banner388

Kalyoncu: “Taşeron sorunu çözülecek”

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hastanesinde taşeron işçilerle ilgili Türkiye Sağlık İş Sendikası Samsun Şube Başkanı İrfan Kalyoncu, “2014-2015 toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan farklarını alamadılar ve şuanda hala o farklar duruyor. Taşeron sorunu eminim ki çözülecek” dedi.

Kalyoncu: “Taşeron sorunu çözülecek”

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hastanesinde taşeron işçilerle ilgili Türkiye Sağlık İş Sendikası Samsun Şube Başkanı İrfan Kalyoncu, “2014-2015 toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan farklarını alamadılar ve şuanda hala o farklar duruyor. Taşeron sorunu eminim ki çözülecek” dedi.

05 Temmuz 2018 Perşembe 13:33
Kalyoncu: “Taşeron sorunu çözülecek”

Samsun haberSamsunhaber.com Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yazıcının her sabah sunduğu Uyan Samsun programına katılan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hastanesinde bulunan taşeronlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“Artık onlara da kadro verecekler”

Taşeron sorununun çözüleceğini söyleyen Türkiye Sağlık İş Sendikası Samsun Şube Başkanı İrfan Kalyoncu, “Taşeronlarımız kadroya geçerken ciddi sıkıntılarla kadroya geçtiler. 31 Ekim 2020 yılına kadar biraz daha sıkıntılar olacak. 31.10.2020’ye kadar devlet zanlı mali haklarını toplu iş sözleşmesine bağıtladı. Bunu bağıtlamasındaki sebepte şirketlerle olan en son toplu iş sözleşmesi 31.10.2020’de bitiyor. Sözleşme bitim tarihinden itibaren yeniden Kamu İş ile masaya oturulup konuşulacak. Kadrolu olan iş kardeşlerimiz adına Türkiye genelinde yeni bir toplum sözleşmesi bağıtlanacak. Kitlere de kadro vermemişlerdi ama artık onlara da kadro verecekler. Kitlere kadro verme konusunda çalışmalar var ama henüz belirlenmiş bir şey yok. Taşeron sorunu eminim ki çözülecek” şeklinde konuştu.

“Şuanda hala o farklar duruyor”

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hastanesinde bulunan taşeronların paralarını alamamasıyla ilgili konuşan Başkan Kalyoncu, “2014 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesindeki yaklaşık 500 arkadaşı Türkiye Sağlık İşçileri Sendikasına üye yaptık. Üye yaptığımız arkadaşlarla ilgili kanunlara göre toplu sözleşme sürecini tamamladık. Yüksek Hakemden toplu sözleşmeleri çıktık. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hastanesinde bulunan şuan ki yöneticilerden önceki yöneticiler paralarının olmamasından dolayı taşeron kardeşlerimiz haklarını alamadılar. 2014-2015 toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan farklarını alamadılar ve şuanda hala o farklar duruyor” diye ifade etti.

“Hastane yöneticilerimiz de yapıcı olmak istiyor”

Bu olayda hastane yöneticilerinin yapıcı olduğunu söyleyen Kalyoncu, “Yeni gelen üniversite idareleri ile hastane yöneticilerini biz ziyaret ettik. Gördüğüm kadarıyla eksiklik geçmişten gelen karşılıklı bir görüşme yapılamamış ve bir sonuca bağlanamamış. Burada her iki tarafında eksiklikleri var. Bu eksiklikleri giderme adına biz şube başkanı olduğumuz da ziyaret ettik. Bizim öncelikli ilkemiz ilk önce çalışacak yerin olmasıdır. Biz yıkıcı değil yapıcı bir sendikayız. İşverenleri ziyaret edip sorunları onlardan da dinledik. Bu olayda hastane yöneticilerimiz de yapıcı olmak istiyor” dedi.

Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 06.07.2018 09:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.