banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun müzesini bekliyor

Samsun'da Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, yaklaşık 2,5 yıldır kapalı. Müzeyi ziyarete gelenler geri dönmek zorunda kalıyor.

banner269

Samsun müzesini bekliyor

Samsun'da Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, yaklaşık 2,5 yıldır kapalı. Müzeyi ziyarete gelenler geri dönmek zorunda kalıyor.

11 Nisan 2018 Çarşamba 10:21

Samsun haber –  Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi,yaklaşık 2,5 yıl önce kapatıldı. Bunun yerine yine İlkadım ilçesinde Atletizm Stadyumunun yanında yeni bir müze inşa ediliyor. Bu yeni müzenin 2019 yılı Mayıs ayında ziyarete açılması bekleniyor. Kapatılan müzedeki tarihi eserler ise kutulara konularak depolarda muhafaza ediliyor.

Samsun’a gelip müzeyi gezmek isteyen ziyaretçiler ise dışarda bulunan birkaç tarihi taşlara geri dönmek durumunda kalıyor.

Bir organizasyon dolayısıyla İstanbul’dan bir grup öğrenci Kültür ve Turizm Bakanlığı Samsun Müze Müdürlüğünü ziyaret etmek için geldi. Geldiklerinde müzeyi kapalı gören öğrenciler, neden kapalı olduğunu ve gezmek istediklerini söylediler. Öğrenciler sadece dışarıda bulunan birkaç tarihi taşı inceleyip, geri dönmek durumunda kaldılar.

Haber: Müberra TAŞÇI

Kameraman: Furkan KOÇ

Son Güncelleme: 11.04.2018 16:46
Anahtar Kelimeler:
SamsunMüzeSamsunhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zhuha 2018-04-11 13:21:04

Açılsın artık çocuklarımızı götürelim anlatalım