banner388

Özel güvenlikçilerden kanun teklifi önerisi

Güvenlik-İş Samsun İl Başkanı Soner Donat, özel güvenlik görevlilerinin özlük haklarının düzenlenmesi için kanun teklifi önerisinde bulunacaklarını söyledi.

Özel güvenlikçilerden kanun teklifi önerisi

Güvenlik-İş Samsun İl Başkanı Soner Donat, özel güvenlik görevlilerinin özlük haklarının düzenlenmesi için kanun teklifi önerisinde bulunacaklarını söyledi.

17 Ağustos 2018 Cuma 15:15
Özel güvenlikçilerden kanun teklifi önerisi

Samsun haber - Güvenlik-İş Samsun İl Başkanı Soner Donat, Samsunhaber.com’u ziyaret etti. Samsunhaber.com’u yakından takip ettiğini belirten Donat, aynı zamanda sendika olarak yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Samsun’da 900’e yakın üyelerinin olduğunu ifade eden Donat, “Biz 2011 yılında Türk-İş'e bağlı Özel İş Sendikasıyız. 2014 yılında da sendikamız Samsun'da da faaliyet göstermeye başladı. Samsun'da şu anda özel sektörde ve kamuda toplamda 900'e yakın üyemiz var. Biz tamamen üniforma giyen teşkilatız. Türkiye'de üniforma giyen teşkilatlar belli. Polis, asker, gardiyan, zabıta, köy korucuları bir de güvenlik teşkilatıdır. Ama bunların içerisinde hepsi bütün özlük haklarına sahipken biz burada üniforma giyen insanlar olarak en düşük maaşı alıyoruz. En fazla işi biz yapıyoruz ve kolluk kuvvetinin tek yardımcısıyız. Bizim genel başkanımız da ben de güvenlik görevlisiyiz, işin mutfağından geliyoruz” dedi.

KANUN TEKLİFİ ÖNERİSİ


Kanun teklifi önerisinde bulunacaklarını belirten Donat, “Genel merkezimin büyük bir çalışması var. Nasip olursa bayramdan sonra İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, sendikamızı ziyaret edecek, üzerinde çalıştığımız kanun teklifini değerlendirecek. Sayın Bakanımız güvenlik teşkilatını o kadar çok seviyor ki, kanun teklifinin hazırlanması sürecini kendisi hızlandırdı. Kanun teklifinin içerisinde yıpranma payı, erken emeklilik, maaş düzenlemesi gibi maddeler yer alıyor. Vardiyalı çalışan işçiler bir iş düzeni olmadığı için psikolojik olarak çok yıpranıyorlar. Bizim tek derdimiz tek amacımız kanun teklifi çıkarmak. Güvenlik görevlisi arkadaşlarımız tek tip olmalı, Türkiye'de özel güvenliğin farkındalığının oluşması gerekiyor. Başımızdaki özel ibaresi kalkmalı, biz bir teşkilatız, bugün Yunanistan'ın ordusundan daha güçlüyüz. 380 bin özel güvenlik görevlisi var. Yaka kartı almış ve çalışmayı bekleyen 1 milyon 500 binin üzerinde güvenlik görevlisi var. Bugün Türk Polis teşkilatımızdan daha kalabalığız” diye konuştu.

“ŞEHİTLİK VE GAZİLİK HAKKI”


Özel güvenlik görevlerine şehitlik ve gazilik hakkı verilmesi gerektiğine değinen Donat, “Biz sessizlerin çığlığı olmak için yola çıktık. Güvenlik görevlilerini tek çatı altında toplamayı hedefliyoruz. Bugün bir doktor 10-15 bin TL maaş alıyor. Ama doktoru koruyan özel güvenlik görevlisi bin 600 TL maaş alıyor. Zamanı geliyor darp ediliyoruz, ölen arkadaşlarımız oluyor, yaralanan arkadaşlarımız oluyor. Şehitlik ve gazilik hakkımız bize verilmeli. 15 Temmuz hain darbe girişiminin yaşandığı gece silahsızken bile İstanbul'da belediyeyi teslim etmeyen, havalimanlarını teslim etmeyen güvenlik görevlileridir. Kanunun yetersizliğinde bile bu kadar çok şey başarabiliyorsak, kanunun genişletildiği zaman neler yapabileceğimizi hayal edin” şeklinde ifade etti.

