banner388

Samsun'a yeni kilise mi yapılacak?

Samsun'un Atakum ilçesinde yeni bir kilise yapılacağı iddiası tepkiye yol açtı. Agape Kilisesi Pastörü Orhan Pıçaklar konuyla ilgili açıklama yaptı.

Samsun'a yeni kilise mi yapılacak?

Samsun'un Atakum ilçesinde yeni bir kilise yapılacağı iddiası tepkiye yol açtı. Agape Kilisesi Pastörü Orhan Pıçaklar konuyla ilgili açıklama yaptı.

15 Ağustos 2017 Salı 12:17
Samsun'a yeni kilise mi yapılacak?

Samsun haber - Samsun'u Atakum ilçesi Denizevleri Mahallesi'nde yeni bir kilise yapılacağı iddia edildi. Samsunlu vatandaşlar kilise yapılmasını istemediklerini söyleyerek sosyal medya adreslerinden tepki gösterdi. Samsunlu bir iş adamı tarafından yapıldığı öğrenilen inşaatın tasarımı da Hristiyan motiflerini andırması dikkatleri üstüne çekti.

"KİLİSE İSTEMİYORUZ"

Bir sosyal medya kullanıcı ise yaptığı paylaşımda, "Kimsenin ibadet etme özgürlüğüne karşı değiliz. Nedeni nasıl bizim camilerimiz Avrupa'da heryerde varsa. Ama son günlerde ne kadar hassas olduğumuz bile bile yer konusunda manidar bir şekilde Denizevleri'ne gelip gözümüze sokulması. Birileri bizi bile bile kaşıyor. Neden Atina'da cami yapılmıyor, birde Avrupa'da biz bu kadar kolay istediğimiz yere cami yapamıyoruz. Veterinerin olduğu yere cami yapılacak dendiğinizde kıyametler kopmuştu, şimdi ise koent meydanı oluyor. Bizler Denizevlerine kilise istemiyoruz" şeklinde post paylaştı.

"KİLİSE YAPILMAYACAK!"

Konuyla ilgili Samsunhaber.com'a açıklamada bulunan Agape Kilisesi Pastörü Orhan Pıçaklar, "Türkiye'de 2004 yılında Avrupa Birliği Uyum Yasası'nda sonra ibadet yerleri için 2 bin 500 metre kare kuralı getirildi. Bu kapsamda kilise yapılması söz konusu değildir. Ama biz kilise derneğiyiz, 14 yıldır Atakum'da faaliyet gösteriyoruz. 4 defa da adres değiştirdik. Samsun'da bir iş adamı inşaat yaptırmakta, bizim burayı kiralayıp mevcut derneği oraya taşıyabiliriz. Şuan için bir resmiyet kazanmadı, sözleşme yapılmadı. İddiaları düzeltmek isterim, kilise yapılmıyor. İnsanlar Samsun'da yeni bir kilise açıldığını zannediyor. Bu söz konusu değildir, şuandaki yerimizde kiralık. Ama halen Atakent'teki yerimizde hizmete devam ediyoruz" dedi.

Yeni kilise yapılacağı iddia edilen binanın inşaatı

"AYNI ALLAH'A İNANIYORUZ"

Pastör Pıçaklar, “O bölgede onlarca alkollü mekan var, herkese saygı duyuyoruz. Bizim sadece Pazar günleri, 1 saat Allah'a dua etmemiz insanları neden rahatsız ediyor. Aynı Allah'a inanıyoruz, bu duruma da üzülüyoruz. Burada yaşayan 200-300 Hristiyan var, hepimiz aynı duyguları besliyoruz. 14 yıldır Samsun'da saygıyla sevgiyle bulunduk, kimseye saygısızlığımız bulunmadı. Dernek binamızda da Türk Bayrağımız asılıdır" diye konuştu.

