banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da 31 Mart'a kadar ücretsiz

Samsun Seyir Tiyatrosu Kurucusu ve Genel Sanat Yönetmeni Öner Yıldırım, Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutlayarak, “Gazi Sahnesi’nde İlkadım Belediyesi’nin katkılarıyla ve bize destekleriyle bu günü kutlamaya çalışıyoruz. 26 Mart’ta başladı, 31 Mart akşamı sona erecek, oyunlar ücretsiz” dedi.

banner269

Samsun'da 31 Mart'a kadar ücretsiz

Samsun Seyir Tiyatrosu Kurucusu ve Genel Sanat Yönetmeni Öner Yıldırım, Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutlayarak, “Gazi Sahnesi’nde İlkadım Belediyesi’nin katkılarıyla ve bize destekleriyle bu günü kutlamaya çalışıyoruz. 26 Mart’ta başladı, 31 Mart akşamı sona erecek, oyunlar ücretsiz” dedi.

28 Mart 2018 Çarşamba 11:18
Samsun'da 31 Mart'a kadar ücretsiz

Samsun haber - 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla Samsun İlkadım Belediyesi, Gazi Sahnesi’nde 1 hafta sürecek Tiyatro Haftası gerçekleştiriyor. Dünya Tiyatrolar Günü için Gazi Sahnesi’nde oyunu oynanan Samsun Seyir Tiyatrosu Kurucusu ve Genel Sanat Yönetmeni Öner Yıldırım da etkinlik ve tiyatronun önemi hakkında açıklamalarda bulundu.


Tüm tiyatro severlerin ve sanatçılarının gününü kutlayan Yıldırım, “Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla sizin vesilenizle tüm tiyatro emekçilerinin gününü kutluyorum. Aynı zamanda bu sahnede ter akıtıp emek vermiş tüm merhum tiyatrocularımızın da Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutlamak istiyorum. Bizler şu anda tiyatro yapıyorsak terk-i diyar eden tiyatrocularımızın katkılarıyla bu işi yapabiliyoruz” diye konuştu.


“ÜCRETSİZ OYUNLAR SERGİLİYORUZ”


Samsun’da tiyatro yapmanın zor olduğunu belirten Yıldırım, “Perdeleri açmak zor. Bir şekilde tüm tiyatrocular olarak ayakta durmaya çalışıyoruz. Samsun’un tespitimize göre 3 bin elit tiyatro izleyicisi var. Biz de Dünya Tiyatrolar Günü vesilesiyle ücretsiz oyunlar sergiliyoruz. Gazi Sahnesi’nde İlkadım Belediyesi’nin katkılarıyla ve bize destekleriyle bu günü kutlamaya çalışıyoruz. Pazartesi akşamı ilk oyunumuzu oynadık. 26 Mart’ta başladı, 31 Mart akşamı sona erecek” dedi.


“‘BİZİM HAYATIMIZ TİYATRO OLMUŞ’ DİYORLAR”


Tiyatronun anlamının kişiye göre değiştiğini vurgulayan Yıldırım, “Benim için tiyatro nefes, hayat ve yaşam biçimi demektir. Benim gibi tiyatroya çıkıp o sahnenin tozunu alanlar, genelde bir daha o sahneden inmek istemezler. Ben hep şunu söylerim, benim canım çıkacaksa sahnede çıksın. Tiyatro benim için işte böyle bir şey fakat insanların tiyatroya bakış açısı eskiden daha iyiydi. Son dönemlerde sanata karşı olan alaka azaldı. Tiyatroya davet ettiklerimiz ‘Bizim hayatımız tiyatro olmuş’ diyorlar. Esasen o sözü biz, sahnede kendilerine gösterip uygulama yaparak yaşatıyoruz. Sinema ve dizi sektörü ön plana geçmiş durumda ama esasen izlenmesi gereken sanat, tiyatrodur. Mesela felsefe her şeyi sorgular. Matematikte de bir felsefe vardır ama sanatın felsefesi de tiyatrodan geçer” şeklinde konuştu.


“GÜLDÜRÜRÜZ, AZICIK DA DÜŞÜNDÜRÜRÜZ”


26-31 Mart arası oynanacak oyunlara Samsun halkını davet eden Yıldırım, “Samsun’daki yerel tiyatrolar ki yerel olarak zaten tek tiyatro yapan İlkadım Belediyesi’nin katkılarıyla biziz. Diğer tiyatrolar genelde dışarıdan geliyorlar. Biz de burada oyunlarımızı sergileyip halkımızı bir araya toplamaya çalışıyoruz. Tüm Samsun halkını Dünya Tiyatrolar Haftası dolayısıyla tiyatromuza ve oyunlarımıza davet ediyoruz. Güzel oyunlarımız var, gelirlerse çok memnun oluruz. Güldürürüz, azıcık da düşündürürüz” dedi.


TÜRKİYE’NİN EN GENÇ YAZARI


Gazi Sahnesi’nde Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında sergilenen Samsun Seyir Tiyatrosu kurucusu ve genel sanat yönetmeni Öner Yıldırım’ın oyununda oyunculuk yapan Türkiye’nin en genç yazarı Gülce Demirkaya da açıklamalarda bulundu. Seyir Tiyatrosu bünyesinde 8 yaşından beri oyunculuk yaptığına değinen Demirkaya, “Bence tiyatro, hocamın da dediği gibi felsefeyle iç içedir. Tiyatro insanı insana, insanla anlatma sanatıdır. Antik dönemlerde bile insanlar bir şeyler anlatmak için tiyatroyu kullanmışlardır. Tiyatro, kaçırdığımız bazı nüansları görmemizi sağlar. Kameralar çıktıktan sonra halkımız teknolojiye daha çok kaydı. Bugünkü insanımız yapay şeylere merak salıyor. Tiyatro doğal bir sanattır. Öldürülmemesi gereken sanatlardan bir tanesidir. Bu arada herkesi tiyatrolarımıza davet ediyoruz” diye konuştu.
Haber: Dilek Alabulut

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.