banner388

Öğretmenler eylemde

Performans sitemine tepki gösteren öğretmenler, Alo 147 şikayet hattını arıyor, BİMER’e ve CİMER’e ortak bir metin gönderiyor. Samsunhaber.com olarak konuyla ilgili olarak Samsun Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Bünyamin Kamçı’dan bilgi aldık.

Öğretmenler eylemde

Performans sitemine tepki gösteren öğretmenler, Alo 147 şikayet hattını arıyor, BİMER’e ve CİMER’e ortak bir metin gönderiyor. Samsunhaber.com olarak konuyla ilgili olarak Samsun Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Bünyamin Kamçı’dan bilgi aldık.

04 Nisan 2018 Çarşamba 10:38
Öğretmenler eylemde

Samsun haber - Samsun Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Bünyamin Kamçı, performans yasası eylemiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kamçı, “Bu yasayla ilgili olarak başlatılan eylem kapsamında  Alo 147 şikayet hattında ciddi derecede kitlenme oldu.  20-25 dakika, 15-20 dakika, 13-17 dakika aralıklarında cevap veremedi. Bunun dışında bireysel olarak öğretmen arkadaşlarımız BİMER ve CİMERE’e ortak bir metin gönderdiler” diye ifade etti.

“Öğretmen ikinci nöbeti tutmuyor”

Öğretmenlerin öğle arası dinlenme hakkında konuşan Kamçı, “Bu eylemleri kırmak için Eğitim bir Sen Genel Merkezi okullarda bir dilekçe eylemi başlattı. Bunun dışında okullarda bizim çift nöbet eylemine, öğlen arası nöbete, taşımalı eğitim sisteminde öğretmene yönetmelikte görevi olmamasına rağmen görev yüklenmesine karşı bir eylem kararı var. Yani öğretmen ikinci nöbeti tutmuyor. Yasal olarak bir nöbeti tutup ücretini alıyor ama ikinci bir nöbette bir ücret söz konusu değil bu yüzden tutmuyor. Öğlen arasında insanların anayasal hakkı olarak dinlenme hakkı vardır. Öğlen arasında okul idareleri nöbet veriyor” şeklinde konuştu.

“Mobbing uygulamaya kalkmışlar”

İdarecinin çalışanına mobbing uyguladığına da değinen Kamçı, “Taşımalı yönetmeliğinde öğretmene atfedilen bir görev söz konusu değildir. Taşıma yönetmeliğinin 13. maddesinde müdür ve müdür yardımcısının görevi var. Asla öğretmene bir görev verilmemiş. Öğretmen taşımalı araçların kontrolünü yapmak zorunda değil. Bununla ilgili eylem kararı olduğu için biz yapmıyoruz. Bazı arkadaşlarımızın okulla arası iyi oluyor ve sistemi bozmamak, idareyle ters düşmemek adına yapıyor. Bazı okul müdürleri bununla ilgili olarak mobbing uygulamaya kalkmışlar. Yani bu nöbeti tutmazsanız şunlar olur şeklinde baskı kurulmuş. Bir idarecinin çalışanına mobbing uygulaması bizim ceza kanunumuzda var. Mobbing  uygulayan bir idareci 1-3 yıl arasında ceza ile yargılanabilir” diye konuştu.

“Hükümet gelin konuşalım diyecek”

OHAL’den dolayı sahalarda olamadıklarını söyleyen Kamçı, “Önceki nöbet eyleminde de Eğitim Bir Sen katılmadı. Türk Eğitim Sen net bir şekilde eyleme katıldı. Bu dönemde de benzer bir şekilde toplu dilekçe olayıyla eylem kırıcılığı yapılıyor. Bu eylem diyalog ile hallolur. Bizler eylemi yapacağız. Önemli olan eyleme katılım oranıdır. Ben bir şeylerin değişeceğine inanıyorum. Bu eylemler şiddetli bir şekilde sistemi kitlerse o zaman hükümet gelin konuşalım diyecek. OHAL olmamış olsa biz alanlardayız. Birçok yerlerde toplu eylemler yasak. Biz şuanda Ankara Valiliğinin almış olduğu karar ile orada da eylem yapamıyoruz. Daha bu olayların devamı çok gelecek. Bunlar çok ciddi problemler. İş güvenliği dediğimiz konu çok ciddi bir problem” şeklinde ifade etti.

Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 05.04.2018 14:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.