banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun Mobilya Sektörü Fuarla Atağa Geçiyor

6-11 Mart tarihleri arasında TÜYAP’ın düzenleyeceği Mobilya ve Dekorasyon Fuarıyla ilgili TÜYAP Samsun Bölge Müdürü Server Seçer, fuar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

banner269

Samsun Mobilya Sektörü Fuarla Atağa Geçiyor

6-11 Mart tarihleri arasında TÜYAP’ın düzenleyeceği Mobilya ve Dekorasyon Fuarıyla ilgili TÜYAP Samsun Bölge Müdürü Server Seçer, fuar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

03 Mart 2018 Cumartesi 13:29

 Samsun haber - 6-11 Mart tarihleri arasında TÜYAP’ın düzenleyeceği Mobilya ve Dekorasyon Fuarıyla ilgili konuşan TÜYAP Samsun Bölge Müdürü Server Seçer, yurtdışından da alım heyetlerinin olacağını belirterek özellikle Gürcistan ve Azerbaycan’dan büyük bir heyetin geleceğini söyledi.

“Çok önemli bir hedefimiz var

TÜYAP olarak çok büyük hedeflerinin olduğunu söyleyen Seçer, “Fuarımız 6-11 Martta Mobilya ve Dekorasyon olarak geçiyor. Bu fuar artık üstünlüğünü ispatlamış tüm Karadeniz’in ve Anadolu’nun ziyaretçi olarak geldiği bu fuar ve stand açan firmalar Samsun, Amasya, Tokat gibi çevre illerden bu fuarda bizim TÜYAP Samsun olarak çok önemli bir hedefimiz var, üreticilerin Pazar paylarını arttırmak, üreticilere yeni satış noktaları sunmak. İstihdamın artması ve Anadolu’nun tüm bölgelerine mobilya satar hale gelmeleri ayrıca ihracata da başlamaları, başlayan firmaların da farklı noktalara satış yapmalarını sağlamak” diye konuştu.

“Uygun fiyata mobilya bulma imkanına sahip oluyor”

Firmaların çoğunun perakende olarak satışları olduğunu belirten Seçer, “Fuarın içinde aydınlatma ve halı ve dekoratif ürünler satan sektörler de var. Halı aydınlatma, dekoratif ürünler ve aksesuar satan firmalar aynı zamanda mobilyanın döşemesini, kumaşını satan mobilya aksesuarı satan, mobilyanın boyasını satan firmalarda var. Çünkü bu fuarın ziyaretçileri hem mobilya üretimiyle ilgilenen hedef kitle mobilyacılar, aynı zamanda mobilyayı perakende satan mağazalar tüm Anadolu’dan mobilyayı perakende satan mağazalar geliyorlar ve üreticilerden mobilyaları toptan alıyorlar. Bu firmaların birçoğu perakende olarak da satışları var. Halkımız çok farklı firmalardan ve birinci elden yani üreticilerden çok uygun fiyata mobilya bulma imkanına sahip oluyor” şeklinde konuştu.

“Büyük bir heyet fuarımıza gelecek”

Yurtdışından alım heyetlerinin geleceğini söyleyen Seçer, “Özellikle Gürcistan ve Azerbaycan’a ağırlık verdik. Gürcistan’dan önemli bir heyetimiz var. Azerbaycan’dan iş adamları heyetimiz var. Firmalarımız bu ülkelere ihracat yapmayı hedefliyorlarsa farklı satış noktalarına ve bu ülkelerdeki mağazalara mobilyalarımız gitsin, biz artık mobilyalarımızı yurtdışında da satmak istiyoruz diyorlar ve bizim fuarımızda stand açıyorlar. Bu sene de büyük bir heyet fuarımıza gelecek” diye konuştu.

"Üretiminin geldiği nokta çok üst noktadır"

Bölgemizdeki üretimin çok üst noktalara geldiğini söyleyen Seçer, “Ziyaretçilere yapılan fırsatlardan bahseden Seçer, Ziyaretçiler Samsun Mobilya ve Dekorasyon Fuarında Samsunlu üreticilerden Amasyalı, Tokatlı gibi farklı şehirlerden gelen mobilya üreticilerinin yeni trend mobilyalarını görebilecekler. Fuarda son yılın modası olan mobilyalar olacak. Bir fabrikalarda banttan çıkan mobilyalar var. Bir de el emeği ağırlıklı özel üretim mobilyalar var. Samsun mobilyaları ağırlıklı olarak butik üretim mobilyalardır. Son 5 yıldır çok farklı modeller ve özgün modeller var. Bunu tüm Anadolu geldiğinde görüyor. Farklı şehirlerin mobilyacıları da geçtiğimiz yıllar fuarımıza geldiklerinde çok memnun oldular. Çok farklı ve kaliteli mobilyalar bulduklarını söylediler. Bu bölgenin mobilya üretiminin geldiği nokta çok üst noktadır. Üretimi kaliteli ve satış sonrası hizmeti olan çok kaliteli mobilyalar” şeklinde ifade etti.

Haber: Müberra TAŞÇI Kameraman: Furkan KOÇ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Melike 2018-03-17 16:07:00

Çok güzel konuşmuş . Bu fuar artık üstünlüğünü ispatlamış https://www.archidecors.com/ ile sene ye bizde oradayız