banner388
banner390
banner410
banner408

Mahalleli isyanda! Yetkililerden cevap bekliyor

Samsun´un Canik ilçesi Derbent mahallesi sakinleri ana caddeden evlerine çıkan yolun yaklaşık 500 basamaklı dik merdivenlerin bulunduğu güzergahın hayatlarını tamamen zora soktuğunu belirterek yenilenmesini istiyor ve yetkililere “Yol sorunumuza bir yetkili cevap versin” diyor.

banner269

Mahalleli isyanda! Yetkililerden cevap bekliyor

Samsun´un Canik ilçesi Derbent mahallesi sakinleri ana caddeden evlerine çıkan yolun yaklaşık 500 basamaklı dik merdivenlerin bulunduğu güzergahın hayatlarını tamamen zora soktuğunu belirterek yenilenmesini istiyor ve yetkililere “Yol sorunumuza bir yetkili cevap versin” diyor.

06 Haziran 2017 Salı 18:54

Samsun Haber – Samsunhaber.com ekibi olarak geçtiğimiz günlerde, Samsun’un Canik ilçesi Derbent Mahallesi’nde görenleri hayrete düşürecek cinsten bir manzarayı medyaya taşımıştık. Derbent mahallesinde yaşayan mahalleli kendi imkanlarıyla ana caddeden mahalle aralarına yol açarak kendi ulaşımlarını zor şartlarda sağlıyorlar.

Sağlığı yerinde olan normal bir insanın bile güçlükle çıktığı merdivenden yolu zaman zaman yaşlılar ve hastalar da kullanıyor. Mahalle sakinleri betondan kendi imkanlarıyla inşa ettikleri 500 metrelik dik yolun artık yapılarak mahallenin rahata kavuşturulmasını yetkililerden istiyor.

“Hepimiz burada ölüp gideceğiz”

Mahallede diyaliz hastaları ve sakatların olduğunu, ulaşımlarının işkenceye dönüştüğünü belirten ve aynı zamanda kendisinin 1998 yılında beyin kanaması geçirerek kısmen felç kaldığını belirten 43 yaşında ki mahalleli Ömer Toprak, “Önceden gençtim zorda olsa bu merdivenleri kullanabiliyordum. Fakat, şu anda hastayım merdivenleri çıkamıyorum. Benim gibi mahallede çok kişi hasta ve benim yaşadığım sorunu yaşıyor. Mağduruz. Sadece ben değil mahallece acınacak halimiz var. Biz sadece belediyeden hizmet bekliyoruz. Başka derdimiz yok” diye konuştu.

“Yangınlarda yanıp kül olacağız?”

Mahalle aralarında yaklaşık 500 metre uzunluğundaki merdiven yolun yanı sıra yol yapılmasını isteyen mahalle sakinleri, hastaları olduğunda kendi imkanlarıyla dik yolu kullanmak zorunda kaldıklarını ve mahalleye başka hiçbir yerden ulaşımın olmadığını belirtiyor. Geçtiğimiz günlerde mahallede çıkan yangını güçlükle söndürdüklerinin bilgisini vererek, “Yangın çıkıyor. Çıkan yangında kül olup gideceğiz” diyor.   

“Cenazeleri nasıl indireceğiz?”

Mahalle sakinlerinden Fatma Toprak yaşadıkları bu zor şartları şöyle anlatıyor: “Hastalarımızı yıllardan beri bu yoldan taşıyoruz. Cenaze oluyor, bu yoldan taşıyoruz. Hatta cenazelerimizi indiremiyoruz bile. Cenazeleri nasıl indireceğiz? Bizim ne suçumuz var da bize bu işkenceyi yapıyorlar. Yıllar evvel kendi imkanımızla bu yolları çok zor şartlarda yaptık. Mahallenin suyunu dahi kendi imkanlarımızla getirdik. Belediye bize hiçbir zaman yardım etmedi hala etmiyor. Bize neden hizmet etmiyor belediye yetkilileri bilmiyoruz. Bizim halimiz çok harap”

“Bizi Ölüme Terk Ediyorlar”

Genç bir insanın zorlukla çıkabildiği dik ve betondan yolun, artık işkenceye dönüştüğünü söyleyen mahalleli Selma Cengiz, “Bu yol artık ihtiyacımızı karşılamıyor. Bize burada işkence yapıyorlar. Bizi burada ölüme terk ediyorlar. Şikayetlerimizi mahalle olarak Canik Belediye Başkanı Osman Genç’e defalarca ilettik. Çözüm getirmedi. Şikayetlerimizi Büyükşehir Belediyesine ilettik, orası da çözüm bulmadı. Biz kime gidip derdimizi anlatacağız. Geçtiğimiz günlerde mahallede yangın çıktı ekipler müdahale etmekte zorlandı. Cenaze olduğunda zorlukla bu merdivenlerden indirip çıkartıyoruz. Daha hangisini anlatalım” ifadelerini kullandı.

Haber: Ekrem BİRCAN

Kamera: Furkan KOÇ

Son Güncelleme: 07.06.2017 13:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.