banner388

Samsun, sağlıkta çıtayı yükseltecek

AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın olmasından sonra sağlıkta Samsun’un çıtayı daha da yükselteceğini söyledi.

Samsun, sağlıkta çıtayı yükseltecek

AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın olmasından sonra sağlıkta Samsun’un çıtayı daha da yükselteceğini söyledi.

14 Ağustos 2017 Pazartesi 16:36
Samsun, sağlıkta çıtayı yükseltecek

Samsun HaberSağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın, sağlık ile ilgili çalışmalarında teşkilatla bilgilendirme toplantıları yaptığını belirten AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, “16 Nisan’da Cumhurbaşkanlığı sistemine geçtik. Aynı bunun doğrultusunda sağlıkta da çok başlılığı ortadan kaldırıp, tek bir sorumlu kişi ile yönetmenin hesabı yapılıyor. Örneğin Samsun’da 3 bölümde sağlık oluşuyor. Bunlar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü. Bunların bir çatıda birleştirilmesi gündemde. Buna göre bir çalışma yapılıyor” dedi.

Türkiye’nin hedeflerine ulaşabilmesi için hızlı kararlar verebilen yönetimlerin başta olması gerektiğinin altını çizen Başkan Göksel, “Biz 2023 hedeflerimize ulaşabilmek için bütün her şeyimizi hızlı karar verebilen yönetimlerden oluşturmamız gerekiyor. Teşkilatımızı ona göre yapmamız gerekiyor, halka hizmet eden kamu kurum ve kuruluşlarımızı şekillendirmemiz gerekiyor. Yani hızlı hareket verebilecek yönetimler oluşturmamız gerekiyor. Onun için de yapılması gereken şeyler yapılıp, bu yönetim şekillerine geçilmek isteniyor” diye konuştu.

Sağlığı yüksek seviyeye getirmek için Bakanımız çalışmaların müjdesini verdi


Sağlık konusunda Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın Samsun ile ilgili de çalışmalarının olduğunu hatırlatan Başkan Göksel, “Biz sağlık kenti olduğumuzu iddia ediyoruz. Bununla ilgili yeni çalışmalar yapılacak. Şehir hastaneler modelleri açıklandı. Bu şehir hastanelerinden bir tanesi Samsun’da uygulanacak. Bu ihalenin bir kısmı yapıldı. Yüksek güvenirli psikiyatri hastanesi ile fizik tedavi hastanesinin ihaleleri yapılmıştı. Bunların yer teslimi konusunda karara bağlandığı zaman bu işlerde biran önce yapılıp faaliyete geçecektir. Sağlıkta Samsun belli bir seviyeye geldi. Bunu daha da yüksek seviyeye götürmek için bakanımız Türkiye’de ve ilimizde gerekli çalışmaların yapılacağının müjdesini de verdi” şeklinde konuştu.


HABER: GÖKHAN İÇKİLLİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.