banner388

Mahalleli isyan etti: ‘Bu çocukların günahı ne’

Samsun’un Canik ilçesi Düzardıç Köyünde yaşayan vatandaş köylerindeki altyapı, su ve kanalizasyon sıkıntısından şikayet ederek “Aylardan beri suyumuz akmıyor. Ortalık lağım kokuyor. Çocuklarımız hasta olacak diye korkuyoruz. Bu çocukların ne günahı var” diyerek şikayet ediyor.

Mahalleli isyan etti: ‘Bu çocukların günahı ne’

Samsun’un Canik ilçesi Düzardıç Köyünde yaşayan vatandaş köylerindeki altyapı, su ve kanalizasyon sıkıntısından şikayet ederek “Aylardan beri suyumuz akmıyor. Ortalık lağım kokuyor. Çocuklarımız hasta olacak diye korkuyoruz. Bu çocukların ne günahı var” diyerek şikayet ediyor.

15 Ağustos 2017 Salı 11:35

Samsun Haber – Samsun’un Canik İlçesinin Düzardıç Köyü sakinlerinin şikayetleri hat safhaya ulaştı. Düzardıç Köyü’nde yaşayan vatandaşlar belediyenin köylerine yardım getirmediğinden şikayet ediyor. Köylerinin ilk yerleşiminden buyana altyapı sorununun olduğunu belirten ahali belediyeden ve yetkili kurumlardan sorunlarına kalıcı bir çözüm bekliyor.

“Aylardır Sularımız Akmıyor”

Yaklaşık yüz elli hanelik Düzardıç Köyü sakinleri, en büyük sorunlarının sularının susuzluk olduğunu dile getiren köy sakinleri, köylerine belediyenin halen taşıma sistemiyle su getirdiğini söylüyor. Köy sakinlerinden Yaşar Öztürk belediyenin önce köylerindeki altyapı sorununun gidermesi gerektiğini söyleyerek, “Bizim köyümüzün ilk önce altyapı sorununun giderilmesi gerekiyor. Yaklaşık iki aydan bu yana köyümüzün suları akmıyor. Belediye buraya suyu taşıma sistemiyle getiriyor. Kimi haneye su yetiyor, kimine yetmiyor. Biz köylü insanlarız. Toprağa ne kadar ihtiyaç varsa suya da o kadar ihtiyacımız var. Kadınlarımız temizliğimizi yapamıyor. Çünkü sularımız hiçbir zaman akmıyor. Buraya Belediye Başkanımız Osman Genç daha önceleri geldi. Ancak hiçbir sorunumuzla ilgilenmedi. Yetkilileri göreve davet ediyoruz” diye konuştu.

“Pislikten Çocuklar Hasta olacak”

Belediyenin köye taşıma sistemiyle su getirmesinin yetersiz olduğunu belirten köy sakini Selahattin Ocar, “Bizim köyümüz yüz elli hanelik köy. Belediye başkanı ve siyasiler sadece bu köye seçim zamanında uğruyor. Yani bu köye hizmet getirilmiyor. Taşıma sistemiyle getirilen sudan, kadınlarımız temizlik mi yapacak, çocukları mı temizleyecek, yolsa diğer ihtiyaçlarda mı kullanacak? Tarlaların zaten suya ihtiyacı var. Ama zaten yağmur Allah tarafından yağar ve tarlalarımız sulanır. Bizim bu köye acilen su getirilmesine ihtiyacımız var. Köy meydanı lağım kokusundan geçilmiyor. Kanalizasyonlar köy meydanından geçiyor. Hayvanlar o lağımdan besleniyor. Biz de o hayvanları gıda olarak yiyoruz. Hangi sıkıntımızı anlatalım ki… Çocuklarımız pislikten hasta olacak. Neden yetkililer bu mağduriyetimizi görmüyor” ifadelerini kullandı.

Haber: Ekrem BİRCAN

Kamera: Furkan KOÇ

Son Güncelleme: 15.08.2017 20:48
Anahtar Kelimeler:
SamsunIsyanMahalleli
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.