banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'dan Ankara'ya uzanan olay röportaj !

Milletvekilleri kendilerini seçen seçmenler tarafından kendi şehirlerinde ne kadar biliniyorlar. Sokak röportajlarında aldığımız cevaplarda milletvekilleriyle seçmenler arasındaki köprüyü ortaya koyan sonuçlarda bakın ortaya nasıl bir gerçek çıktı.

banner269

Samsun'dan Ankara'ya uzanan olay röportaj !

Milletvekilleri kendilerini seçen seçmenler tarafından kendi şehirlerinde ne kadar biliniyorlar. Sokak röportajlarında aldığımız cevaplarda milletvekilleriyle seçmenler arasındaki köprüyü ortaya koyan sonuçlarda bakın ortaya nasıl bir gerçek çıktı.

10 Kasım 2016 Perşembe 19:58
Samsun'dan Ankara'ya uzanan olay röportaj !

Vatandaş kendi vekilini ne kadar tanıyor ve seçmen mecliste kendisini temsil eden milletvekiline ulaşabiliyor mu? Samsunhaber.com’dan çok konuşulacak röportaj. Bölge İstihbarat ve Özel Haber Şefimiz Emir Dursun Akar, sokakta vatandaşa milletvekillerini sordu. Yaşlısından, gencine  mikrofon uzattığımız işte o röportaj ve kameramıza yansıyanlar...

'KOLTUKTA OTURMAK VE PARMAK KALDIRMAK İÇİN Mİ? SEÇTİK'
''Samsun'a ve Samsunspor'a sahip çıkılmıyor'' diyen bir vatandaş, ''Seçtik ve Ankara'ya uğurladık.Sonrasında yüzlerini bir daha göremiyoruz. Milletvekilleri koltukta oturmak için ve parmak kaldırmak için varlar'' diye tepkisini dile getirdi. Samsun milletvekillerini tanıyor musunuz? Kaç milletvekili var ve isimlerini söylermisiniz? sorumuza ''Evet biliyorum'' diyen halktan aldığımız yüzlerce cevabın büyük bir kısmı ise,Samsundan, başkent Ankara'ya uzanan seslenişler oldu. İktidar ve muhalefet partilerinden milletvekillerinin isimlerini karıştıran ve en çok AK Parti milletvekillerinin  isimlerini hatırlayan halk, ''Biz ve yaşadığımız şehir sahipsiz bırakılmamalı. Seçtiğimiz vekillerimizin arada bir değil, her zaman hatırlarında olmak istiyoruz'' diye konuştu.

'GELİP KENDİLERİNİ TANITSINLAR'
''Milletvekillerini tanımıyorum, isimlerini bilmiyorum'' diye serzenişte bulunan bir vatandaşa neden tanımıyorsunuz? sorumuza aldığımız yanıt, ''Nasıl tanıyalım ki? Bir sorunumuz, bir derdimiz var mı? diye sormuyorlar. Halkla birlikte bir toplantı yapmıyorlar. Gelip mahalleri gezmiyorlar. Samsun'a sessiz sedasız gelip, yine aynı şekilde sessiz sedasız geri dönüyorlar. Evlerimize  misafir olup, bir bardak çayımızı içsinler, bakın ondan sonra aynı sorunuza bizden aldığınız yanıt ne olacak? oldu.



SEMPATİ DUYANDA VAR, TEPKİ GÖSTERENDE
Vatandaş  kendi şehrinin milletvekillerini tanıyor mu? sorusunda aldığımız yanıtlarda, vatandaşın bir kısmı ismini söylediği milletvekiline sempati duyarken, bir kısmının da tepkili olduğu gözlerden kaçmadı.Tepkili olmalarının nedeninin başta vekillerin, yeterince hizmet etmedikleri ve seçmenle seçim sonrası bir araya gelmediği iddiasıydı. Mikrofon uzattığımız Samsun halkının dile getirdikleri Samsun'dan Ankara'ya uzanan ortak  mesaj ise, ''Her vekil seçildiği şehri ve o şehrin insanını unutmamalı. Sadece seçimden seçime hatırlanmak istemiyoruz. İhtiyaç duyulduğunda ve  bir sıkıntımız olduğunda kendi seçtiğimiz vekillerimize ulaşmak istiyoruz'' oldu.

CAN ALICI CEVAP BİR GENÇTEN GELDİ
Milletvekilleriyle, seçmen arasındaki iletişimi ve birbirleri arasında olan ulaşırlılığın nabzını tutmak için gerçekleştirdiğimiz bu röportajda en ilginç cevap ise Samsunlu bir gençten geldi. Samsun kaç milletvekili çıkardı ve isimlerini biliyor musunuz? şeklindeki sorumuza gencin verdiği cevap uzun süre unutulmayacak ve  hafızalara kazınacak cinsten. Aynı görevi yürüten ve bulundukları ilçe itibariyle ayrı yerlerde hizmet veren 3 ayrı belediyenin başkanlarının isimlerini  'Milletvekili' olarak telafuz eden gencin enstantenesi de, bu sokak röportajımızdaki ilginç  görüntüler arasındaki yerini aldı. 


Emir Dursun Akar

Konuyla alakalı video'yu aşağıda bulabilirsiniz.

Son Güncelleme: 15.11.2016 17:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Türk oğlu Türk 2016-11-12 18:16:43

ERHAN USTA HARİCİNDEKİLER NE İŞ YAPAR ADAM GİBİ ÇALIŞAN MEMLEKETE FAYDASI OLAN BİR ERHAN USTA VAR. HELE FUAT KÖKTAŞ BU ADAM NİYE SEÇİLDİ AMAÇ NE.

Avatar
murat 2016-11-12 12:00:14

akpartiliyim ancak samsun milletvekillerini hiç sevmem.reisin hatırı olmasa 1 oy bile vermem bu vekillere

Avatar
Samsun sevdası 2016-11-12 19:27:01

Adam gibi adam hayati tekin Allah yolunu bahtını açık etsin

Avatar
bahri yazici 2016-11-13 08:17:51

samsun gocepinar gelir yer ler sizi seviyoruz derler giderler sormazlar derdiniz varrmi sormazlar yolariniz nasil sizi seviyoruz demeklen olmuyor biz sizi degil bas bakani cumhur baskanini seviyoruz

Avatar
Ramazan 2016-11-13 12:45:55

Samsun'un nitelikli vekili olmadığında hepsi yok hükmündedir. Ayrıca hemen hepsi farklı illerin temsilcisi gibi. Reis olmasın onlara asla oy vermem. Eğitim düzeyi düşük, sosyal ilişkileri problemli, amaç ve hedefleri halkın hedefleriyle örtüşmeyen kimseler Samsun'u ve milleti ancak bu kadar temsil edebilir...

Avatar
Dürdane 2016-11-15 20:57:25

Vekilleri halk seçmiyoruz ki tanısınlar.Sistemin hatasını vekillerden aramanın doğru olmadığını düşünüyorum.Vekilleri halk seçmeli,sıralamayı da halk belirlemeli.