banner388

Saathane’de kördüğüm çözülüyor mu?

Uzun süredir bitirilmeyi bekleyen Saathane Projesi’nde çalışmalar tekrar başladı.

Saathane’de kördüğüm çözülüyor mu?

Uzun süredir bitirilmeyi bekleyen Saathane Projesi’nde çalışmalar tekrar başladı.

25 Eylül 2017 Pazartesi 18:52

Samsun Haber -  Uzun zamandır tamamlanamayan Saathane Meydanı projesinde yeni bir gelişme yaşandı. Proje kapsamında Saathane Meydanı’nda yapılan kazı çalışmaları sırasında tarihi duvar kalıntıları rastlanmıştı. Devreye Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün girmesiyle Saathane Projesi’nde çalışmalar durmuştu.

Bugün itibari ile Projenin devam etmesi için duvar kalıntıları hakkında Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden beklenen karar geldi. Saathane Meydanı’nda çalışmalara tekrar başlandı. Alınan karar doğrultusunda, Meydan’da Saat Kulesi’nin yan tarafında açılmış olan çukur şehir içi trafiğin aksaması ve bölge esnafının durumu düşünülerek kapatılmaya başlandı.

Çukurun kapatılma işlemi esnasında kalıntıların zarar görmemesi için yumuşak bir doku oluşturulmasına özen gösteriliyor. Aynı proje kapsamında kazılan ve Taşhan ile Süleyman Paşa Camii arasındaki alanın ise bir kısmı daha kapatılacak. Kapatılmayacak olan kısım ise tarihi kalıntıların gözlemlenebilmesi için cam zeminle muhafaza edilecek.

Haber – Kamera: Yasir BABA

Son Güncelleme: 26.09.2017 13:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2017-09-25 20:32:47

Saathane meydanı göz önünde diye bu işkence , onun gibi kapatılan , yol yapılan yerler sanki yok mu?