banner388

Salih Özman: Artık yoksul gibi yaşayacağız

ABD'nin Türk Bakanlara yaptırım uygulaması ve FED faiz kararları sonrasında Türk Lirası, Dolar ve Euro karşısında tarihinin en düşük seviyesine geriledi. Samsunhaber.com'da yayınlanan Mehmet Yazıcı ile Uyan Samsun programına telefonla bağlanan Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, piyasalardaki hareketlilik ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Salih Özman: Artık yoksul gibi yaşayacağız

ABD'nin Türk Bakanlara yaptırım uygulaması ve FED faiz kararları sonrasında Türk Lirası, Dolar ve Euro karşısında tarihinin en düşük seviyesine geriledi. Samsunhaber.com'da yayınlanan Mehmet Yazıcı ile Uyan Samsun programına telefonla bağlanan Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, piyasalardaki hareketlilik ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

02 Ağustos 2018 Perşembe 12:17
Salih Özman: Artık yoksul gibi yaşayacağız

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, Samsunhaber.com Genel Yayın Yönetmeni ve Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı'nın hazırlayıp sunduğu Uyan Samsun programına telefonla bağlanarak ekonomideki son durum hakkında konuştu.

Dün akşam ABD'nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e yaptırım uygulaması ve FED faiz kararlarının açıklanmasının ardından Dolar ve Euronun Türk Lirası karşısında yükselişi hızlandı. 2 Ağustos Perşembe gününe Dolar 5.0735 TL ise Euro 5.9023 TL'den başladı. Dövizde olduğu gibi altın fiyatlarında da hızlı yükseliş dikkat çekti. Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, piyasalarda yaşanan hareketlilik ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Salih Özman'ın yaptığı açıklamalar:

"Para politikası artık daha da sıkıştırılacak. Talep sürekli daraltılmaya çalışılıyor. Türkiye'de şöyle bir şey var, talebi kıstığınız zaman ekonominin frenine basmış olursunuz. Bugün yurtiçi seyahat harcamaları, kuyum sektörü, parfümeri ve lüks tüketimdeki taksit sayısı sıfırlandı. Bu tasarının kanunlaşması ile birlikte kuyumcuya gittiğinizde daha önce 4 olan taksit sayısı artık kalkacak. Kurban Bayramı geliyor, bir tatile gideyim dediğinizde bundan önce kredi kartınız ile 12 taksit yapabiliyordunuz. Artık 6 taksitten fazla yapamayacaksınız. Sıkıştınız, tüketici kredisi almak istiyorsunuz eskiden 48 ay vadeli olarak alabildiğiniz bu kredi artık 12 ay taksiti geçemeyecek. Piyasadaki parayı sıkıştıracak tedbirler bunlar. 

SEÇİMDEN ÖNCE TABLO BELLİYDİ

Seçimden önceki açıklamalarımda, seçimi kim kazanırsa kazansın yapacağı tek şey Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına acı reçete içirmek olacak demiştim. Beklenen oldu, acı reçeteler vatandaşlara içirilmeye başlandı. 

ARTIK YOKSUL GİBİ YAŞAYACAĞIZ

Vatandaşın şuan ki tabloda yapabileceği hiçbir şey yok. Vatandaşlar artık sadece gündelik hayatını idame ettirebilecek harcamalar yapmak zorunda. Bunun haricinde nefes alırken iki kez düşünmesi gerekecek. Bir nefes yetiyorsa ikinci nefesi almayacak. Vatandaş için tek yol tasarruf etmekten geçiyor. Peki elindeki para tasarruf etmeye yetecek mi diyeceksiniz, yetmeyecek. Türkiye Cumhuriyeti'nde çalışan herkesin kazandığı paralar zaten tüketimine yetmiyordu, bundan sonra daha da fakirleşeceğiz. Yoksul gibi yaşayacağız. Yoksul gibi yaşamazsak borçlanacağız. Borçlanmanın faturası da her geçen gün daha da ağırlaşacak."

Son Güncelleme: 03.08.2018 16:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet 2018-08-02 12:56:21

ÇOK DOĞRU BİR TESPİT ACİLEN ÖNLEM ALINMASI LAZIM EKONOMİYE HER GÜN AYRI BİR CAN VERİLMESİ GEREK.ARTIK BU VATANDAŞ YARIN NE OLACAK ACABA DİYE DÜŞÜNMEMESİ LAZIM Kİ ÖNÜNÜ GÖREBİLSİN

Avatar
Y 2018-08-02 13:26:43

Ölümüne reis

Avatar
AKAPESEVEN 2018-08-02 17:41:46

GİBİ DEĞİL HACI ABİ ÖYLE..

Avatar
Özgür 2018-08-02 12:46:12

Amerika yıllardan beri türkiyenin aleyhine oyun oynuyor elinden gelen her şeyi yapıyor bırakın yapsın biz bize yeteriz katil sürüsünün hiç bir şeyi lazım değil

Avatar
Muallim Naci 2018-08-02 18:45:00

Ekonomik gerçeklerden uzaklaşılırsa, bedeli ağır ödenir. ABD'nin ödünç parasıyla gereksiz yatırımlar yapmaya kalkarsan, belini zor doğrultursun. Haydi borcumuzu hep birlikte faizi ile ödeyelim.

Avatar
Harun 2018-08-03 22:03:19

Ölümüne reis diyor. Sen ve senin gibiler fasfakir yoksul perişan yaşamaya mahkum zaten.

Avatar
Tahsin Yazıcı 2018-08-02 20:25:18

Önceki açıklamalarınızı okuduğumda şu anki açıklamaların tam tersi açıklama yapmıştınız. Size göre herşey daha iyi olacaktı. Beklentiniz ağırlıklı olarak ekonominin iyi olacağı ve Türkiyenin dünyada hızlı bir çıkış yakalayacağı yönündeydi. Açıkçası yukarıdaki yorumunuzu ilk defa okudum. Neyse ki son yorumunuz daha tutarlı geldi bana