banner388

Samsun'da Çiftlik esnafı bin pişman!

Samsun'un en işlek caddelerinden Çiftlik Caddesi'nin 2014 yılında yeniden planlanarak trafiğe kapatılmasının ardından 2 yıl sonra cadde esnafı kendi elleriyle verdikleri imzaya şimdilerde oldukça pişman.

Samsun'da Çiftlik esnafı bin pişman!

Samsun'un en işlek caddelerinden Çiftlik Caddesi'nin 2014 yılında yeniden planlanarak trafiğe kapatılmasının ardından 2 yıl sonra cadde esnafı kendi elleriyle verdikleri imzaya şimdilerde oldukça pişman.

14 Ekim 2016 Cuma 22:50
Samsun'da Çiftlik esnafı bin pişman!

Samsun'un simgelerinden İstiklal Caddesi, nam-ı diğer Çiftlik caddesi'nin yeniden planlanarak kent kimliğine yakışır hale getirilmesine ve caddenin iyileştirilmesine ilişkin projenin çalışmaları Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından 2014 yılında başlatılarak, yaklaşık 3 ay süren çalışmaların sonunda cadde estetiği yenilenerek araç trafiğine kapatılmış, çevrede bulunan ev ve işyerleri yeni bir yüze kavuşturulmuştu.

BAŞKAN YILMAZ, ÇALIŞMALARIN TARİH SÖZÜNÜ BİLE VERMİŞTİ
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, uzun yıllar cadde esnafının gündeminde olan caddenin iyileştirilmesi talebini değerlendirerek,seçim kampanyası sırasında esnafı ziyaret etmiş ve müjdeyi vermişti. Başkan Yılmaz, İstiklal Caddesi'ni adeta Cadde AVM'ye dönüştürüp, yeniden eski canlılığına ve işlevselliğine kavuşturacaklarını, bununla ilgili çalışmalara da 1 Nisan 2014'te başlanacağını açıklamıştı.Seçimin ardından da, Çiftlik Caddesi Şehir Kulübü bağlantısını trafiğe kapatan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri söz verilen tarihte projenin çalışmalarına start vermişti.

ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILARAK, ALIŞVERİŞ KORİDORU OLUŞTURULDU
İlk olarak araç trafiğine kapatılan Çiftlik Caddesi'nde ekipler, Cadde AVM Projesi çalışmaları kapsamında 3 aylık zaman diliminde caddenin alt yapısını yenileyerek, ardından cadde'de kent estetiğine katma değer sağlayacak düzenlemeler gerçekleştirmişlerdi. Proje çerçevesinde mevcut cadde araç trafiğine kapatılıp, 7'den 70'e herkesin akşamlarını dolaşarak değerlendirdiği kentin yaşam damarları arasında ilk sıraya oturmuştu. Caddenin araç sirkülasyonu ise, caddeye çıkan paralel sokak ve caddelerle sağlanmaya başlamıştı.  

ADIYLA MARKA OLDU
Cadde, üzerindeki binaların dış cephelerinden, caddenin altındaki tüm altyapı tesisatlarına, tretuarlar ve tüm şehir mobilyaları da dahi her şeyin değiştirilerek, yepyeni ve gözalıcı bir konsepte kavuşturulmuştu.Yıllar öncesinin mevcut olan ve görüntüyü bozan tüm estetik kaygılarını yok eden, değiştiren bir kimlikle Samsun'a yeniden kazandırılan cadde, Türkiye'nin her yerinde bilinen, tanınan 'marka cadde'' haline getirilmişti.

ESNAF KENDİ TALEBİNE ŞİMDİ BİN PİŞMAN
Cadde'nin araç trafiğine kapatılarak, gürültü kirliliğinden uzak bir görünüme kavuşması için o günlerde Başkan Yılmaz'a taleplerini ileten esnaf, şimdilerde ise kendi elleriyle attıkları o imzaların pişmanlığını dile getirdi. Cadde'nin tamamının olmasa bile bir kısmının araç trafiğine açılmasını isteyen esnaf, 'Burası araç trafiğine açılmazsa, yakın bir zamanda Çiftlik Caddesi'nde esnaf kalmayacak. Kalsa bile, bir elin sayılı parmakları kadar olacak. Yılların esnafları bile tek tek kepenk indirdi' diye dert yandı. 

