banner388

Medikal İhtisas OSB’de yatırım için 22 firma ön başvurusunu yaptı

Bafra Karma ve Medikal Aletler İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Recai Akçer, bölgenin ikinci etabına kurulacak olan Medikal Aletler İhtisas OSB’yi ve yatırım girişimlerini dergimize anlattı. Akçer, 79 adet sanayi parseli ayrılan ikinci etap için 22 firmanın yatırım yapmak için ön başvuruda bulunduğunu söyledi.

Medikal İhtisas OSB’de yatırım için 22 firma ön başvurusunu yaptı

Bafra Karma ve Medikal Aletler İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Recai Akçer, bölgenin ikinci etabına kurulacak olan Medikal Aletler İhtisas OSB’yi ve yatırım girişimlerini dergimize anlattı. Akçer, 79 adet sanayi parseli ayrılan ikinci etap için 22 firmanın yatırım yapmak için ön başvuruda bulunduğunu söyledi.

13 Ekim 2017 Cuma 09:19
Medikal İhtisas OSB’de yatırım için 22 firma ön başvurusunu yaptı

Samsun haber - OSB’nin ikinci etabına kurulacak olan Medikal Aletler İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili bilgi konuşan OSB Müdürü Akçer, “Bafra OSB’nin 2. etabı, 100 hektarlık arazi üzerine planlanmış olup 79 adet sanayi parselinden oluşmaktadır. Ayrıca, 645 bin metrekarelik yüzölçümü alanı üzerindedir. II. etabın bakanlık tarafından yatırım planına alınmasıyla, II. etap (Medikal OSB)  altyapı projeleri için çeşitli firmalardan teklif alınarak çalışılmaya başlandı. Bundan sonraki aşamada onaylanan yol avan projesine göre; Zemin Araştırma Raporu hazırlanması, hazırlanan zemin araştırma raporu bakanlık yetkilileri ve Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından onaylanması, onaylanan zemin araştırma raporu bilgilerine göre Alt Yapı Uygulama Projelerinin hazırlanması, hazırlanan alt yapı uygulama projelerinin bakanlık tarafından onaylanması, onaylanan alt yapı projeleri doğrultusunda keşif dosyasının hazırlanması, keşif dosyasının bakanlık tarafından onaylanması, bakanlık tarafından ihale tarihi belirlenmesi ve ihaleye çıkılması yapılacaktır” diye konuştu.

“MEDİKAL OSB İHTİYAÇ VE TALEPLERE CEVAP VERECEK”


Medikal OSB ile İlgili teknik bilgi veren OSB Müdürü Akçer, “Bafra OSB’nin toplam alanı 228 hektar olup, I. etap alanı 128 hektar, II. etap’ı ise 100 hektardan oluşmakta. Bafra Medikal İhtisas OSB’nin, aynı sektör grubunda ve bu sektör grubuna dahil alt sektörlerde faaliyet gösterecek tesislerin belirli bir plan dahilinde yerleştirilmelerini ve geliştirilmelerini sağlaması, yatırımcı kuruluşlara uygun altyapı ve sosyal donatı alanları ile birlikte arsa temin etmesi ve istihdam yaratması amacıyla kurulması planlanmaktadır. Gerçekleştirilmesi planlanan proje Bafra’nın, Samsun’un ve bölgenin ihtiyaç ve taleplerine cevap verecek nitelikli bir projedir” şeklinde konuştu. 

22 FİRMA YATIRIM İÇİN ÖN BAŞVURUDA BULUNDU


Akçer, konuşmasına şöyle devam etti; “Samsun Bafra OSB’ye alan tahsisi ile ilgili olarak 22 adet yatırımcıya ait ön talep formu ile başvuru yapılmış olup söz konusu ön başvuru formları dikkate alınarak Medikal İhtisas OSB içerisinde kurulacak tesislerin hangi alt sektörlerde faaliyet gösterecekleri yönünde bir yaklaşımda bulunulmuştur. Buna göre, Medikal İhtisas OSB içerisinde kurulacak tesislerin yüzde 10’luk kısmında medikal sarf malzemeleri üretimi yapılacak tesisler, yüzde 15’lik kısmında medikal teşhis ve görüntüleme cihazları üretimi yapılacak tesisler, yüzde 50’lik kısmında medikal, dişçilik alet ve cihazları üretimi yapılacak tesisler, yüzde 15’lik kısmında medikal ortopedik alet ve cihazları üretimi yapılacak tesisler ve yüzde 10’luk kısmında medikal tedavi edici cihazları üretimi yapılacak tesislerin yer alacağı öngörülmektedir”

OSB’de faaliyet gösterecek sektörler:


* Medikal Sarf Malzemeleri Sektörü
* Medikal Teşhis ve Görüntüleme Cihazları Sektörü
* Medikal, Dişçilik Alet ve Cihazlar Sektörü
* Medikal Ortopedik Alet ve Cihazlar Sektörü
* Medikal Tedavi Edici Cihazlar Sektörü

Medikal Sarf Malzemeleri Üretimi Yapılacak Tesisler


* Yara Bakım Ürünleri
* Şırınga İğne ve Kateder

Medikal Teşhis ve Görüntüleme Cihazları Üretimi Yapılacak Tesisler


* Elektronik Teşhis Cihazları
* Radyasyonla Tedavi Cihazları
* Görüntüleme Aletleri ve Parçaları

Medikal, Dişçilik Alet ve Cihazları Üretimi Yapılacak Tesisler


* Laboratuar Aletleri, Tıbbi ve Cerrahi Aletler, Cerrahi Araç ve Gereçler, Temel

Dişçilik Alet ve Cihazları


* Dişçilik Mobilyaları

Medikal Ortopedik Alet ve Cihazları Üretimi Yapılacak Tesisler


* Ateller ve Kırık Aparatları
* Yapay Eklemler
* Protezler

Medikal Tedavi Edici Cihazları Üretimi Yapılacak Tesisler


* Taşınabilir Cihazlar
* Mekanik Yöntemlerle Tedavi Cihazları

“EKONOMİYE CİDDİ ANLAMDA OLUMLU KATKILARI OLACAK”


Son olarak projenin hizmet amaçlarından söz eden OSB Müdürü Akçer, “Proje kapsamında gerçekleştirilecek projelendirme ve altyapı çalışmalarının tamamında toplam 100 kişinin çalışması planlanmaktadır. Projenin işletme aşamasına geçmesi ile birlikte 2 bin kişilik istihdamın oluşacağı öngörülmektedir. Projenin hazırlık ve inşaat çalışmaları ile işletme aşamasında çalışacak personel öncelikle en yakın yerleşim birimlerinden tedarik edilecektir. Dolayısıyla işletme süresince sağlanacak istihdam sebebiyle yöre ekonomisine olumlu katkılar olacaktır. Samsun Bafra Medikal İhtisas OSB içerisinde yer alacak tüm tesislerin, gerekli bakım ve revize işlemlerinin düzenli olarak gerçekleştirilmesi neticesinde uzun yıllar üretim faaliyetlerinin devam edeceği düşünülmektedir. Bu kapsamda tesislerde periyodik bakım çalışmaları düzenli olarak gerçekleştirilecek ve gerekli revizeler yapılacaktır. Ekonomik ömrünü tamamlayan ve teknolojik sebeplerle revize edilmesi gereken araç ve ekipmanlar yenilenerek veya bakımları yapılarak tesislerin uzun yıllar yöreye ve ülkeye hizmet etmesi planlanmaktadır”

HABER: Tolga BİRGÜCÜ
 

Son Güncelleme: 13.10.2017 17:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.