banner388
banner390
banner410
banner408

Kapanan kepenkler tekrar açıldı

Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın esnafa umut verdiğini ve geçmişe dönük kapanan kepenklerin tekrar açıldığını söyledi.

banner269

Kapanan kepenkler tekrar açıldı

Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın esnafa umut verdiğini ve geçmişe dönük kapanan kepenklerin tekrar açıldığını söyledi.

13 Haziran 2017 Salı 17:18
Kapanan kepenkler tekrar açıldı

Samsun HaberÜlke genelinde esnafın canlandığını belirten Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, “Ülkemizdeki yaz sezonuna giren esnaf ve sanatkarı umutları Cumhurbaşkanımızın ekonomiye can damarı olarak ‘esnafı canlandıracağız’ demesinin ardından, piyasadaki kırgın ve kısır döngüyü inşallah iyi bir şekilde dönüştürerek, esnaf ve sanatkarımızın yüzünü güldüreceğiz. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi faizsiz kredi vererek esnafımızı daha canlı ve daha cazip hale getirerek kapanan işyerlerinin de tekrar açılmasına vesile olur. Kooperatifler olarak bizlerde esnafımıza elimizden geldiği kadarıyla bu bayram arasında, hem bayram hazırlığı yapan esnafımıza hızlı bir şekilde kredi veriyoruz, hem de verdiğimiz bu kredileri de esnafımız işyerlerinde dönüştürüp, rafına, tezgahına koyarak yeniden alışverişlerine halka sunmasını sağlıyoruz” dedi.

Kapanan kepenkler tekrar açıldı

Kış döneminde esnafa verilen faizsiz 30 bin TL’lik kredinin esnafın bir nebzede olsa sıkıntısını giderdiğini ifade eden Sinecek, “Ondan herhangi bir faiz alınmadan Samsun’daki esnafımıza kredi verdik. Verdiğimiz bu faizsiz kredi esnaf ve sanatkarımıza yansıdı. Bizde mutluluk duyduk. Çünkü bir esnafımıza el uzatıp onu yeşertebilmek amacıyla verdiğimiz kredileri esnafımız sıkıntılı süreçte kullanarak dükkanını daha iyi olmasına vesile oldu. Şimdi esnaf ve sanatkarımız bu bayram sezonunda da inşallah ülkemize, milletimize faydalı olacağına inanıyoruz. Bu konuda da Cumhurbaşkanımız ekonominin kırılgan döneminde bile ülkemize umut vererek, esnaf ve sanatkarımıza bizzat kendisi ‘tedirgin olmayın, biz her konuda yanınızdayız’ demiştir. Esnafımız da o umutlu sözlerini ciddiye alıp, geçmişe dönük kapanan kepenklerin açılmasına vesile oldu” diye konuştu.

Ekonomide yüzde 5 oranında artış var

Esnafın bayramdan umutlu olduğunun altını çizen Sinecek, “Geleceğe dönük bu karanlık döngü geçti. Aydınlık döngüler bizi bekliyor. En azından geçmişe dönük yaşadığımız o 15 Temmuz’dan sonraki sıkıntıları şuanda da dövizin inmesi ile esnaf ve sanatkarımız istikrara kavuşmuştur. Genel anlamda baktığımız zaman esnaf ve sanatkarımız kapanan kepenklerin tekrar açıldığını görmekteyiz. Buda geleceğimize yönelik iyi bir işarettir. Bu konuda bizim esnaf ve sanatkarımız hiç tedirgin olmasın, ekonomimizde şuanda yüzde 5 oranında bir artış var. Buda ekonominin çok iyi ve Avrupa ülkelerinin çoğunu geride bırakarak şu kısır döngü içerisinde bile ekonominin çok iyi olduğunun işaretidir. Esnafımız bu konuda hiçbir tedirgin olmasın” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.