“KİT’LER KADROYA ALINSIN”


KİT’lerde çalışanların mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini ifade eden Donat, “4 Nisan Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 696 sayılı KHK ile tüm kamuda çalışan taşeron arkadaşlarımız kadroya geçti. Öncelikli kendilerine teşekkür ederiz ama burada bir de kadro alamayan kesim oldu. Bunlar ülkenin kalbi konumundadır. Havalimanları, TEİAŞ'lar, EİDAŞ'lar, Toprak Mahsulleri Ofisi gibi çoğaltacak olursak KİT kapsamındaki yerlerde çalışan arkadaşlarımız kadro alamadı. Bu konuda şuan bir sıkıntı var. Diyoruz ki KİT'lerde çalışan arkadaşlarımızda kadroya alınsın, bu mağduriyetlerde giderilsin” dedi.

“SAYGINLIK İSTİYORUZ”


Özel güvenlikçilerin üniformalarına saygı gösterilmediğine de değinen Donat, “Burada çok eksiklikler var, özel güvenliklere saygınlık gelmesini istiyoruz. Halkımız da hala bizi kabullenmeyerek ötekileştiriyor. Bunun nedeni ise aldığımız ücretlerdir. Biz asgari ücret alınca, ötekileştiriliyoruz. Her üniformaya saygı gösterilirken, özel güvenlikçilerin üniformalarına saygı gösterilmiyor” şeklinde sözlerini tamamladı.

Son Güncelleme: 17.08.2018 17:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cevdet 2018-08-18 00:53:40

ne alacaksınız 3000 tl mi herkes asgari ücretle çalışıyor ne tahsilin ver işin mahiyeti nedir

Avatar
ÖGG 2018-08-18 09:54:47

Cevdet bey siz güvenliği sadece marketlerde mi görev yapıyor zannediyorsunuz ,çok arkadaşımız üniversite mezunu silah taşıyan arkadaşlarımıza neden silah tazminatı verilmesin yada gece nöbet tutan arkadaşlarımıza yıpranma payı neden verilmesin eğer bunlar verilmiyorsa kusura bakmayın ama maaşa zam yapılabilir.

Avatar
Somali 2018-08-18 12:38:22

Saygın lık kelimesi maaşla olmaz liyakat ve tahsille olur. Güvenlik teşkilatını temsil edenler çoğu zaman ilkokul mezunu . Vizyonumuzun içi boş olursa boş teneke sesi yapar ama vizyonumuzdan en az yuksekogrenimli hak savunabilecek kimseler olursa bunu yansımaları zorlaşır....

Avatar
Fatih 2018-08-18 12:54:35

Güvenlik görevlisinin bütün sorunlarını dile getirmişsiniz helal olsun inşAllah amacımıza ulaşırız 3000 tl mi alacaksınız diyen arkadaş biz meclisde yatıp 22000 almıyoruz

Avatar
ögg 2018-08-18 04:57:36

kılık kıyafetler bile bozuk polis bekçi kıyafetleri değişti ama güvenlik kadroya geçti halen kumaş pantolon kundura ayakkabı gömlek kravat yeter artık diyoruz

Avatar
Semih 2018-08-18 10:56:38

Sn başkanımıza ve ıçişleri başkanımız sn süleyman soylu beye güveniyoruz ozelguvenlikcilerin özlük haklarının ivedi olarak iyileştirilmesini istiyoruz teşekkürler

Avatar
Hamza 2018-08-18 12:01:15

Özel güvenlik görevlisi gerçekten işini layıkıyla yapan insanlardır tahsil olarak ortaokul olanında var üniversite mezunu da insanlarin canını malını hürriyetini içinde bulunduğu alan ve görev yeri içerisinde canla başla koruyan insanlardır ne gecesi bellidir nede gündüzü bu işe gönül vermiş bu işi benimsemiş nice insanımız vardır 5188 .yasa çerçevesinde özel guvenligin Türkiye geneli konumu onemsenip ona göre maaş düzenlemesi yapılmalıdır ayrıca saygınlığını korumak adına belirli kanunlar çerçevesinde yetki sınırları genisletilmedir

Avatar
iller bankası 2018-08-18 18:04:27

iller bankası taşeronda çalışan özel güvenlik görevlisi(silahlı) kadro istiyor.