banner388

Samsun yeni bir OSB kazanacak

Samsun'un, 5 Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile güçlü bir sanayi altyapısına sahip olduğunun altını çizen Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Her geçen yıl büyüyen kentte yeni yatırım alanlarına ihtiyacımız var. Yatırımcının taleplerine de uygun Samsun merkeze yakın yeni bir OSB'yi Samsun'a kazandırmak için çalışmalara devam ediyoruz” dedi.

Samsun yeni bir OSB kazanacak

Samsun'un, 5 Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile güçlü bir sanayi altyapısına sahip olduğunun altını çizen Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Her geçen yıl büyüyen kentte yeni yatırım alanlarına ihtiyacımız var. Yatırımcının taleplerine de uygun Samsun merkeze yakın yeni bir OSB'yi Samsun'a kazandırmak için çalışmalara devam ediyoruz” dedi.

18 Ekim 2017 Çarşamba 09:07
Samsun yeni bir OSB kazanacak

Samsun haber - Samsun TSO Başkanı Murzioğlu, kentin sanayi alt yapısının biran önce gelişmesi gerektiğini söyledi. Başkan Murzioğlu, "Samsun Büyükşehir Belediyesinin girişimleriyle ve Samsunlu iş adamlarının katılımıyla bir kahvaltı programı yaptık. Valimiz de katıldı. Sanayicilerin de katılımıyla çok verimli bir toplantı yaptık. Sanayinin gelişmesi, istihdamın artması ve Samsun’un ihracatının artması için sanayi alt yapısının yapılması şarttır. Ben bunu onlarca defa söyledim, yine söylerim. O toplantıda sanayici bir iş adamı ağabeyimiz bizlere tercüman olarak 500 milyon dolar yatırım yapacağını ama alt yapısı tamamlanmış, ihracata yönelik bir organize sanayinin yapılmasıyla alakalı istekleri oldu. Bunlar bizim de isteğimiz" diye konuştu.

“YENİ BİR OSB'YE İHTİYAÇ VAR”


Başkan Murzioğlu, kentteki OSB’lerin yetersiz olduğunu belirterek, "Samsun'un ihracatını, üretimini ve istihdamını artırmak istiyorsak, yeni bir OSB'yi kentimize mutlaka kazandırmalıyız" şeklinde konuştu.

“ÇALIŞMALARA DEVAM EDİYORUZ”


Biri gıda alanında ihtisaslaşmış olmak üzere 5 OSB ile Samsun'un güçlü bir sanayi altyapısına sahip olduğunu belirten Murzioğlu, "Her geçen yıl büyüyen kentte yeni yatırım alanlarına ihtiyacımız var. Yatırımcının taleplerine de uygun Samsun merkeze yakın yeni bir OSB'yi Samsun'a kazandırmak için çalışmalara devam ediyoruz. Samsun'un ihracatını, üretimini ve istihdamını artırmak adına böyle bir yatırımın büyük önemi var. Merkez OSB'de doluluk oranı artık yüzde 100 durumda. Şehir merkezine 40 kilometre uzaklıktaki Kavak OSB ise maalesef yatırımcıya konumu itibariyle cazip gelmiyor. Yatırımcı, kurmak istediğini tesisin limana, havayoluna, demiryoluna ve karayoluna yakın yerde olmasını istiyor. Gerek üretilen ürünün sevkiyatının kolaylığı, gerek yan sanayiye erişim ve gerekse istihdam bakımından ulaşım ağı avantajından faydalanabileceği bir yer talep ediyor. Eğer kentimizin ihracatını, üretimini, istihdamını artırmak istiyorsak dışarıdan gelecek yatırımcının da taleplerine cevap verebilecek büyük bir OSB'yi Samsun'a kazandırmamamız şart" açıklamasını yaptı. 

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ”


İstedikleri özelliklere sahip, büyük ölçekli bir OSB'nin Samsun'a değil, Karadeniz Bölgesi'ne de önemli katkı sağlayacağını belirten Murzioğlu, "Bu konuda oda olarak üzerimize ne düşüyorsa gerekeni yapmaya hazırız"  ifadelerini kullandı.

“BÜYÜK BEKLENTİLERİMİZ VAR”


Çok yönlü üretim altyapısı ve potansiyeline sahip Samsun'da, ticaret ve sanayinin yanı sıra oldukça bereketli iki ovaya sahip olması nedeniyle önemli derecede tarım üretiminin yapıldığına işaret eden Murzioğlu, "Samsun'un güçlü kara, deniz, hava ve demiryolu taşımacılığı olanakları var. Liman ve liman geri bölgesinde yer alan serbest bölgenin varlığı ve ovaların tarımsal üretim potansiyeli de lojistik avantajlar ile beraber düşünüldüğünde, Samsun'da var olan ve ihracata da yönelebilecek tarımsal ürünlerin işlendiği tarıma dayalı sanayinin daha da gelişmesinin ne kadar önemli olduğu da açığa çıkar. Bu yönde büyük beklentilerimiz var" 

“SANAYİCİ HIZINI KESMEMELİ”


Türkiye'nin zor bir yılı geride bıraktığını dile getiren Murzioğlu, "Ancak sanayicinin hedeflerinden sapmadan, üretime yönelik çalışmasından hız kesmeden yoluna devam etmesi gerekiyor. Ülkemizin birlik ve beraberlik ruhunun bozulmasına fırsat vermemeliyiz. 2016 yılında yaşanan başta terör olmak üzere tüm olumsuz hadiselerin üretim azmimize, kentimizin kalkınmasına ivme sağlamak ve 2023 yılı hedeflerine katkı vermek amacımıza ket vurmasına izin veremeyiz. Şüphesiz demokrasi nöbetimiz her daim devam edecektir. Yeni bir yıla başlarken güven ve istikrar ortamının hızla tesis edilerek enerjimizi ülkemizin kalkınmasına kanalize etmemiz gerekiyor. Bu nedenle; güven ve istikrar ortamını zedeleyen, demokrasiyi, ekonomiyi ve iş dünyasını tehdit eden her türlü iddiaların, oluşumların üzerine kararlılıkla gidilmelidir. Gün çalışma, üretme günüdür. Dünyada ve Türkiye'de önemli gelişmelere sahne olan 2016 yılını geride bırakırken, her ne kadar yeni yıla terör hadisesiyle başlamış olsak da 2017 yılına dair temennimiz arzulanan refah döneminin başlangıcı olmasıdır" 

HABER: TOLGA BİRGÜCÜ
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KAAN TÜRK 2017-10-18 09:25:22

Bünyesinde 100-150 kişi civarında istihdam sağlayan büyük firma sayılarının artması lazım.

Avatar
ali koç 2017-10-18 09:43:00

Sizi anlamakta zorlanıyorum çarşamba havaalanını geçince taa Hürriyet mahallesine kadar sahil müsait neden ilgilenilmiyor buradan faydalanılabilir ayrıca limana 15-30 km mesafede.yesilyurtlimanina daha yakın tam dibi sayılır bu bölgeyle ilgili olumsuz bir durum mu var bilmediğimiz.