banner388
banner390
banner410
banner408

Kulak verin bakın engelliler ne istiyor?

Samsun’da yaşayan engelli vatandaşlar ikamet ettikleri evlerin kendilerine uygun olmadığından şikayet ederek yetkililerden engellilere ait ev yapılmasını istiyor.

banner269

Kulak verin bakın engelliler ne istiyor?

Samsun’da yaşayan engelli vatandaşlar ikamet ettikleri evlerin kendilerine uygun olmadığından şikayet ederek yetkililerden engellilere ait ev yapılmasını istiyor.

14 Temmuz 2017 Cuma 12:03
Kulak verin bakın engelliler ne istiyor?

Samsun Haber – Samsunda yaşayan engelli vatandaşların sorunları çığ gibi büyüyor. Yetkililerin sorunlarıyla yeterince ilgilenmediğini belirten engelli vatandaşlar, sorunlarının giderek büyüdüğünü dile getirerek ulaşım ve park yerinden ikamet ettikleri evlere kadar şikayet ediyor.

“Otobüsler engellileri yolda görse de almıyor”

Ulaşım sıkıntısının halen çözüme kavuşturulmadığını söyleyen 44 yaşındaki engelli Hüsniye Zengin, “Bizim engelli aracımızı alabilecek bir dolmuş yok. Bunu yapmaları da imkansız. Zaten bütçesi uygun olan taksiyle ulaşımını sağlıyor. Otobüslerde engellilere ait yer var ama bizim binip inmemizi kolaylaştıracak seviyede değil. Ayrıca bizi durakta beklerken otobüs şoförleri görmezden gelerek almıyor. Ama yine de ulaşımı bir şekilde hallediyoruz. Park alanlarına gelince, duyarsız insanlar kendi araçlarını bize ayrılan kısma park ediyor. Bizi mağdur ediyor. O vatandaşlar kendilerini bir gün bizim yerimize koysa acaba ne hisseder. Bizim asıl derdimiz yaşadığımız evler bizim standartlarımıza uygun değil. Merdivenlerden çıkamıyoruz. Yardım almamız gerekiyor. Fakat insanlar duyarsız. Biz engelliler olarak bizlere ait, bizlerin kolaylıkla kullanabileceği ev istiyoruz. Bu bizlerin en doğal hakkı. Yetkililerden bu sorunumuza kalıcı bir çözüm getirmesini ve sesimizi duymasını bekliyoruz” diye konuştu.

“Avrupa standartlarına yetişmemiz imkansız”

Hollanda’da yaşayan gurbetçi Türk vatandaşı Öznur Uzun, Türkiye’de engellilere tanınan ayrıcalığın Hollanda’ya kıyaslandığında Türkiye’nin standartlara yetişmesinin imkansız olduğunu dile getirerek, “Ben epilepsi hastasıyım. Hollanda’da geçtiğimiz aylarda yaşanan krize rağmen Türk vatandaşlarına dahi inanılmaz derecede imkan sağlıyorlar. Fakat Türkiye bu standartların çok altında kalıyor. Hastaneler engellilere ayrıcalık olduğunu söylüyor ama, yeterince ayrıcalık tanınmıyor. Ben geçtiğimiz yıllarda tedavi gördüğüm hastane bu sıkıntıyla karşılaştım. Hollanda’dan sigorta parasını yüksek alabilmek için bana sürekli morfin enjekte ettiler. Ancak orada bu sorunların hiç biriyle karşılaşmıyorum” ifadelerini kullandı.

“Engelli arabası alamıyoruz”

Engellilerin yaşadığı sorunların çözüme kavuşturulamadığını belirten bedensel engelli Kadriye Yüksel, ATM’ler engellilerin işlemlerini yapabileceği seviyede değil. Bankaya işlemler için gittiğimizde banka görevlileri engellilere ayrıcalık olduğunu söylüyor ancak kafasını kaldırıp yüzümüze bile bakmıyor. Engelli aracı almak istediğimizde araç almamız çok zor hale geliyor. Engelli arabası alsak dahi hem çok paralar ödüyoruz hem de Avrupa’nın ikinci ele çıkarttığı arabalardan bulabiliyoruz. Biz engelliyiz. Sağlam bir insan da her an engelli kalabilir” şeklinde konuştu.

Haber: Ekrem BİRCAN

Son Güncelleme: 14.07.2017 12:38
Anahtar Kelimeler:
SamsunEvEngelliSamsunhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
erol uyar 2017-07-14 12:51:36

engelli arkadaşlar devletten engelliler sitesi yapılmasını istesinler evle ne işleri var devlette hemen havuzlu siteler yaparak engellilere dağıtır arabalarınızı daha sonra alırsınız