banner388

Kıraç'la samimi bir röportaj!

Samsun'un Canik ilçesinde "Hayatta Engel Yok" projesi kapsamında engellilerle buluşan Kıraç ile samimi bir röportaj gerçekleştirdik. Samsun'dan çok müzisyen çıktığını belirten Kıraç; "Samsun sürekli müzisyen yetiştiriyor. Türkiye'nin en bol müzisyen kaynaklarından biridir Samsun" dedi.

Kıraç'la samimi bir röportaj!

Samsun'un Canik ilçesinde "Hayatta Engel Yok" projesi kapsamında engellilerle buluşan Kıraç ile samimi bir röportaj gerçekleştirdik. Samsun'dan çok müzisyen çıktığını belirten Kıraç; "Samsun sürekli müzisyen yetiştiriyor. Türkiye'nin en bol müzisyen kaynaklarından biridir Samsun" dedi.

06 Aralık 2019 Cuma 22:00
Kıraç'la samimi bir röportaj!

Samsun Canik Belediyesi, dün anlamlı bir projeye imza attı. "Hayatta Engel Yok" projesi kapsamında engellilerle buluşan Kıraç ile kısa ve samimi bir röportaj gerçekleştirdik.

"İyi niyetle çalışılıyor"

Samsun'a niçin geldiniz, hangi organizasyon için buradasınız?

Basçı arkadaşımız Erhan Ertetik burada yaşıyor. Onun vasıtasıyla arkadaşlar çağırdılar. Engelli arkdaşlara tekerlekli sandalye verilecek diye bu haftaya denk getirdiler. Gelir misin Kıraç dediler, arkadşlarla bağlantıyı kurduk ve 2-3 ay önceden belirledik. Bugün de geldik, gelirim tabii dedim, neden olmasın. Küçük bir koro oluşturarak "Vatan Marşı"nı söyledik. Gayet güzel bir etkinlik oldu, iyi niyetle çalışılıyor. Herkesin yüzü gülüyordu, zaten bu hafta dolayısıyla amaç da onların yüzünü güldürmekti. Tüm Türkiye'de de duyarlılık sağlamak gerek. Ama zaten engelliler konusunda Türkiye'de duyarlılık gittikçe artıyor. Bu da sevindirici. Umarım ilerleyen günlerde, yıllarda onlar için her şey daha iyi olacak.

"Özel bir konsept olursa albüm yaparım"

Yeni projeler ve albümler var mı?

Albüm tekrar tekrar üzerine düşünebileceğim bir konu. En son bir albüm yaptım, "Beni Ben Yapan Şarkılar" diye. Bu albüm, benim geçmişten sevdiğim şarkılardan oluşuyordu. Albüm, tam anlamıyla beni ben yapan şarkılardan oluşuyordu. Yeni şarkılarımızı çıkaracağız, yeni şarkılar üretiyoruz, yapıyoruz. Albüm olabilir, özel bir konsept olursa, albüm olması gerekiyorsa albüm yapacağım. Yoksa artık eskisi gibi bir albüm mantığı yok; çünkü öyle bir dinleme alışkanlığı kalmadı, geçmişte kaldı. Şimdi müzik her an, her yerden ulaşabileceğimiz bir noktada. Artık CD'ler de yeterince rağbet görmüyor. Tamamen bir paylaşım aracı, üzerinde konuşulması için yapılan bir şey. Bir de insanlar romantik hissediyorlar CD ile. Müzik dinleme ve tüketme alışkanlığımız başka bir noktaya gittiği için albümler çok mantıklı değil. Artık geri geleceğini de sanmıyorum. Artık paylaşımlar hep sosyal medyaya yönelik. Aslında bakarsak sadece müzik de değil, haberler de, görsel olan her şey de sosyal medya üzerine kurulu. Ona göre her şey planlanıyor, ben de öyle planlıyorum büyük ölçüde.

"Samsun sürekli müzisyen yetiştiriyor"

Samsun'u nasıl buldunuz, sevdiniz mi?

Samsun çok güzel bir şehir. Şöyle güzel; bir büyük şehirden buraya geldiyseniz, çok yabancılık çekmiyorsunuz. Büyükşehir'de gerçekleşen çoğu aktivite de Samsun'da mevcut. O anlamda Samsun, artı bir yer ve ayrıca Samsun sürekli müzisyen yetiştiriyor. Türkiye'nin en bol müzisyen kaynaklarından biridir Samsun. Ben Samsun'a ilk geldiğimde 1998-99 yıllarıydı ve çok beğenmiştim. Müzik dinleyicisi, insanların yaşam şekli, aydınlık rahat insanlar. Sonra bir dönem fazla vurdulu-kırdılı bir yer olmaya başladı, öyle bir algı oluştu. Ama son 4-5 yıldır Samsun'da bir toparlanma var. Tekrar eskisi gibi saygın, güzel, aktivitesi ve sanat faaliyetleri de bol bir kent haline gelmeye başladı.

Haber: Dilek Alabulut

Son Güncelleme: 06.12.2019 22:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.