banner388

Samsun'da otizm konferansı 

Samsun Otizmli Çocuklar Derneği Otizm Sanat Akademi Merkezi projesi kapsamında Otizm Konferansı yapıldı.

Samsun'da otizm konferansı 

Samsun Otizmli Çocuklar Derneği Otizm Sanat Akademi Merkezi projesi kapsamında Otizm Konferansı yapıldı.

19 Nisan 2019 Cuma 11:43
Samsun'da otizm konferansı 

Atakum Gençlik Merkezi'nde yapılan konferansa İl Milli Eğitim Şube Müdürü, İlçe Milli Eğitim müdürleri, eğitimciler ve otizmli aileler katıldı.


Program Atakum Özel eğitim iş uygulama okulumuz öğrencilerin gösterileriyle başladı. Konferansta " Otizm yetenek, Otizm ve yasal haklar, Otizm ve beslenme" gibi konulara konuşmacılar değinildi.

OTİZM'DE BİLİNÇİ ARTIRMAK İSTİYORUZ

Samsun Otizmli Çocuklar Derneği başkanı Ayça Nedret Yücer "Biz bir dernek olabiliriz ilk kimliğimiz aile olmak Otizmli evlatları sahip olmak bunun içinde yaşadığımız hayat içinde gördüğümüz eksik olan tarafları tamamlamaya ve toplumun otizm konusundaki bakış açısını değiştirmek ve otizm konusunda bilinci arttırmak istiyoruz. Otizm hızla artarak geliyor ve bunun önüne geçilemiyor bunun önlemi yok tedavisi yok bizlerin ve bizlerden sonra gelen ailelerimizin ve evlatlarımızın daha anlaşılabilir daha toplumun bir parçası olarak yaşaması için bunun gibi birçok farkındalık arttıracak ve bilinç uyandıracak çalışmalar yapmaya devam edeceğiz" diye açıkladı.

Haber: Ahmet ALTÜRK
 

Son Güncelleme: 19.04.2019 12:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.