banner388

Samsun’a Çocuk Üniversitesi Yapılacak

Canik Belediye Başkanı Osman Genç’i ziyaretinde Başkan Genç ilk defa Çocuk Üniversitesi Projesinden bahsetti.

Samsun’a Çocuk Üniversitesi Yapılacak

Canik Belediye Başkanı Osman Genç’i ziyaretinde Başkan Genç ilk defa Çocuk Üniversitesi Projesinden bahsetti.

31 Mart 2018 Cumartesi 10:56

Samsun haber - Samsunhaber.com Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yazıcı ve Haber Müdürü Nevin Aydoğan, Canik Belediye Başkanı Osman Genç’i ziyaret etti. Ziyaret esnasında Canik Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilerin ufkunu açmak ve yaşadıkları şehri tanımalarını sağlamak amacıyla düzenlenen "Gelecek Vizyonum" projesi kapsamında Terme, Ayvacık, Çarşamba ve Kavak'tan bir grup öğrenci,  Başkan Genç’i ziyarete gedli. Bu ziyarette konuşan Başkan Genç, Canik kurmayı planladıkları Çocuk Üniversitesi projesinden de bahsetti.

“Önümüzdeki dönemde hayata geçireceğiz”

Belediye olarak eğitime verdikleri önemden bahseden Başkan Genç, “Eğitimin alt yapısını çözmek için 200 milyon TL’lik arsa üreten, 50 milyona yakın okulların içini sosyal amaçlı kullanmak üzere salonlarını ve çevre düzenlemelerini yapan bir belediyeyiz. Etüt derslerinde alanlarına göre başarılı öğrencilerimiz var. 5 bin gencimiz her gün bizim eğitim merkezlerimizden faydalanıyor. Okul öncesi sübyan mekteplerimiz var. Çocuk Üniversitesi yapacağız. Kodlama, bilişim gibi her alanda yetenekli çocukların bizzat gidip atölyede bu işi geliştirip yapacak olan bir çocuk üniversitesi inşallah önümüzdeki dönemde hayata geçireceğiz. Şu anda bu proje üzerinde çalışıyoruz. İlkokul ve ortaokul yaş gruplarının çok rahat kullanabilecekleri ve kendilerini yönlendirip çalışabilecekleri bir çocuk üniversitesini yapacağız” dedi.

“Gençler tek başına bir devrimi gerçekleştirebilir”

Bilginin Dünyanın en kıymetli şeyi olduğuna değinen Başkan Genç, “ Dünyada geçmiş tarihe baktığımızda önemli sanayi devrimlerinin yaşandığı ve o sanayi devrimlerini gerçekleştiremeyen ecdadımızın 18 milyon metrekare yerden 750 bin kilometreye daralmış bir vatan toprağına sahibiz. Niye kaybettik buraları diye baktığımızda 1. Ve 2. Sanayi Devrimini gerçekleştiremeyen bir Osmanlıyı gördüğümüz için bunları kaybettik. Makinalaşma ile buhar gücünün değil insan gücü ve hayvan gücü ile birlikte yoluna devam edeceğini düşündüğü için Osmanlı dağılmıştır. Elektrik ve elektronik Sanayi Devrimini Cumhuriyet döneminde ancak %13 gerçekleştiren bir Türkiye var. Ama şimdiki bilginin iktidar olduğu bir Sanayi Devrimini yaşıyoruz. Geçmişte bunu devletler yapardı. Şimdi bunu şirketler ve kişiler yapıyor. Gençler tek başına bir devrimi gerçekleştirebilir. Bir buluşla birlikte bütün Türkiye’nin geleceğini dönüştürebilecek zekaya sahipsiniz” şeklinde konuştu.

“Bilgi hayalle oluşur”

Bilginin hayalle oluşacağını söyleyen Başkan Genç, “Sadece devletler değil kişilerin de buluşlarıyla birlikte devletler hak ettiği yerlere gidiyor. Bilgiyi üreten toplumlar gelecekte varlığını sürdürecektir. Biz bağımsız, hür, kendi medeniyetlerimizle daha da var olmak istiyorsak bilgiye ulaşmak zorundayız. Bilgi hayalle oluşur. Hayallerimizi yüksek tutacağız. Bilginin Sanayi Devrimine dönüşeceği bir çağı yaşıyoruz. Okumak sadece bir üniversitenin diplomasını almak değildir. Kişi önce kendini okumalı sonra ailenizi, sonra toplumu ve geleceği okumalıyız” diye konuştu.

Haber: Müberra TAŞÇI

Kameraman: Furkan KOÇ

Son Güncelleme: 02.04.2018 09:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.