banner388

Samsun'da beyaz yakalı 2 gezgin

Milli Eğitim Müdürlüğü'nde memur olan Rukiye İlhan ve Kamuda memur olan Makine Mühendisi 30 yaşındaki Ali İlhan, evli çiftlere adeta örnek oluyor.

Samsun'da beyaz yakalı 2 gezgin

Milli Eğitim Müdürlüğü'nde memur olan Rukiye İlhan ve Kamuda memur olan Makine Mühendisi 30 yaşındaki Ali İlhan, evli çiftlere adeta örnek oluyor.

09 Haziran 2018 Cumartesi 09:11
Samsun'da beyaz yakalı 2 gezgin

Samsun haber - 1 yıl önce hayatlarını birleştiren gezgin çift hayatın monotonluğundan sıkılan evli çiftlere örnek olurcasına boş zamanlarını gezmeye ayırıyorlar. Yurt içi ve yurt dışı seyahatler düzenleyene gezgin çift ile hem çalışıp hem de nasıl seyahat ettiklerini Samsunhaber.com Dergisi okurları için anlattı.


Gezi serüveniniz nasıl başladı?

İkimiz için de gezi denince akan sular duruyor. Her boş günümüz hatta saatimiz içinde mutlaki gezi olan planlar yapıyoruz. Bizce bu işin en zor kısmı da planlama bölümü. Yanlış bir planlama, çok zaman kaybetmemize, gezimizin verimsiz geçmesine neden olabiliyordu. Zaman geçtikçe bu tecrübemizi başkalarıyla da paylaşmak istedik. Optimum şekilde düzenlemeye çalıştığımız rotalarımızı başkalarıyla paylaşarak onların da zamanlarını eğlenceli bir şekilde geçirmesine katkı sağlayabildiysek ne mutlu bize.

Çift olarak gezmenin avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Bir elin nesi var iki elin sesi var diyerek yanıtlıyoruz. Bizim için çift olmak tek olmaktan kesinlikle daha avantajlı ve zevkli oluyor diyebiliriz, tabi ki bu kişiden kişiye göre değişebilir. Planlama kısmında birimizin görmediğini diğer görebiliyor. Mesela lokasyon belirleme işinde eşim harika ama bende katkıda bulunmuyor değilim. Benzer şekilde lojistik işleri de benim araştırma alanım. İş bölümü yaparak bütün işler daha zevkli ve kolay hale geliyor. İki kişi olmanın vatandaşlarından biri de gezi esnasında nerede bir doğa güzelliği, bir tarihi eser, bir hoş görüntü, huzur dolu bir durak var hiçbiri gözümüzden kaçmıyor.

Gezilerinizi nasıl planlıyorsunuz?

En zor ve önemli kısım. Aslında zor demek çok doğru değil de, eksik yapıldığı zaman keşkelerle dolu bir gezi sizi bekliyor sonrasında. Biz öncelikle gezi planımızı müsait zamanımıza göre ayarlıyoruz. Çalışan kişilerin en çok dikkat etmesi gerek kısım. Günlerimize denk gelen duraklara göre konaklama ve yol güzergahını ayarlıyoruz. Bu şekilde tüm görülmesi gereken noktaları belirliyoruz. Kesinlikle doğaçlama için kısa boş bir zaman da bırakılmalı. Kimi zaman yol kenarı simitçide oturmak, kimi zaman sahilde gün batımını izlemek için kısa bir süreye ihtiyacınız oluyor ve bu dinlenceniz tüm hayatınıza etki eden bir anı olarak kalıyor.

Son Güncelleme: 10.06.2018 11:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Elli5 2018-06-09 14:37:08

Para var huzur var yani, sıkıyorsa asgari ücretle geçinip yapsınlar. Bi şekilde devlete kapağı atmışlar. gezmeseler ahmaklık olur zaten.

Avatar
Lalapasa 2018-06-09 19:10:11

Ayda 10 bin gelirle bende giderim himalayalara. 1600 lirayla ay sonunu gor adam dicem

Avatar
55 2018-06-10 02:38:44

Kesinlikle katiliyorum para var huzur var kim demis parayla saadet olmaz diye

Avatar
aysegul 2018-06-10 07:44:34

aynen öyle parasız wc ye bile gidilmiyo bu devirde. Paran olmadan gez bakalım nereye kadar gidebiliyosun.Hem kim sevmez ki gezmeyi bizde eşimle bayılırız gezmeye ama ne para var ne boş vakit var. özel sektör bi pazar günü var memurlar gibi boş zaman yok maleseff

Avatar
Adige 2018-06-11 10:52:02

Yorumların ana fikri para olarak görünüyor evet haklı olabilirsiniz fakat paranız kadar gezebilirsiniz. Himalayalara gidene kadar asarcık Ladik yaylalarına çıkın gezmek isteyene seçenek çok. Son model araba ev telefon alıp krediye kendini mahkum edersen sivilde hapis hayatı yaşarsın. Bak elin gavuru kutu gibi müştemilata benzer evlerde oturup sürekli geziyorlar. Açıkcası bizim düşünce yapımızın değişmesi lazım

Avatar
Sinan ırk 2018-07-09 16:17:39

Siz de memur olun siz de gezin ne bu kıskançlık

Avatar
Cemal 2018-06-11 00:30:37

Yorumlara göre millet uyanmış. Ezilen sömürülen ve üstüne bir de dalga geçilip ti ye alınan halkıma selam olsun. Hakkınızı arayın. Sömürülmeyin.

Avatar
ÇETİN 2018-06-11 08:45:22

Vatandaş haklı şu wC paralı olmamalı..bir çok belediye para işini kaldırdı...ayrıca ulaşım samsunda çok pahalı...dolmuş hatların saltanatına halk teslim edilmiş...indir bindir diye uygulama yok...bir durak binen de aynı ücret..son durak da inen de aynı ücret vermekte dolmuşlarda...mantik yok yüz metre 3tl..5 km de 3 tl...varmı bu işte mantık...nasıl bir hizmet....birçok illerde bu uygulama başka türlü..neden samsunda böyle...sayın başkan....