banner388

Samsun'da 14 aylık bebek ölümle pençeleşiyor

Samsun'da donma tehlikesi geçiren 14 aylık Iraklı bebeğin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Samsun'da 14 aylık bebek ölümle pençeleşiyor

Samsun'da donma tehlikesi geçiren 14 aylık Iraklı bebeğin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

08 Ocak 2018 Pazartesi 13:02
Samsun'da 14 aylık bebek ölümle pençeleşiyor

Samsun haber - Geçtiğimiz günlerde 14 aylık Irakbebek soğuk nedeniyle donma tehlikesi geçirerek Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'nde tedavi altına alındı. 14 aylık erkek bebeğin annesinin ve 2 kardeşinin Türkiye'ye gelirken hayatını kaybettiği öğrenildi.

"SOLUNUM CİHAZINA BAĞLI"

Babaannesi tarafından hastaneye kaldırılan 14 aylık bebekle ilgili hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre ateş, öksürük ve solunum yetmezliği bulunuyor. İlk olarak izlemeye alınan minik hasta, yüksek akım oksijen tedavisini kabul etmemesi nedeniyle ventilatöre (Solunum Cihazı) bağlanarak izlemeye alındı.

Hayati tehlikesi bulunduğu öğrenilen 14 aylık bebeği sağlığına kavuşturmak için hastane yetkilileri seferber oldu.

BAŞKA BİR BEBEĞİN DONARAK ÖLDÜĞÜ İDDİA EDİLMİŞTİ

Geçtiğimiz ay UH-DE Uhuvvet ve İnfak Derneği Başkanı Hüseyin Kılınç, bir bebeğin Samsun'da donarak hayatını kaybettiğini iddia etmişti.

Samsun Valiliği ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti, "Bebek, haberde bahse konu edilen soğuk nedeniyle değil, aspirasyon, sepsis ön tanılarıyla EX Duhul kabul edilmiş ve adli rapor tutulmuştur. Savcılık talimatıyla, EX kabul edilen bebek Emniyet’ten gelen ekip ile birlikte kesin ölüm nedeni belirlenmek üzere otopsi yapılması için Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderilmiştir." 

Son Güncelleme: 09.01.2018 10:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.