SAMSUN'DA BİR KİLİSE VAR

Samsun'un İlkadım ilçesinde Roma Katolik Kilisesi'ne bağlı Mater Dolorosa Katolik Kilisesi, bulunuyor. 1845 yılında İtalyan asıllı 8 kapusen rahibin Gürcistan'ı terk ederek Samsun'a gelmeleri sonucu Latin Katolik vatandaşlarla burayı inşa etti.

1976 yılında Samsun Belediyesi başkanı Kemal Vehbi Gül kilisenin yıkılması için talimat vermişti. Kilisenin yıkılıp yerine park yapılması kararlaştırılmıştı. Papalık elçisinin ve İtalyan Konsolosluğunun tepki göstermesi sonucu kilisenin yıkılmasından vazgeçildi. 2006 yılında Kilisenin rahibi Pierre Francoisse Rene Brunissen, bir kişi tarafından bıçaklanmasının ardından dinlenmek için ülkesine döndü.

Son Güncelleme: 04.09.2018 17:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
nihankılıç 2017-08-15 15:16:58

ATAKUMDA HERYER BAR OLDU SOKAKLARA MASALAR ATILDI ÇALGILAR MÜZİKLER KİMSENİN SESİ ÇIKMADIDA YAPILAN KİLİSEMİ ZORLARINA GİTTİ BİZ ELLERİMİZİ AÇARAK ONLAR BİRLEŞTİREREK YUKARI YARADANA AYNI YERE DUA ETMİYORMUYUZ.EVLERİMİZDE YAŞAYAMAZ OLDUK YILLAR BOYU NERELERDEYDİNİZ, KİMİN DİNİNİ İBADETENİ ELLERİNDEN ALACAKLAR (haşa)KİLİSEDE SORUYORUM

Avatar
kenan 2017-08-15 13:51:47

ULUGAZİ MAHALLESINDEKI KILISEYI YIKMAKTAN BETER YAPTINIZ O TAKSICILAERI ORAYA KOYARAK. BUTUN MAHALLE YAKA SILKIYOR TAKSICILERDEN ,

Avatar
87 2017-08-15 15:52:03

Ozaman yurt dşında camilerin yıkılmasıda gereklı ibadet özgürlüğü diye bişey var.samsun genişti ama beyin olarak asla gelişmedi..

Avatar
Vaaay 2017-08-15 18:19:05

Rahip lafı gediğine otutturmuş: "(dininizde içki haram olmasına rağmen) etrafta o kadar alkollü mekana sesiniz çıkmıyo da...."

Avatar
Vatanperver 2017-08-15 13:51:38

Arkadaşlar onların dini onlara bizim dinimiz bize Allah ın hesap günü var kimse kendini yüce yaratıcı yerine koymasin

Avatar
Randy cihan 2018-06-18 12:27:10

Samsun eski Ermeni vatandaşlarımızın yaşadığı bir yerdir Ermeni kiliselerin yok olması o dönemin Kaymakam ve Belediye Sorumlusudur şunu sormak lazım Kiliseyi yıkıp Park yamak isteyen zihniyet neden Papalık makamından korktu yapamadı yoksa Türkiye özgür bir devlet değilmide birilerinden icazet alma ihtiyacı duydular demekki samsun kaymakamı cesaretli değil halkıyla bütün değil kiliseyi yıkamadığına göre Katlik kilisesine gelelim Samsun Agape 'ye yine samsunda faaliyet gösteren ev kiliseleri yeni bir binaya ihtiyaç duyduğunda halkın tepkisine bakmadan yaptırılır buda Protestan kilisesinin zayıflığıdır halk istemiyorsa o zaman protestanlar ve diğer hristiyan nüfusuda samsunu terk etsin ozaman tabi buna gücü yetecek ne halk var nede siyasetçi

Avatar
Tataraştühüme 2021-04-18 14:49:21

Facebook Bir Bataklıktır. Çoğu 40 yaşın üzerinde düşenemeyen sorgulayman bağnaz YOBAZ insanlarla doludur ve sanırım Samsun'da öyle galiba ne yazık ki.