banner388

Kadın kuaföründe yaşanan olay isyan ettirdi!

Samsun’un Atakum ilçesinde bulunan bir kadın kuaförü çalışanları, kuaförlerine 4 tane erkek görevlinin ani bir şekilde denetim yapmasına tepki gösterdi.

Kadın kuaföründe yaşanan olay isyan ettirdi!

Samsun’un Atakum ilçesinde bulunan bir kadın kuaförü çalışanları, kuaförlerine 4 tane erkek görevlinin ani bir şekilde denetim yapmasına tepki gösterdi.

06 Eylül 2017 Çarşamba 18:26

Samsun Haber Samsun’un Atakum ilçesi Atakent semtinde bulunan bir kadın kuaförü çalışanları, iki erkek Sağlık Müdürlüğü memuru ile iki polis memurunun ‘kapalı alanda sigara içiliyor’ ihbarı nedeniyle baskın yapar gibi dükkanlarına girdiğini iddia ederek maruz kaldıklarını muameleye isyan etti.

“Hiç Hoş Bir Tavır Değildi”

Yaşadıkları olayı Samsunhaber.com’a anlatan kuaför çalışanlarından Gamze Yıldız, “İkisi polis memuru, ikisi de sağlık memuru olduğu söyleyen dört tane erkek görevli ihbar üzerine geldiklerini söylediler ve bir anda baskın yapar gibi içeri girdiler. İçeri girdikleri anda tesettürlü müşterilerimiz de vardı. Aynı zamanda o anda ağda yaptıran müşterilerimiz vardı. Ağda yaptıran müşteri ne kadar uygun durumda olabilir. Bunu söylememize rağmen içeri girdiler. Koltukların falan altında bakmaya başladılar. Tabii müşterilerimizi bir anda toparlamaya çalıştık. Kapıyı vurmadan girmeleri bizi rahatsız etti. Hiç hoş bir tavır değil. Burası bay-bayan kuaför değil. Erkek çalışanımız da yok. Sadece bayanlara hizmet veriyoruz. Bir bayan kuaförüne gelirken bayan memurlarla gelebilirlerdi. Bayan memurlar denetim yapabilirdi burada” dedi. Yıldız ayrıca yaşadıkları olay hakkında şikayette bulunduklarını ve kendileri için olumlu bir sonuç beklediklerini söyledi.

Samsun Kuaförler Odası da Tepki Gösterdi

Konu hakkında Samsun Umum Kuaförler Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Savaş Kiraz da bir açıklama yaptı. Kadın Kuaföründe yaşanan duruma isyan eden Kiraz, “Kapalı alanlarda sigara içme yasağı var. Bunla ilgili denetimler olmalı. Ama kardeşim bir bayan kuaförüne iki erkek sağlık personeli ve iki erkek polis arkadaş baskın yapar gibi destursuz girer mi?” dedi.

Samsun İl Sağlık Müdürlüğüne sitem eden Kiraz, “Sağlık Müdürlüğü’nde hiç bayan personel yok mu? O kuaförde o an tesettürlü bayan olabilirdi. Ya da bir bayan pedikür veya ağda yaptıran bir bayan olabilir.  Hatta sizin yakınlarınız olabilirdi. Sizin bir yakınınız bayan o kuaföründeyken dört tane erkeğin pat diye girmesi sizce doğru olur mu? Görevinizi yapın ama görevinizi yaparken de vatandaşı mağdur etmeyin” diye konuştu. Kiraz, “Biz bile odamıza bağlı bayan kuaförlerine destursuz girmiyoruz. Bir bayanın olduğu yere dikkatli gireceksiniz. Denetim yapılacaksa bayan görevli ile gelip denetiminizi yapabilirsiniz” şeklinde konuştu.

Gerekli mercilere dilekçe yazarak şikayette bulunduklarını belirten Kiraz, “Bu konunun takipçisi olacağım” dedi.

Haber: Yasir BABA

Kamera: Furkan KOÇ

Son Güncelleme: 07.09.2017 17:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Misafir 2017-09-06 18:37:44

Kuaförler çok haklılar.Başkada seçenekler varken yaptıkları yanlış,iyikide iftira olayları düşünülmemiş

Avatar
Sedef hanci 2017-09-06 19:30:35

Cok hakli bayan rezillik resmen !

Avatar
55 2017-09-07 14:00:20

Bide ağda yapılırken
Peki aynı hanfendi icerde Allah ne verdi ise sigara icildigini ve belkide ağda yaptıran bayanın şikayetçi olabilecegini hiç düşündümü

Geçin bu işleri halka açık iş yeri
İhbar var
Gorevli personelde
Gelip işlemi yapmış.
.

Avatar
Seda 2017-09-08 18:23:45

Ben de bu denetimlere cok çıktim. Memurlar adaba dikkat edecek elbetteki kadın kuaforune girerken once bir kadin gorevli iceri girer. Erkek icin de ayni sey gecerlidir. Buna da saygi adap deniyor. Insanlarin bu eylemi hos görmesi de garip. Wc.lere de karşı cins denetim yapsın o halde oralarda da icen var.

Avatar
Riza 2017-09-09 09:37:00

Kuafor sonuna kadar hakli baskin yaptigin meselese sigara sanirsin fuhus uyusturucu oper 4 erkekle 2 si polis.CUNKU POLIS DEVLETI OLDUK BU YARIN HERKESIN BASINA GELECEK BEKLEYIN BASA GELINCE ANCAK ANLARSINIZ

Avatar
Mehmet 2017-09-07 14:52:42

Piyasa iyice bu tür münasebetsiz insancıklara kaldı,naparsın. Gerekli merciilere şikayet yapılmalı.

Avatar
Alp 2017-09-07 22:43:35

Nolmuş yani altı üstü saçı görünmüş..

Avatar
Türkay ozcan 2017-09-08 10:39:21

Yoksa fuhusmu yapilioduda uygunsuz olabilirdi diypsun bayan kuaforu???dewlet gorewini yapiyo sonuna kadar dewlet memuruna hak veriyorum bende memurum