banner388

Otopark sorunu vatandaşı merkezden uzaklaştırdı

Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, otopark sıkıntısı nedeniyle Samsunluların şehir merkezinden uzaklaştığı söyledi. Oral, Samsun’da daire satışlarının en revaçta olduğu mahalleleri sıraladı.

Otopark sorunu vatandaşı merkezden uzaklaştırdı

Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, otopark sıkıntısı nedeniyle Samsunluların şehir merkezinden uzaklaştığı söyledi. Oral, Samsun’da daire satışlarının en revaçta olduğu mahalleleri sıraladı.

10 Eylül 2017 Pazar 18:01
Otopark sorunu vatandaşı merkezden uzaklaştırdı

Samsun Haber Samsun Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, Samsunlu vatandaşların ev /daire satın alma ve kiralama girişimlerindeki yeni eğilimleri değerlendirdi. Samsun şehir merkezi olarak bilinen İlkadım ilçesinin merkez mahallelerinin eski çekiciliği kalmadığını söyleyen Oral, “Samsun merkezinden ev kiralama ve ev satın alma olayı yok artık. Merkez bu konuda bitmiş durumda” dedi.

Otopark Sorunu İnsanları Merkezden Uzaklaştırıyor

Mevlüt Oral, Samsunlu vatandaşların, merkez mahalleleri tercih etmeme nedenlerini ise şu şekilde anlattı: “ Merkezdeki mahallelerin bir kere otopark sorunu var. İnsanlar arabaları park edecek yer bulamıyorlar. Bugün kaliteli bir ev almaya kalktığın zaman merkezdeki daireler yeni binalardaki dairelerden çok çok pahalı. Vatandaşlar şehir merkezindeki dairelere verecekleri rakamlara yeni semtlerdeki sitelerde daireler satın almayı tercih ediyor. Yeni sitelerde Özel güvenliğinin olması, otoparklarının olması, çocuk oyun alanlarının olması vatandaşları sitelerden ev almaya itiyor. Şehir içerisinde bu imkanları bulma şansları olmuyor” diye konuştu.

“Derebahçe, Kışla ve Baruthane Mahalleleri Şu Sıralar Çok Revaçta”

Günümüzde İlkadım ilçesinin merkez mahallerinde Samsun’daki daire satışlarının yalnızca yüzde 10’una tekabül ettiğini söyleyen Oral, “Daire/ev satışlarının yüzde 90’ı yeni büyüyen kenar mahallelerdedir. Derebahçe Mahallesi, Kışla Mahallesi, Kalkanca Mahallesi ve Baruthane Mahallesi bunların başında geliyor. Bunların yanında Atakum ilçesi’nin tamamı zaten revaşta” şeklinde konuştu.

Oral ayrıca ev almayı düşünenlere ise şu tavsiyede bulundu; “Ben, herkese merkezden çıkarak yeni yerleşim bölgelerinde imkanları dahilinde yatırım yapmalarını tavsiye ediyorum. Bu şekilde yaptıkları yatırımlarının 3-5 sene sonra ikiye katladığı görecekler”

Haber: Yasir BABA

Son Güncelleme: 02.10.2017 16:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Volkan 2017-09-11 09:53:25

Baruthane den daire aldım özellikle baruthane amisos kışla bölgelerinde ev alanlarlat genellikle tarikat cemaat üyeleri ona göre buralardan ev alın...

Avatar
aylapalaoglu 2017-09-11 02:39:09

Atakun Sahili Gözde ve Revaşta Değil Otoparklar yok öyle bahçelerimiz otoparklarımız işgal olup açık hava barı oldu araçlar yerine 100 lerce insan park ediyor ellerinde kadehlerle o2 lere kadar fasıllarla,müzik 1 km den duyuluyor mahkeme diyeceksiniz iki bld.dedi verdik yargıtayda 2011 yılında yık dedi ama işleten yok uygulayan yok bizde telore edenlere haklarımızı haram edip ilahi adalete verdik,tecelli eder er veya geç zaman aşımı yok

Avatar
Umut tanboģa 2017-09-14 23:04:49

Yıkıl hastaneba§ı enkazını goreyim.yedin bitirdin bizi