banner388

Kara: Ders işleyişini bozar

Milli Eğitim Bakanlığının Kudüs’ü derslerde işleme konusuyla ilgili açıklamada bulunan Eğitim İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara, bu durumun normal ders işleyişini bozacağını söyledi.

Kara: Ders işleyişini bozar

Milli Eğitim Bakanlığının Kudüs’ü derslerde işleme konusuyla ilgili açıklamada bulunan Eğitim İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara, bu durumun normal ders işleyişini bozacağını söyledi.

01 Mart 2018 Perşembe 17:51
Kara: Ders işleyişini bozar

Samsun haber - Eğitim İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara, Milli Eğitim Bakanlığının Kudüs’ü derslerde işleme konusuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kara, “Öğretmenler bütünüyle öğrencilerine her zaman bu tür bilgileri veremez. Verebilir dersek yanlış olur. Çünkü bir karar olması lazım. Milli Eğitim Bakanlığının verin demesiyle bu iş olmaz. Dolayısıyla resmi bir yazıyla nasıl verilmesi gerektiği konusunda Milli Eğitim Bakanlığının bir yazısı olması lazım. Bakanlık bu şekilde bir emirle ve tavsiye ile götürecek olursa Kudüs’le ilgili kendine göre başka bir şeyler anlatır. Bu sistemin düşüncesi eğitim öğretim birliğine aykırıdır” şeklinde konuştu.

“Bu konu verilmez demiyorum”

Kudüs’ün derslerde işlenecekse dahi alanına uygun öğretmenler tarafından verilmesi gerektiğini belirten Kara, “Yoksa her öğretmen kendine göre bir şeyler anlatır. Bu konu verilemez demiyorum. Ama bir program yapılmalı, hangi konulara değinileceği ve hangi kazanımların eğitime verileceği açık olması lazım. Keyfi bir Kudüs konusunda bilgilendirme eğitim öğretimin özüne aykırıdır. Bu şekilde eğitim anlayışını doğru bulmuyoruz” diye konuştu.

“Normal derslerin işleyişini bozabilir”

Farklı anlatımların öğrencilerde bilgi kirliliği yaratacağını söyleyen Kara, “Konuyu Tarih, Sosyal Bilgiler gibi uzman öğretmenler vermeli ve ne şekilde verecekleri daha önceden planlanmalı. Amaçlar ve hedefler belirlendikten sonra o konu işlenmelidir. Her öğretmenin işlediği şekilde Kudüs konusunda bir anlatım yapması eğitim öğretim açısından sakıncalıdır. Her öğretmen farklı şekilde vereceği varsayımından hareket edecek olursak öğrencilerde bir bilgi kirliliği olacak. Öğrencilerimizin geleceği açısından da sakıncalı buluyoruz. Bu tür konuların verilmesi normal derslerin işleyişini bozabilir” şeklinde ifade etti.

Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 01.03.2018 23:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2018-03-01 20:26:51

Tipik akp zihniyeti. Langır lungur tarhana bulgur. Mantıklı olmasına iş görür olmasına ülkeye faydası olmasına gerek yok. Neyin nasıl yapılacağını bilen yok. Sal çayıra mevlam kayıra...