banner388

KATİD Başkanı Murat Toktaş: ''Ciddi Kayıp Yaşanır''

KATİD Başkanı ve TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi Murat Toktaş, ‘’Çarşamba havaalanı kapatılırsa, bu Samsun’un büyük ekonomik kayba uğramasına sebep olur’’ dedi.

KATİD Başkanı Murat Toktaş: ''Ciddi Kayıp Yaşanır''

KATİD Başkanı ve TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi Murat Toktaş, ‘’Çarşamba havaalanı kapatılırsa, bu Samsun’un büyük ekonomik kayba uğramasına sebep olur’’ dedi.

22 Kasım 2016 Salı 10:31
KATİD Başkanı Murat Toktaş: ''Ciddi Kayıp Yaşanır''

(KATİD) Karadeniz Turistik İşletmeler Derneği Başkanı ve (TÜROFED) Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Toktaş, 3 ay boyunca kapatılacak olan Çarşamba havalimanıyla ilgili Samsunhaber.com’a  özel açıklamalarda bulundu. Bölge İstihbarat ve Özel Haber şefimiz Emir Dursun Akar’a konuşan başkan Toktaş, ‘’Havalimanı pisti yolcu hizmeti durdurulmadan da yapılabilir miydi? Sorusu kafaları kurcalayan başka bir detay. Kapatılması mutlak surette gerekiyorsa da, bakım ve onarım çalışmaları  3 ay değil de, daha kısa bir sürede içerisinde tamamlanabilir miydi? Biz 1 aylık bir zaman sürecinde çalışmaların tamamlanarak, havalimanının ivedilikle yeniden hizmete girmesini  talep ediyoruz. Bu iki önemli konunun çözüm noktasına ulaşması yaşanacak olumsuzluğunun önüne geçecektir. Bizler başta ülke ekonomisi olmak üzere, Samsun’un ciddi bir ekonomik kayba uğramaması için talebimizi yetkililere her fırsatta ilettik ve iletmeye de devam ediyoruz. Eğer kapatılırsa büyük ekonomik kayıp yaşanır’’ diye konuştu.

 
‘ŞEHİR OLUMSUZ  ETKİLENECEK’
Farklı şehirlerde, farklı havalimanlarının bakım onarım çalışmaları nedeniyle aynı şekilde kapatıldığını ve o illeri ziyaret ederek bir araştırma yaptıklarını ifade eden Murat Toktaş, ‘’Aynı şekilde kapatılarak hizmet vermeyen çeşitli illerdeki havalimanlarının bulunduğu şehirleri ziyaret ettik  ve o şehrin bundan ne kadar etkilendiğini gördük. Yolcu taşımacılığında önemli bir yeri olan havayolu hizmeti kış aylarında güvenirlilik açısından tercih sıralamasında başı çekmekte. En önemlisi ise, Samsun gibi büyük bir şehirde gerçekleşmesi planlanan olimpiyat oyunları, fuar, organizasyon ve iş dünyasını yakından ilgilendiren toplantıların havaalanının kapatılması ve yetişmemesi  durumunda ertelenmesi  halinde bu hepimiz açısından görmek istemediğimiz kayıplara neden olacaktır. Gelecek olan katılımcı ve ziyaretçilerin uçak yolculuğunda  direkt Samsun’a değil de belirtilen diğer havaalanlarına gelip, oradan da karayoluyla şehrimize gelecek olmaları yolcu açısından da sıkıntı yaratacaktır. Bunların yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin  belli dönemlerde kendi aralarında grup olarak planlamış oldukları gezi turları da söz konusu. Bu gezginlerin planlarında değişiklik yapıp yapmayacağı, şehrimize yapacakları gezileri  iptal edip etmeyecekleri de belli değil. Sonuçta havalimanının kapatılması Samsun’u ciddi şekilde olumsuz etkileyecektir’’ dedi.

TURİZM SEKTÖRÜNDE BÜYÜK ROL OYNAYAN  KAPI KAPATILIYOR’
Toktaş, ciddi kayıplara yol açılmasının önüne geçilmesini dile getirerek, sözlerini şu şekilde sürdürdü, ‘’Samsun’u yurtdışına, yurtdışını da şehre bağlayan bir kapının kapatılacak olması turizm sektöründe önemli ölçüde ciddi kayıplara yol açacaktır. Rezervasyonlar iptal edilebilir. Bununla beraber, doluluk oranlarında gözle görülür düşüş yaşanması turizm sektörünü sekteye uğratacaktır. Önemli bir bağlantı kapısı kapatılacak. İş dünyası yurtdışı bağlantılarında zaman kaybına belki de, iş iptaline yada ertelenmelere  kadar varan olumsuzluklar yaşayacaktır. Sadece turizm sektörü değil,  ekonomik bağlamda şehre büyük getiri sağlayacak olan iş dünyasına yönelik  yurtdışı  bağlantıları da  bundan büyük oranda etkilenecektir. Hem turizm sektöründe, hem de iş dünyasında önemli bir yeri olan bu kapının 3 ay dahi olsa kapatılacak olmasını  istemiyoruz’’

 ‘ENDİŞELİYİZ’
Samsun’da faaliyet gösteren turistik işletmelerin endişeli olduklarını sözlerine ekleyen Murat Toktaş, ‘’Ekonomik kayıplara uğrayacak olan işletmelerdeki çalışanlarda bir süreliğine dahi olsa işsiz kalacaklar. Sektörde çalışan onca insan belki de o süre zarfında iş bulamayacaklar ve evlerine ekmek götüremeyecekler. Bundan en çokta havaalanı içerisinde mevcut  restoran  gibi çeşitli  işletmelerde çalışanlar etkilenecek. Sektör için, Samsun için endişeliyiz’’ şeklinde konuşarak turizm sektöründe hizmet veren işletmelerin endişelerini belirtti.

‘SEVİNDİRİCİ BİR HABER BEKLİYORUZ’
Alternatif çözüm yollarının mutlak surette ele alınması gerektiğini vurgulayan KATİD başkanı Toktaş, ekonomik kayıpların yaşanmaması için hep birlikte bir çözüm aranması gerektiğinin de altını çizdi. Murat Toktaş, açıklamasına şöyle devam etti , ‘’Kapatılmadan da onarım çalışmaları yapılabilir miydi? Ya da, çok kısa bir zaman içerisinde bu tamamlanabilir mi? bunları ilgili yetkililer de mutlaka düşünüyorlardır . Hizmete devam edilerek çalışmaların başlatılması ve pistin tamamlanması şehrimiz için büyük bir kazanç olacaktır. Yetkililerden, endişelerimizin sona erdirilip, bu konuda başta bizler olmak üzere tüm Samsun halkını sevindirecek  bir haber  bekliyoruz’’
 
 (Emir Dursun Akar)

Son Güncelleme: 24.11.2016 10:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.