banner388

OMÜ’lü Öğrencilerden Duyarlı Çalışma

OMÜ’lü Öğrenciler kaynaştırma öğrencileri hakkında düzenledikleri seminerlerle farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

OMÜ’lü Öğrencilerden Duyarlı Çalışma

OMÜ’lü Öğrenciler kaynaştırma öğrencileri hakkında düzenledikleri seminerlerle farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

31 Mart 2017 Cuma 18:09
OMÜ’lü Öğrencilerden Duyarlı Çalışma

Samsun Haber - Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öğrencileri Topluma Hizmet Projesi kapsamında kaynaştırma öğrencileri hakkında farkındalık yaratmak için okul okul gezerek bilgilendirme programı yapmayı amaçlıyor. Kaynaştırma öğrencilerinin eğitim hayatlarında çektikleri sıkıntıları belirleyerek bu sıkıntıları ortadan kaldırmak için neler yapılabileceği üzerine çalışma yapan OMÜ Özel Eğitim bölümü öğrencileri çalışma sonuçlarını düzenledikleri seminerle Milli Eğitim Vakfı İlkokulu öğrencileriyle paylaştı.

“Çalışmamızın Faydalı Olmasını Umuyoruz”

Çalışmaya danışmanlık yapan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü İşitme Engelliler Anabilim Dalı Başkanı Ayfer Keskin, “Öğrencilerimizin bu çalışmayı yapmaktaki amacı, kaynaştırma öğrencileri hakkında farkındalığı arttırmak ve öğretmenlere yaptıkları sunumlarla öğretmenlerimizin kaynaştırma öğrencilerine yaklaşımla ilgili bilgilerini pekiştirmek. Özel Eğitim gibi akademik derinliği olan bir konu hakkında olabildiğince özetleyici ve gündelik hayatta işe yarayacak şekilde sunumları hazırlamaya çalıştık. Bu sunumlarla Samsun’daki kaynaştırma öğrencilerinin hayatlarında olumlu değişimler olmasını umuyoruz. Bu hassas konu hakkındaki sunumlarda öğrencilerimizin aktif rol almasının sunumlarımızı daha ilgi çekici yapacağını düşündük.  Belki amatörce olacak sunumlarımız ama daha samimi bir atmosferde ve daha etkileyici olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynaştırma Öğrencileri İçin Daha Fazla Seminer Düzenlenebilir

Kendilerini okullarında ağırlayan Atakum Milli Eğitim Vakfı İlkokulu idarecilerine ve öğretmenlerine teşekkür eden Keskin, “Tamamen gönüllü bir şekilde başlattığımız projemizde Milli Eğitim Müdürlüğü istemesi halinde diğer okullarda da seminer yapabiliriz” dedi. Başarılı akademisyen, samsunhaber.com’a da kaynaştırma öğrencilerine yönelik eğitim çalışmaları konusunda gösterdiği hassasiyet için teşekkür etti.

Kaynaştırma Öğrencisi Ne Demek?

Kaynaştırma öğrencisi, genel eğitim sınıflarında yaşıtlarıyla birlikte eğitim alırken kendisine özel eğitim (bilişsel, duyuşsal, psikomotor ve sosyal beceri) desteği verilen öğrencilere denir.

Yasir BABA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ceyhun Kurtçu 2017-05-03 18:05:36

Çok duyarlı bir çalışma olmuş genç arkadaşları tebrik ederim devamı gelir umarım.