banner388
banner390
banner410
banner408

Kadroya geçecek taşeron işçiler dikkat!

Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun, kadroya geçecek olan taşeron işçilerin kafalarında oluşan soru işaretlerine cevap verdi.

banner269

Kadroya geçecek taşeron işçiler dikkat!

Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun, kadroya geçecek olan taşeron işçilerin kafalarında oluşan soru işaretlerine cevap verdi.

01 Ocak 2018 Pazartesi 17:33
Kadroya geçecek taşeron işçiler dikkat!

Samsun haber - Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun, taşeron işçilerin kadroya bağlanması konusunda oluşan yanlış algılar için açıklamalarda bulundu. 

Uzun, “İhale bitti, sözleşme bitti, artık sana ihtiyacım yok, seni işten çıkarırım gibi bir algı vardı, inşallah onun önüne geçilmiş olacak, artık işçilerin iş güvencesi olacak” dedi.

HAK KAYBI OLACAK MI?

Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Uzun, yaptığı açıklamada, “Söz konusu dilekçelerde yer alan ‘Herhangi bir hak ve alacak talebinde bulunmayacağımı ve bu haklardan feragat ettiğime dair yazılı sulh sözleşmesi yapmayı kabul ediyorum.’ ibaresi, hakların kaybolacağı anlamına gelmiyor. İşçilerin kıdem tazminatı, yıllık izin hakları ve ücretleri konusunda feragat edeceklerini söyleyen bir dilekçeye imza atmak, Kanun Hükmünde Kararnameler’e aykırı bir durum oluşturur. Dilekçeleri imzalayan işçiler, hiçbir hakkını kaybetmeden kadroya geçiş yapacaklardır” diye konuştu.

“BELEDİYELERDE 7 BİN TAŞERON”

Dilekçelerle birlikte bu kararı işçilerin refahının amaçlandığını belirten Uzun, “Sadece belediyelerde 6000-7000 civarı taşeron çalışanımız var, genel olarak da 10 binin üzerindedir. Ayın 2’sinde dilekçeler verilmeye başlanacak. İktisadi teşekküle geçecekler, işçilere iş güvenliği sağlanacak, ihaleler; 3-5 yıllık sözleşmeler ortadan kalkacak. Yüzde 99.9 oranında kamu kurumlarımızın belediyelerimizin ve diğer kamu kurumlarımızın herhangi bir art niyeti söz konusu değildir. İçeriği şöyle; bu haksız davalara, gece çalışmak, bayramlarda çalışmak veya alacak davalarının önüne geçebilmek amaçlı KHK’ya sokuldu diye düşünüyorum yoksa tazminatlarından bir feragat söz konusu olmayacak, zaten bizim örnek dilekçemiz var, örnek dilekçemizi kullanan arkadaşlarımız kesinlikle sorun ve problem yaşamayacaklar.” diye konuştu.

Haber: Dilek Alabulut

Son Güncelleme: 01.01.2018 17:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nasir 2018-01-02 01:52:39

İş tamamen torpile kaldi mülakat denilen şeyde ak partili olmayan birinin kazanma şansi varmi kandirmayalim birbirimizi. Seçim yatirimi bunlar