banner388

Mülakat Sorularına Dayanamadı ve Sonunda... 

Yapılan sözleşmeli öğretmen mülakatlarında sorulan sorulara en sonunda o da çıldırdı.

Mülakat Sorularına Dayanamadı ve Sonunda... 

Yapılan sözleşmeli öğretmen mülakatlarında sorulan sorulara en sonunda o da çıldırdı.

19 Ekim 2016 Çarşamba 10:28
Mülakat Sorularına Dayanamadı ve Sonunda... 

İnsanı delirten,çıldırtan ve yeri geldiğinde masaya vurup el hareketi eşliğinde çıkıp gitme hissi yaratan o sorular karşında CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin sessizliğini bozdu.'Başka yerde yok' dedirten o masumane! ve yoğun eleştirilere sebep olan sorular geçtiğimiz günlerde yapılan sözleşmeli öğretmen mülakatlarında yüzlerce adaya saç baş yoldurmuştu.Mülakatlarda adaylara sorulan sorulara ve sınav sistemine ateş püsküren Samsun Milletvekili Tekin,samsunhaber.com'a konuk oldu.Tekin,eleştirilerin boyutunu isyan olarak nitelendirdi.


'ELEŞTİRİ DEĞİL,İSYAN!'

Sınav öncesi çağrılan belli sayıdaki adayların en başarılı olanlar arasından seçildiğini ve sonrasında bu sayının artırılarak ince bir hesap yapıldığını iddia eden CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, mülakatlarda adayların nereli olduklarından,aile bireylerinin kökenlerine kadar herşeyin sorulduğunu ifade etti. Vekil Tekin, ''Türk müsün? yoksa Kürt mü? gibi tuzak sorular sorularak,kürt kökenli olanlara mülakatlarda kırmızı çizgi çekilerek altları çizildi'' dedi.

'HİCRİ YILBAŞI KUTLARIM' DİYENE YÜKSEK PUAN
Bir başka akıl almaz sorunun ise, 'yılbaşı kutlar mısın?' olduğunu belirten Hayati Tekin, 'hicri yılbaşı kutlarım' cevabını verenlere en yüksek puanın verildiğini iddia ederek, ''sıralamada en alt sıralarda yer alanlar ilk 70'e girerken,üst sıralarda yer alanların isimleride sıralamanın alt basamaklarına yazılıyor'' diye konuştu.

'BU YAPILAN HİÇ BİR DİNE SIĞMAZ'
Bu yapılanlar hiç bir dine,hiç bir vicdana sığmaz şeklinde konuşan CHP Samsun Milletvekili Tekin, sınav sistemine ateş püskürerek, ''Haksızlıklarla onların bilgisini,emeğini çalıyorsunuz.Bundan büyük adaletsizlik olur mu?''diye tepkisini dile getirdi.

'GERİCİ YAPI İSTEMİYORUZ'
Hür ve özgür bireylerin yetiştirilmesine ve böyle bir neslin liderinin mazlum milletlerin kurtarıcısı olması yönünde buna ihtiyacımız var diyen Tekin, 'gerici bir yapı istemiyoruz. Böyle bir yapıyla asla ilerleyemeyiz, aksine daha da gerilere gideriz' vurgusunu dile getirdi. 

BAKAN YILMAZ O HABERİ GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE VERDİ
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yapılacak tüm öğretmen atamalarının sözlü mülakatla yapılacağını ve öğretmenlerin sözleşmelerinin her yıl yenileceğini geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında açıklamıştı.Bakan Yılmaz,atamalarda en doğru uygulamanın sözlü mülakat yöntemi olduğu yönündeki açıklamasında, 'bundan böyle tüm öğretmenler sözlü mülakata katılacak ve mülakatla seçilecekler.Sözleşmeleri her yıl yeniden yapılacak ve 4 yıllık bir sürenin sonunda performansları değerlendirilip, yeterli seviyeye ulaşanlar kadro alacaklar' demişti.

Emir Dursun Akar

Son Güncelleme: 19.10.2016 11:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.