banner388

Konkordato ne demek? Samsunlular sınıfta kaldı

Samasunhaber.com olarak bugün de Samsunlu vatandaşlara Konkordato ne demek diye sorduk. Bakın ne cevaplar aldık.

Konkordato ne demek? Samsunlular sınıfta kaldı

Samasunhaber.com olarak bugün de Samsunlu vatandaşlara Konkordato ne demek diye sorduk. Bakın ne cevaplar aldık.

06 Ekim 2018 Cumartesi 18:31

Samsun Haber – Dolardaki hızlı artış sonrasında küçük esnaftan büyük firmalara kadar herkes bu durumdan zarar gördü. Ekonomik sıkıntılara karşı ayakta duran firmaların dışında iflas eden ve Konkordato ilan eden birçok firma oldu. Türkiye’nin birçok yerinde firmalar Konkordato ilan etmeye başladı. Bizde Samsunhaber.com olarak Samsunlu vatandaşlara Konkordato ne demek diye sorduk. İşte cevaplar…

“Samsunlu vatandaşların geneli Konkordatoyu bilmediklerini söyledi. Vatandaşların çoğu son dönemde televizyonlarda ve haberde Konkordato kelimesini duyduklarını ama ayrıntılı bir bilgiye sahip olmadıklarını belirtti.”

Konkordato ne demek:

“Konkordato, batık şirketlerin alacaklılara borcunun ödenmesi için var olan bir sistemdir. Konkordato müessesesi borçlarını ödemede zorlanan şirket ve kooperatiflerin, bir kısım borçlarından kurtularak borçlarını ödeyebilir duruma getirmeleri için uygulanan bir müessesedir. Bu uygulamada alacaklı ve borçluların Konkordato müessesesi kapsamında borç ve alacakları yeniden yapılandırma işlemine tabi tutulmaktadır.”

Müberra TAŞÇI/Furkan KOÇ

Son Güncelleme: 06.10.2018 18:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Serhat 2018-10-06 20:21:37

Şunu öncelik ile belirtmek istiyorum bu millet konkordatoyu bile bu hükümette gördü ve duydu hala kriz yok deniyor fakat halka sorunca tabi ki var sorduğunuz vatandaşların çoğu zaten ahaber,atv haber vb. hükümet yanlı kanalları izlediği için türkiye ekonomisinin güçlü olduğunu zannediyorlar. Bilin ki konkordato hiçbir hükümet yanlı kanalların haberlerinde verilmedi ve duyulmadı uyanın millet ekonomimiz çöküyor bu vebal hepimizin bu vebal sizin!

Avatar
Cemal 2018-10-06 19:49:24

'Kıbrıs karadenizde ben askerliğimi orada yaptım.' diyen adamların olduğu memlekete bu soru zor.

Avatar
Kubilay 2018-10-07 11:14:41

Bu firmalar 2016 yılında zaten konkort açıklamışdı şimdi neden döviz kuruna bağlıyorsunuz