banner388

Samsun sokaklarında duygu tacirliği

Samsun'da insanların dini duygularıyla oynayarak duygu tacirliği yapan dilenciler, çocuklarını insanların önüne koz olarak koyuyor ve bu duruma vatandaşların tepkisi çığ gibi büyüyor.

Samsun sokaklarında duygu tacirliği

Samsun'da insanların dini duygularıyla oynayarak duygu tacirliği yapan dilenciler, çocuklarını insanların önüne koz olarak koyuyor ve bu duruma vatandaşların tepkisi çığ gibi büyüyor.

03 Haziran 2017 Cumartesi 12:21

Samsun Haber - Samsun’da her mahalle ve sokakta duygu tacirliği yaparak para kazanan dilenciler bulunmakta. Sayıları gün geçtikçe artan bu dilenciler, kendi çocuklarını insanlardan toplayacakları sadakalar uğruna sokaklarda koz olarak kullanıyorlar. Yetkililerin bu duruma çözüm bulamayışı, hatta göz yumması dilencilik yaparak haksız kazanç elde eden insan sayısını da arttırıyor.

"Çocuklarını bombalardan kurtarıp kaldırımlarda öldürecekler"

Suriye ve Irak gibi ülkelerden Türkiye’ye sığınmacı olarak gelen mülteciler, Samsun’da dilenciliği adeta meslek edinmiş durumda. Her sokak aralarında ve köşe başlarında dilencilik yaparak yasal olmayan yollardan para kazanıyorlar. Bu durumu gören vatandaşlar ise kalıcı çözüm beklediklerini dile getirerek, “Oratadoğu’dan savaştan, bombalardan kaçtılar, kendi çocuklarını sokak kaldırımlarında hasta edip öldürecekler” diyerek eleştiride bulunuyor.

“Türk dilenciler Suriyeli taklidi yapıp dileniyor”

Samsun’da yaşayan Suriye ve Iraklı dilencilerin yanı sıra, Türk olup Suriyeli dilenci taklidi yapan dilencilerinde olduğunu dile getiren mahalleli ve çevre esnafları, “Dilencilik yapan insanların çoğu Suriyeli taklidi yapıyor. Samsun'da o kadar dilenci var ki, neredeyse her sokak köşe başlarında onlara rastlıyoruz. Türk olduğunu bildiğimiz halde Suriyeli gibi konuşmaya çalışıp insanları kandırıyorlar. Bu dilencilerin sanıyoruz ki arkalarında çeteler var onları dilendiriyor. Her gün dilenci sayısı artıyor.” Diyerek bu duruma olan tepkilerini gösterdiler.

Haber: Ekrem BİRCAN, Ayşenur USTABAŞ

Kamera: Furkan KOÇ 

Son Güncelleme: 03.06.2017 12:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
HÜLYA 2017-06-03 14:35:11

SİZ SADECE SOKAKDA GÖRÜYORSUNUZ. BİRDE YAŞADIKLARI YERLERDE BANA YAPTIKLARINI ALLAH GÖRÜYOR. BUNLAR YAKLAŞIK 200 KİŞİLİK ÇETE VE FUHUŞ DA YAPIYORLAR KADİR GECESİ BİLE AYNI ŞEKİLDE.......

Avatar
ASU 2017-06-03 15:12:45

Tüm sektörler çöktü..Fuhuş. dilencilik aklnıza ne gelirse..Yolda durduran para isteyen, taciz eden n aklınıza ne gelirse...Ki mülteci adı ltında içimize sokuluan bu indan bugün DAEŞ ten tek tek gözaltına alınıyor...Geldiklerinden beri nüfus oranı fırladı tek yaptıkları doğurmak...Geleceğin PKK sı DAEŞi başka bişey değil...Küçük bir erkek çocuğu tarafından şahsıma söylenen sözü aktarim, buralar bizim asıl Türk biziz!! Bu zihniyetle büyüyen bir çocuğun geleceğini tahmin etmek zor değil..

Avatar
OKTAY 2017-06-03 18:26:21

SANKİ BANA GÜVENEREK ÇOCUK YAPIYORLAR