samsun halkına sorun Yabancıları samsunda istıyormusunuz diye sorun OYLAMA yapın bakın sonuç ne çıkacak %85 istemiyoruz çıkar oylamadan...bıktık bu rezilkikten...

Avatar
Burak 2017-12-12 14:42:43

Tamam.. iyi.. Güzel de, nereye kadar alacaksınız bu arkadaşları.. Mültecileri savunan arkadaşları ağabali caddesinde yaşamaya davet ediyorum.. hele ki alt ve üst komşunuz mülteci ise.. Asimile oluyoruz.. Bu kadarı çok fazla değil mi?

Avatar
KAAN TÜRK 2017-12-12 16:23:12

Kendi memleketimizde biz mülteci olduk onlar ev sahibi. Bu millet misafirperverdir ancak bu kadar da değil. Bunun adı misafirperverlik değil.

Avatar
Erhan 2017-12-12 17:59:37

bende bunları görmekten iğreniyorum tüm samsun halkıda böyle düşünüyor . Oylama yapılsın samsun halkına yabancılar isteniyormu diye?%85 geri istemeyiz çıkar...İS.TE.Mİ.YO.RUZ...

Avatar
İsmail tok 2017-12-12 13:55:59

Kabul etmeyin samsunda vatandaş iş bulamıyor birde mülteci topluyorsunnuz sene 90 da Özal şimdi bu hükümet biz iş bulamadığımız için gurbete çıkıyoruz suan asgari ücretin altında çalışıyor insanlar

Avatar
MUSTAFA 2017-12-12 17:13:59

GELSİNLER GELSİNLER SURKİYE CUMHURİYETİ OLMA YOLUNA İLERLİYORUZ HEDEF 2023... DAİMA MÜLTECİ DAİMA HİZMET... SURİYEDEN VATANDAŞLIK İSTEYECEĞİZ YAKINDA . ALMANYAYA GİDENLER ÇAĞIRIYOR ZATEN .. BAŞBAŞA KALIRSINIZ ARTIK...

Avatar
İnstagram: murat_gezer 2017-12-12 22:59:20

Sağduyu, misafirperverlik diye diye... Yapın kamp alanı gibi sınıra yakın bir bölge orda misafir edin! vatanını bırakıp kaçıp gelmiş insanlar bunlar... Hesap yapıp sonucu görüp halka gideriz demeyi bilen hükümet bu konuda da referandum yapmalı!!!