banner388

Samsun'daki tarihi cami hakkında şok iddia

Araştırmacı-Yazar Kursad Berkkan, Samsun'da bulunan tarihi bir camiye siyonizm işaretlerinin yerleştirildiğini iddia etti. Doç.Dr. Kemal Özkurt ise konuya açıklık getirdi.

Samsun'daki tarihi cami hakkında şok iddia

Araştırmacı-Yazar Kursad Berkkan, Samsun'da bulunan tarihi bir camiye siyonizm işaretlerinin yerleştirildiğini iddia etti. Doç.Dr. Kemal Özkurt ise konuya açıklık getirdi.

06 Şubat 2018 Salı 15:51
Samsun'daki tarihi cami hakkında şok iddia

Samsun haber - Araştırmacı-Yazar Kursad Berkkan, Samsun'un Asarcık ilçesinde bulunan 838 yıllık Gökgal Ahşap Camii'ye yapılan restorasyon çalışmalarının ardından Siyonizm'in sembolü olan Pentagram işareti koyulduğunu iddia etmişti.

"SAMSUN'DA NE İŞİ VAR?"

Kursad Berkkan yaptığı açıklamada, "Hiç kimse çıkıpta bu Hz. Süleyman'ın Davut yıldızı falan demesin. Çünkü Davut yıldızı oldukça farklıdır! Yahudi ve Masonların sıkça kullandığı bu Siyon yıldızının Samsun'da bir camimizde ne işi var?" dedi.

"HIZIR ALEYHİSSELAM MÜHRÜNÜ VURDU"

Camiyle anlatılan ilgili bir rivayeti aktaran Berkkan, "Bir hikayeye göre burası eski bir camidir ve Hızır camii olarak da bilinir. Rivayetlere göre Hızır Aleyhisselam bu camiiye gelerek kendi mührünü vurmuştur. Burası onun uğrak yerlerinden birisidir. Hz. Hızır'ın mührünü ortadan kaldıran Şeytan kendi mührünü oraya vurmuştur!  Bizim için önemsiz gibi gözüken bu ayrıntı, şeytaniler tarafından asla atlanmıyor. Lütfen mirasımıza sahip çıkalım" diye iddia da bulundu.

ÖZKURT KONUYA AÇIKLIK GETİRDİ

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Doç.Dr. Kemal Özkurt konuya açıklık getirerek önemli açıklamalarda bulundu.

"YAHUDİ İŞARETİ SANIP KESTİLER"

Doç.Dr. Kemal Özkurt, "Altı kollu yıldız 'Davut Kalkanı' veya 'Mühr-ü Süleyman' olarak da bilinir. Ayrıca sekiz kollu yıldız farklı din ve ideolojilere mensup insanlar tarafından kullanılır. Ancak Selçuklu sanatında geniş bir kullanım alanı bulmaktadır.. 6 gen ve 8 gen olan yıldızlar Yahudiler tarafından kullanılmıştır ve kullanılmaya devam ediyor. Fakat İslam sanatında da bu yıldızlar çokca vardır. Bizim insanlarımız bunu Yahudi işareti sanabiliyor. Bir dönem İstanbul Eyüp Sultan'daki şebekelerde bulunan yıldızları vatandaşlar Yahudi işareti sanıp kesmişlerdir. Anadolu'daki bir çok camide bu tarz motifler yer alıyor. Dolayısıyla bu işaretlerin Yahudilikle ve Siyonizmle ilgisi bulunmuyor. Bu semboller tarihin farklı dönemlerinde farklı kültürler tarafından kullanılmıştır" dedi.


"UZAKTAN YAKINDAN ALAKASI YOKTUR"

Haç işaretini ilk defa Hristiyanların kullanmadığını belirten Özkurt, "Haç sembolü daha önceki toplumlarcada bilinen bir semboldü. Yıldızlar bütün toplumlarda bulunuyor. Asarcık'taki camimizde bu işaret bulunuyor olabilir, daha sonradan restorasyonlada eklenmiş olabilir. Ama bunun ne Yahudilikle nede Siyonizmle uzaktan yakından alakası yoktur. Bu semboller İran'daki yapılarda dahi bulunuyor" diye konuştu.

Son Güncelleme: 07.02.2018 14:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Salim 2018-02-06 20:42:46

Cehalet kötü şey

Avatar
Dd 2018-02-06 23:26:37

Helal olsun sana kürşad berkkan helal

Avatar
Ibrahim onen 2018-02-06 23:58:22

Bu camii nin ilimiz ender tarihi camilerinden biri oldugu biliniyor. Restore calismalari var sanirim. Ozelligi bu ahsap mimarisinde hic civi kullanilmamis olmasi. Sansasyon bilgilerden uzak durulmasi lazim. Asarcik turkiyede sionizmin en son ugrayacagi yerdir. Yorenin dini ve kulturel yapisi itibari ile bu bilgiler uzak ihtimal. Beni dogdugum koy. Gokgol koyu

Avatar
Mehmet 2018-02-07 08:55:40

Böyle bir hocanın öğrencisi olmak gurur verici

Avatar
Fatih 2018-02-07 10:11:18

Aslında varmıymış da şimdi koyuyorlar tamamen kasıt ve işgüzarlık öyle veya böyle sonuçta Yahudilerce bütünleşmiş onlarla meşhur olmuş bakılınca akla yahudiler gelen bir sembol bir camiye çok mu lazım caminin herşeyi tamam da bi o mu kalmış iyi niyetle konulduğunu düşünmüyorum Allah halimizi ve akıbetimizi hayırlı eylesin

Avatar
Yani 2018-02-07 12:13:44

Bırakın yaa yok Yahudi yok yıldız çok dini bütün yaşıyoruz yaa ulan basinizdaki zat siyonist bunu hocası bile söyledi iyi din üzerinden buldular koltukları Allah bırakmasın

Avatar
Nurfer Şahin 2018-02-07 13:02:53

Berkman beye katılıyorum.siyonistler bu işareti kullanıyorsa bizim uzak durmamız gerekiyor.Peygamberimiz (s.a.v) onlara benzememek için tırnaklarını bir atlayıp kesiyormuş.kaldıki işaretlerin hepsi bir anlam ifade ediyor.yeterince bizi içlerine soktular bence uzak durulmalı her türlü benzerlikten.

Avatar
Ugur 2018-02-07 14:38:50

Kimden nerden duyarsınız tırnağı ağlıyarak kesermiş rivayetle takım tutar gibi din tutuyorsunuz bilgi gerçek dini ibadet yapmak herşeyi rezil ediyorsunuz