banner388

Samsun için şaşırtan rakam

Yeni eğitim öğretim döneminde öğrenci sayısındaki artışların sebepleriyle ilgili Eğitim-İş Şube Başkanı Rüstem Kara, “Samsun’da bu sene 2018-2019 eğitim öğretim yılında yaklaşık 2-3 bin öğrenci okula başladı. Samsun için bu sayısı oldukça fazladır” dedi.

Samsun için şaşırtan rakam

Yeni eğitim öğretim döneminde öğrenci sayısındaki artışların sebepleriyle ilgili Eğitim-İş Şube Başkanı Rüstem Kara, “Samsun’da bu sene 2018-2019 eğitim öğretim yılında yaklaşık 2-3 bin öğrenci okula başladı. Samsun için bu sayısı oldukça fazladır” dedi.

10 Eylül 2018 Pazartesi 11:37
Samsun için şaşırtan rakam

Samsun Haber - 2018-2019 eğitim öğretim dönemi bugün başladı. Türkiye'de yaklaşık 17 milyon öğrenci eğitim öğretim dönemi için sıraları doldurdu. Eğitim-İş Şube Başkanı Rüstem Kara, yeni eğitim öğretim döneminde öğrenci artışlarının sebepleriyle ilgili olarak Samsunhaber.com’un sorularını yanıtladı.

“Eğitim öğretimin normalleşmesi açısından olumlu bir gelişme”

Geçmiş zamanlara göre okul sayısındaki artıştan bahseden Eğitim-İş Şube Başkanı Rüstem Kara, “Yeni eğitim öğretim yılında hem öğrenci sayısında hem de öğretmen sayısında bir artış oldu. Samsun’da yaklaşık 20 bin mülteci yaşıyor ve öğrenci sayısının artmasında mültecilerinde etkisi var. Okul sayısı geçen yıllarda Milli Eğitim Müdürlerinin ikili eğitimden tek eğitime geçmek üzere planlaması vardı. Dolayısıyla o planlamadan kaynaklı olarak okul sayısı artacaktı.  Okul sayısının artmış olması eğitim öğretimin normalleşmesi açısından olumlu bir gelişmedir” diye konuştu.

 “Yapılan destekler öğrencilere zamanında ulaşmıyor”

Mülteci öğrencilere devletin destekleri olduğunu belirten, “Samsun’da bu sene 2018-2019 eğitim öğretim yılında yaklaşık 2-3 bin öğrenci okula başladı. Samsun için bu sayısı oldukça fazladır. Mülteci öğrencilerin durumu çok iyi de diyemeyiz. Devletin bu öğrencilere kitap, kırtasiye gibi destekleri var. Yapılan bu destekler öğrencilere zamanında ulaşmıyor. Okullar açıldıktan 1 ay sonra yapılan yardım amacına ulaşamaz çünkü o zamana kadar öğrenci bir şekilde ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmış oluyor” dedi.

Türkiye’de özel okula özendirme sistemi var

Velilerin mecburiyetten çocuklarını özel okula yazdırdıklarını ifade eden Başkan Kara, “İkili eğitimden tam gün eğitime geçmesi öğrencilerin daha sağlıklı eğitim öğretim ortamlarını alacağı açısından olumludur. Ancak okul sayıları artmışken birçok velinin çocuğunu istediği okula gönderememesi büyük bir sorundur. Adrese dayalı yerleştirme sisteminde birçok öğrenci ya istemediği bir okula gitti ya da veliler mecburiyetten dolayı çocuğunu özel okula yazdırdı. Tüm bu sorunlar plansızlığın göstergesidir. Dünyanın hiçbir yerinde özel okullara bu kadar çok özendirme yokken Türkiye’de olması doğru değil” şeklinde konuştu.

Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 11.09.2018 10:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Orhan 2018-09-10 13:54:23

Okul sayısı yeterli değil hem de hiç değil. Bakanın emrine rağmen atıl kapasitelerine rağmen İmam Hatiplerden hiçbiri Anadolu Lisesi'ne dönüştürülmedi üstüne bir yenileri açıldı. Ya bakan milleti kandırıyor ya da bürokrasi Bakanın emrine uymuyor.