banner388

Müteahhitten Samsun MEB’e dava

Yıkılan Tarım Anadolu Meslek Lisesi ve Tarım Meslek Lisesi’nin binasının tekrar yapılması için açılan ihaleyi kazanan müteahhit, ihalenin iptal edilmesinin ardından Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dava açtı.

Müteahhitten Samsun MEB’e dava

Yıkılan Tarım Anadolu Meslek Lisesi ve Tarım Meslek Lisesi’nin binasının tekrar yapılması için açılan ihaleyi kazanan müteahhit, ihalenin iptal edilmesinin ardından Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dava açtı.

26 Eylül 2017 Salı 11:29
Müteahhitten Samsun MEB’e dava

Samsun Haber Atakum’da Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan ve yıkılmasının ardından Gelemen’e taşınan Tarım Anadolu Meslek Lisesi ve Tarım Meslek Lisesi’nin Atakum’daki eski yerleşkesinde tekrar yapılması için düzenlenen ihaleyi kazanan müteahhit Mustafa Kazancıoğlu, ihalenin iptal edilmesi üzerine Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dava açtı. Davacı müteahhit, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kandırılarak zarara uğratıldığını iddia etti.

“Okulu Yasal Olmayan Şeklinde Yıkmışlar”

Samsunhaber.com’a konuşan müteahhit Mustafa Kazancıoğlu, “Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü bağlı müfettişler bahsi geçen okulun Atakum’daki eski binasının eğitime uygun olmadığı şeklinde rapor verince, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan 30.09.2016 tarihinde okulun yıkılarak tekrar yapılması yönünde karar çıktı. Bunun üzerine Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yeni okul binasının yapımı için 26.01.2017 tarihinde yeni okul binasının yapılması için ihale açtı. Bu ihaleyi de en düşük fiyata en uygun teklifi verdiği için benim firmam kazandı. Biz, çalışmalara başlamak için sözleşmenin imzalamasını beklerken, 31.05.2017 tarihinde Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü kazanmış olduğum ihaleyi iptal etti. İptal gerekçesi olarak ise, İdari Mahkemenin okulun Gelemen’deki yeni binasından Atakum’daki eski binasına taşınması yönünde verdiği karar gösterildi. Halbuki, okulun geri taşınması mümkün değil. Çünkü okul zaten yıkılmıştı. Meğer okulun geri taşınması ile dava devam ederken, okulu yasal olmayan şekilde yıkmışlar” dedi.

“Bakanlığı Yanılttılar”

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Milli Eğitim Bakanlığı’na yanıltıcı bilgi verdiğini iddia eden Kazancıoğlu, “Milli Eğitim Müdürlüğü, Bakanlığa ‘Burası mahkemelik ne yapalım?’ diye sorarak okul yıkılmamış gibi yanıltıcı bilgi vermiş. Bundan dolayı da Bakanlık, okulun yıkılmadığını düşünerek ihalenin iptal edilerek Gelemen’den Atakum’daki binasına geri taşınması karar vermiş. Ama Atakum’da taşınacak bir bina yok” diye konuştu.

“Belediye Meclisi’nin Etkisinde Kaldılar”

Kazancıoğlu, “Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Bakanlığı yanıltarak ihaleyi iptal etmesinde 14.02.2017 tarihinde Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde Atakum’daki okul arazi için çıkarılan yeşil alan kararı ve Kent Park projesinin etkili olduğunu sanıyorum” şeklinde konuştu.

Haber: Yasir BABA

Son Güncelleme: 27.09.2017 11:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kılıç 2017-09-26 12:23:47

YASAL OLANI YIKMIYORLAR,OLMAYANI YIKIYORLAR,BİZ YARGITYADAN DAVA KAZANDIK İŞGAL EDİLİP BAR OLNA ORTAK ALNLARIMIZ YIKLSIN DİYE 2011 YILINDA AMA YIKMIYORLAR,GEREKÇE BELEDİYENİN BÜTÇE VE PERSONEL YETERSİZLİĞİ