banner388

Samsun cezaevinde yaşananları mahkum anlattı

20 Haziran tarihinde yaptığımız haberde Ramazan Bayramı'nda bu yana Bafra Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda mahkumlara sadece 1 kez su verildiğini yazmıştık. Cezaevinde yaşanan olayları bir mahkum yazdığı mektubunda anlattı. 

Samsun cezaevinde yaşananları mahkum anlattı

20 Haziran tarihinde yaptığımız haberde Ramazan Bayramı'nda bu yana Bafra Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda mahkumlara sadece 1 kez su verildiğini yazmıştık. Cezaevinde yaşanan olayları bir mahkum yazdığı mektubunda anlattı. 

04 Temmuz 2019 Perşembe 13:25
Samsun cezaevinde yaşananları mahkum anlattı

Samsun Bafra Cezaevinde 4 Haziran tarihinden itibaren mahkumlara sadece 1 kez su verildi. Mahkumlar büyük mağduriyet yaşarken cezaevinde tehlike çanları çalıyor. Yaşanan olayları bir mahkum yazdığı mektubunda açıkladı. 

DİLEKÇELER SONUÇSUZ KALDI 

Konu ile ilgili verilen dilekçelerin sonuçsuz kaldığını belirten mahkum yakını M.Z., "Mahkum yakınları konu ile ilgili dilekçe beyanında bulundu ancak umursayan olmadı. Bayramdan bu yana mahkumlar su sorunu yaşıyor. Cezaevi müdürü ile de görüştük konu ile ilgili bir adım atılmadı" dedi.

MAHKUM MEKTUBUNDA YAZDI 

Samsun Bafra Cezaevi'nde yatmakta olan bir mahkum yaşanan olaylarla ilgili yazdığı mektubunda şu ifadelere yer verdi: 

"Bakalım ne zaman aynı yatakta iki kişi yatmaya başlayacağız. Bugünlerde sürekli su kesintisi yapılıyor. Gerekçe kazan dairesindeki arıza. Sıcak sudan vazgeçtim, soğuk su bile alamaz olduk. Tuvalet sayısı 1 mevcut 21 olunca sular da uzun süre kesik olunca artık rezilliği sen düşün. Bafra gibi deniz kenarında olan içinden büyük bir nehir geçen üstelik sürekli yağmur alan bir yerde su kesintisi yapılması ne kadar garip değil mi? Birde yeni cezaevi diyorlar. Eğer yeni olan bir cezaevinin tesisatında sıkıntı varsa kazan dairesinde sürekli sıkıntı varsa gerçekten çok büyük sıkıntı var. Ya devlet çok büyük zarara uğratılmış ya da ..... Neyse zamanı gelince varsa çıkar kokusu. 

Nakil taleplerimi doluluk oranı gerekçe göstererek ret ediyorlar ama burası daha da dolu. Su bile sıkıntı. Herhalde bu işlere bakanlar buranın durumundan bi haberler... 

Biraz daha böyle giderse TBMM, Adalet Bakanlığı, CİMER, BİMER, İnsan Hakları Örgütlenme, gazetecilere de yazacağım. Olmadı daha başka çareler düşünürüm. Mesela Hayvan Hakları Derneğine yazarım :) Hayvanların bile bizden fazla değer gördüğü ülkemde en son çare bu olsa gerek."

Haber: Tahir Ömer ÇOKLUK
 

Son Güncelleme: 05.07.2019 11:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Erhan... 2019-07-04 13:45:51

Ulan siz müslüman mısınız be?İnsan insana bu sıcaklarda bunu yaparmı?Bende cezaevinde yattım.Dışarda olan sıcaktan katkat daha fazla sıcak cezaevi.Tuvalet ihtiyacı duş ihtiyacı bulaşık çamaşır.Bu yapılan sadece mahkuma eziyettir.Adalet bakanlığının bafra cezaevindeki koşulları denetlemesi gerek.Mahkumlara kerbelayı yaşatmayın.Herkes ister istemez cezaevine düşebilir.Trafikte istemeden yayaya çarparsın , evine hırsız girer istemedeb öldürmek zorunda kalırsın.Yani heran herkez istemedende olsa cezaevine girebilir.Bu nedenle cezaevindeki kader mahkumlarına bu eziyeti yapmayın.Empati yapın...

Misafir Avatar
Sefa 2019-07-04 14:05:47 @Erhan...

Empati yapamayan insanlardan korusun Allah.. Katılıyorum her insan mahkum adayıdır

Beğenmedim! (4)
Avatar
Musti 2019-07-04 14:44:46

Her naneyi yiyeceksin sonra cezaevleri tatil köyü olsun oh neguzel

Avatar
Adalet 2019-07-05 01:50:50

Cezaevinde zorluk dışarda akıllı durmaya iyi gelir namus davası ve aile davası harici içerde olanlara günde bir sefer su yeter

Avatar
harun 2019-07-04 13:51:23

zulüm bu, doldurdunuz garibanları içeri ,bu nasıl örgütmüş her yere giren örgüt meclise akp girememiş

Avatar
Cem Doğan 2019-07-04 14:10:39

Allah sorsun hepinize. Hakkımı helal etmiyorum size. 2 cihanda da hesabını veremezsinz. Yaptıklarınız sizin başınıza gelmezden önce ölmezsiniz. Bunu unutmayın. İnsanlıktan nasibini alamamış zavallılar.

Avatar
vat 2019-07-04 14:34:22

İnsan hakları ihlalleri görevdeki yetkilileri ve daha sonra tazminat olarak milleti etkileyecektir ileride.

Avatar
İsyan 2019-07-04 15:27:38

İsyan çıkarsınlar Ne Müdürü ne baş gardiyanı kalır hepsı sürgüne giderler yönetimde sıkıntı var

Avatar
Mehmet kara 2019-07-04 14:57:28

Bu hasırda ne demek su yok devamlı kesiliyormuş ayı bu içerde yatanların insan olduğunu unutmayın insanı birakalım af edersiniz hayvana bile yapılmaz bu kardeşlerimizin birhan önce sıkıntılarını gidermek lazım sayın adalet bakanı sizlere sesleniyorum iki seneden beri af af çalışmalar bitti diyorsunuz halen indirim diyorsunuz hiç birşey göremiyoruz bu insanlarla dalgamı geçiyorsunuz eğer dalga geçiyorsanız bunun bedeli ağır olur siz bilirsiniz az kaldı videsi salllamaya