banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'un gururları

Erkekler 15'li Ragbi Birinci Ligi'nde mücadele eden Samsun Ragbi Kulübü gözünü Türkiye Şampiyonluğuna dikti. Kulüp Başkanı Erkan Göral, ragbi sporunu tabana yayarak daha fazla insana ulaşıp ragbi sporunu herkese sevdirmek olduğunu söyledi.

banner269

Samsun'un gururları

Erkekler 15'li Ragbi Birinci Ligi'nde mücadele eden Samsun Ragbi Kulübü gözünü Türkiye Şampiyonluğuna dikti. Kulüp Başkanı Erkan Göral, ragbi sporunu tabana yayarak daha fazla insana ulaşıp ragbi sporunu herkese sevdirmek olduğunu söyledi.

05 Mart 2018 Pazartesi 15:16
Samsun'un gururları

Samsun haber - Samsun Oliympian Sharsk Ragbi takımı kurulduğu 2015 yılından günümüze birçok başarılı sonuçlara imza attı. Kulüp Başkanı Erkan Göral, en büyük hedeflerinin ragbi sporunu tabana yayarak daha fazla insana ulaşıp ragbi sporunu herkese sevdirmek olduğunu söyledi. Bu konuda gerekli altyapı çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Başkan Göral, "Bu anlamda Samsun'da ilk kez bir lise takımı kurduk. Böylelikle uzun soluklu bir sporcu jenerasyonuna sahip olup gelecekte Türk sporuna büyük katkıda bulunmayı da amaçlıyoruz" dedi. 

ÇOK GENİŞ BİR SPORCU KADROSUNA SAHİBİZ

Bayanlar ve erkekler kategorisinde mücadele ettiklerini vurgulayan Başkan Göral, "Toplamda 100'ün üzerinde bir sporcu kadrosuna sahibiz. Aktif kulüp hayatımızın kısa olmasına rağmen her iki dalda da milli sporcular yetiştirdik. Birbirinden başarılı sonuçlara imza attık. Türkiye Erkekler 15’li Ragbi İkinci Lig Şampiyonluğu. 2017 yılında Türkiye Erkekler 7’li Ragbi Birinci Ligi İkincisi bunlardan sadece birkaç tanesi. Kulübümüz Erkekler 15'li Ragbi Birinci Ligi'nde mücadele veriyor. Kadınlarda ise 7'Li Ragbi Birinci Ligi'nde yer alıyor" dedi.

MİLLİ TAKIMLARA OYUNCU VERİYORUZ

Samsun Ragbi Kulübü olarak takım bazındaki başarılı sonuçlarının getirisi olarak kadın ve erkeklerde milli takıma birçok oyuncu kazandırdıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Göral, "Bayanlarda Şura Alış, Gülşah Durmuş, Hicran Tonyalı, Ayşe Aygün(ilk kadın milli takım kaptanı),Büşra Turan Narin Turan Eyidoğan, Servet Yavuz. Erkeklerde ise Yasin Bakar(milli takım kaptanı) Mihraç Ertürk, Şener Sağlam, Mehmet Sefa Kaptan, Oğuzhan Danışmaz, Ceyhun Öksüz,Oğuz Kaan Topal, Orhun Örel, Alp Tan kulübümüzün milli takımda mücadele eden isimleri" dedi.

RAGBİNİN GELİŞMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Ragbi camiasındaki herkesin bu sporu hiçbir karşılık beklemeden yaptığını söyleyen Samsun Oliympian Sharksk Ragbi Kulübü Başkanı Göral, "Herkes severek yaptığı için de gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Her şey daha da güzel olacak. Türk Ragbi sporu şu anda ivme kazandı.Samsun'u yer aldığımız 15'li ve 7'li liglerde en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Bunun içinde hazırlıklarımızı yoğun olarak sürdürüyoruz. Kaliteli bir oyuncu grubuna sahibiz. Bu durum bizi rakiplerimizden bir adım daha öne çıkarıyor. Samsun Oliympian Sharks Ragbi takımı daha nice şampiyonluklar yaşayacaktır" dedi. 


FUTBOLDA DAHA ÇOK SAKATLIK OLUYOR


Ragbi sporundaki sertliğin kontrollü bir sertlik olduğunu açıklayan Göral oyun içinde rakibe kontrolsüz müdahale edilemeyeceğini anlatarak; “Yoksa kendinizi sakatlarsınız. Her şey kontrollü bir şekilde yapılıyor. Herkes ne yaptığını biliyor. Üzerinize doğru koşan bir oyuncuyu tekniği bildiğiniz için yakalayıp çok rahat bir şekilde birlikte düşürebiliyorsunuz. Daha önce yapılan araştırmalarda ragbi sporuna göre futbolda daha çok sakatlık olduğu açıklandı. Çünkü onlarda darbeler daha çok ayaklara yapılıyor. Bizde ise bacaklar ve bel yukarısına var. Sarılıp rakibini yere vuruyorsun. Zemin yeşil olduğu için de hiçbir şey olmuyor” dedi.

BOŞ TRİBÜNLERE OYNAMAK İSTEMİYORUZ


Boş tribünlere oynamak istemediklerini vurgulayan takım antrenörü Engin Yüksel  ise,"Teknik ve taktik açısından hazırlıklarımızı Baruthane'de yer alan çim sahada yapıyoruz. Sporcularımın çalışmalardaki istekli ve hırslı görüntüsü bizleri gelecek adına son derece mutlu ediyor. Buradan bir kez daha tüm oyuncu grubumuza teşekkür ediyoruz. Tüm zorluklara rağmen büyük bir arzu ile antrenmanlarda yer alıyorlar. Samsun halkının ragbi sporuna ilgi duyması noktasında elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. İnşallah bunu da başaracağız" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatansever 2018-03-06 08:38:48

Sporcuların arkasında bulunan afişte Türkçe Bir Terim Göremedim ben, Herhalde burası Türkiye Olmasa Gerek, Özentiler, Memlekete bak ya Özentilerle doldu taştı, Ne gelenek Ne Görenek Ne Ahlak Ne de Türkçe Kaldı, Ah Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları Affedin Biziiiiiiiiiii