banner388
banner390
banner410
banner408

Şahinkaya Kanyonu ne kadar güvenli?

Vezirköprü Şahinkaya Kanyonunda yeteri kadar önlem alınmadığını iddia eden Kaptan ve Bilirkişi Mehmet Öztürk, “Şahinkaya Kanyonu’ndaki tekneler kanyon için uygun değil. Çok basit tekneler ve bu da insanların can güvenliğini tehlikeye atıyor” dedi.

banner269

Şahinkaya Kanyonu ne kadar güvenli?

Vezirköprü Şahinkaya Kanyonunda yeteri kadar önlem alınmadığını iddia eden Kaptan ve Bilirkişi Mehmet Öztürk, “Şahinkaya Kanyonu’ndaki tekneler kanyon için uygun değil. Çok basit tekneler ve bu da insanların can güvenliğini tehlikeye atıyor” dedi.

18 Eylül 2018 Salı 18:31
Şahinkaya Kanyonu ne kadar güvenli?

Samsun Haber - Kaptan ve Bilirkişi Mehmet Öztürk, Vezirköprü Şahinkaya Kanyonunda yeteri kadar önlem alınmadığını iddia ederek, Samsunhaber.com’a konuyla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.

“Doğru düzgün kanyona girilmez tabelası bile yok”

Sahil güvenlik ve deniz polisinin kanyonun çevresinde daima nöbet tutması gerektiğini ifade eden Kaptan ve Bilirkişi Mehmet Öztürk, “Vezirköprü Şahinkaya Kanyonunda çalışanlara Liman Başkanlığı belge vermiş ama ne bir donanım ne de bir tecrübeleri var. Cankurtaran dediğin yaz kış olmalıdır. Cankurtaranlar yaz sezonunda 6 ay aktif olması gerekirken sadece 4 ay aktif şekilde çalışıyorlar. Kışında cankurtaranlar hem kanyonda hem de sahillerde nöbetleşe beklemelidir. Şahinkaya Kanyonu’nda çok sıkı bir denetim yok. Vatandaşlar bilinçsizce kanyona giriyor ve bu yüzden boğulmalar meydana geliyor. Jandarma Komutanlığı denize karışmamalıdır. Sahil güvenlik ve deniz polisi daima kanyonun çevresinde nöbet tutmalıdır. Kanyonun olduğu yerlerde doğru düzgün kanyona girilmez tabelası bile yok” diye konuştu.

İhbarlara çok geç gidiyorlar”

Su Arama Kurtarma ekibinin olaylara çok geç gittiğini belirten Kaptan Öztürk, “Türkiye’nin her kanyonunda güvenliğini aldığın sürece kanyona girilir ama insanlar bilinçli davranmıyorlar. Su Arama Kurtarma da yetişmiş insanlar bu işin eğitimini çok iyi almıyorlar. Su Arama Kurtarma vakalara çok geç gidiyor ve bu durum olayı daha da kötü hale getiriyor. Şahinkaya Kanyonu’ndaki tekneler kanyon için uygun değil. Çok basit tekneler ve bu da insanların can güvenliğini tehlikeye atıyor. Kanyondaki teknelerin bir an önce Ege ve Akdeniz kanyonlarındaki tekneler gibi daha donanımlı olması gerekiyor. Teknesini alan iş yapmak için kanyona gidiyor. Kanyona baştan aşağı bir denetim getirilmesi gerekiyor” şeklinde ifade etti.

Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 19.09.2018 08:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
güvenlik.tesis çevre temizliği yoktu 2018-09-18 21:47:55

Beyefendinin söylediklerini bizatihi gözlemledim doğa harika ama güvenlik ve çevre temizliği sosyal tesis bildik türden.Bol reklam yapılmış insan hayal kırıklığı yaşıyor onca yoldan sonra...bari beklentiyi yükseltmeyin gerçeğe aykırı reklam sanırım suç

Avatar
Ceey 2018-09-18 22:56:43

Hiçbir güvenliği yok Reklamlarda çok güzel görünüyor ama gidince hayal kırıklığı doğa harika ama birazdaha gelişmesi gerektiğini düşünüyorum bir samsunlu olarak

Avatar
Ersin 2018-09-19 09:41:30

Mekan onnumara biraz gelistirlmesi gerek

Avatar
Basri 2018-09-19 16:49:55

Para tuzağı girişte gelenlere bağırarak yapışıyorlar tekneciler.park tuvalet yok. İstanbul'da boğaz turu aynı fiyat yeminle. Ama yakında satarız nasıl olsa kanyonuda bir yabancıya. Yazık ya hiç bir şeyi beceremiyorum. Devlet çok yetersiz temel hizmet ve denetlemelerde sade burdadeğil heryerde