Çiftlik Caddesi esnaflarından Çetin Sevigen, 8 yıllık cadde esnafı olduğunu belirterek, bazı esnafların Büyükşehir Belediyesi'ne müracaatta bulunarak caddenin yeniden trafiğe açılması yönünde taleplerini ilettiklerini ifade etti. Sevigen, taleplerden şu ana kadar bir sonuç alınamadığını, belediye yetkililerinin buraya edilen masraftan dolayı caddeyi yeniden trafiğe açarak, değişiklik yapmalarının mümkün olmadığını söylediklerini iddia etti.

Emir Dursun Akar

Son Güncelleme: 15.10.2016 20:18
Anahtar Kelimeler:
SamsunEsnafçiftlik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zekiyekim 2016-10-16 15:25:26

Her toplum hak ettiğini yaşar

Avatar
hasan 2016-10-21 11:16:21

üç kuruşluk ürünleri beş kuruşa satarken burnunuzdan kıl aldırmıyordunuz çiftlik esnafı az bile size sürünün şimdi...

Avatar
ayşe sağlam 2016-10-18 10:29:18

çiftlikte ki dükkanlarda esnaf dükkkan sahibine çalışıyor dükkan kiraları çok yüksek...trafiğe kapanması da etki etmiştir tabi ama şehirin göbeğine açılan avm ler daha büyük etken bence....önce ona karşı çıkmalıydınız...piazza açılırken gıkınınızı çıkarmadınız...bende bir esnafım piazzanın şehir içindeki tüm esnaflara büyük darbesi oldu...yürüme mesafesinde avm olursa olacağı budur...büyük markalar kendi imalatlarını istediği fiyata satarken küçük esnaf kendi üretimi olmadığı için haliyle onlarla yarışamıyor....asıl problem çiftliğin trafiğe kapatılması değil aslında halkımıza aşılanan marka tutkusu ve de bu markaların kaliteyi düşürerek her kesimin ulaşabileceği mekanlarda ve ucuzluklarda olması..esnaf odaları ne işe yarar merak ediyorum...iş para toplamaya gelince aslan kesilirler ama esnafın çıkarlarını korumak için adım atmazlar...bizi temsil etmesi haklarımızı koruyup kollaması gereken meslek odaları lütfen işini yapsın odalarında uyumasınlar...

Avatar
RECEP ÇELİK çiftlik esnafi 2016-10-15 19:16:14

KARDEŞİM AYNEN KATILIYORUM TUM SOYLEDIKLERINE 22 YILIK ESNAFIM BITIRDI BIZI YUSUF ZIYA YILMAZIN INADI ALLAHINDAN BULSUN DIYORUZ AMA KIMI KIME ŞİKAYET EDECEKSINKI

Avatar
SHU 2016-10-18 12:52:19

Çiftlik caddesinde o sıkışıklıkta hiç dolaşılmazdı. Trafik berbatti, insanlar dipdibe yürüyordu. Şimdi trafik kapandı ortalık ferahladı, genişledi. Tek eleştirim o binaların tek tip olması, estetik uzak görüntüleri. Esnafın sorunu trafiğin kapanmasından ziyade onunla paralel olarak açılan avm ler bence.

Avatar
Sarp 2016-10-18 19:14:33

Az bile yapıyolar az....

Avatar
yavuz 2016-10-27 11:06:16

sürünün çiftlik esnafı azbile bu size böyle olmasını siz istedininiz herkez haketdiğini yaşar sürünün şimdi

Avatar
Deniz 2016-10-28 11:12:12

Bunu ara trafiğine bağlamaları,ćok ilginç..