banner388

İstanbul Girls Orchestra Samsun'u Salladı

9 kadın müzisyenden oluşan ve verdikleri konserlerle ortalığı kasıp kavuran İstanbul Girls Orchestra bu kez Samsun'da sahne alarak, Samsunlulara unutulmaz bir gece yaşattı.

İstanbul Girls Orchestra Samsun'u Salladı

9 kadın müzisyenden oluşan ve verdikleri konserlerle ortalığı kasıp kavuran İstanbul Girls Orchestra bu kez Samsun'da sahne alarak, Samsunlulara unutulmaz bir gece yaşattı.

26 Ekim 2016 Çarşamba 12:39
İstanbul Girls Orchestra Samsun'u Salladı
Piazza Alışveriş Merkezi içerisinde yer alan, Samsunlu işadamları  Ali ve Faruk Alver'in Samsun'a kazandırdıkları Hayal Kahvesi'nde önceki gece sahneye çıkan 'İstanbul Kız Orkestrası' son günlerde dillerden düşmeyen hit şarkıları kendilerine has yorumlarıyla Samsunlu müzikseverlerle buluşturdu. Tamamı 9 kadın müzisyenlerden oluşan grup, yerli ve yabancı şarkıları klarnet, keman, darbuka sazlarla alaturka tarzda yorumlayarak yurtiçi ve yurtdışında verdiği konserlerle büyük beğeni topluyor. Samsunhaber.com'a konuşan (İstanbul Kız Orkestrası) İstanbul Girls Orchestra ekibi Özel Haber Şefimiz Emir Dursun Akar'la çok özel bir röportaj gerçekleştirdi.

SIRADIŞI VE TÜRKİYE'DE İLK 
Basgitar'da Ecem Otgucuoğlu, klarnette İrem Aydın, kanunda Gülşah Can, kemanda Nebiye Taşpınar ve Perküsyonda Ayten Çelik ile Birsu Şanlı'nın yer aldığı İstanbul Girls Orchestra'nın genç ve güzel solisti Filiz Aris, 15 yılı aşkın bir süredir hem solistliği, 3 yıldan buyana da köşe yazarlığını bir arada yürütmekte. Aris, ''Müzik hayatım süresince çok profesyonel isimlerle ve Türkiye'nin en çok tanınmış sanatçılarıyla uzun süre sahne aldım. Batı tarzında dünya müzikleri yaparak hem solistliği, hem de köşe yazarlığını bir arada yürütüyorum.Profesyonellik gereği sahnede 7'den 70'e herkese göre hitap etmekteyiz.Güzel prodüktörümüz Filiz Naz'dan, İstanbul Girls Orkestrası ile ilgili bu proje için teklif geldiğinde heyecanla karşıladım ve tüm kadrosu bayan olan bir grupta yer almak fikrini çok sıcak buldum. Neticede buradayım ve birlikteyiz.Bir ay kadar önce, müzik yelpazemizin genişliğini de göstermek istercesine, tarzımızın biraz dışına çıkarak "Lingo Lingo Şişeler" i seslendirdik ve o esere bir de klip çektik. Sevgili yönetmenimiz Erkan Nas ve aranjörümüz Tarık İster'le çalışmak gerçekten çok keyifliydi. Umarım bu keyfimiz bizi izleyen herkese sirayet eder.Müziğin yanısıra tam üç senedir bir internet gazetesi olan Haber Caddesi'nde köşe yazarlığı yapmaktayım. Bir senedir ise ulusal bir gazetede yazmak benim için şarkı söylemek kadar büyük bir tutku'' diye konuştu.

KÖPRÜ OLDU VE MÜZİKSEVERLERE KALİTE SUNDU
18 yıldan bu yana başarılı radyo ve televizyon programlarına imzasını atarak, Türkiye ve Avrupa'da bir çok organizasyonlardan alnının akıyla çıkmayı başaran menajer Erkan Arı ise, ''Okul yıllarımda radyoculuk yapmaya başladım.Bu doğrultuda menajerliğe soyundum. 12 yıl yerel bir radyo ve tv'de programlar yaptım. Bir dönem yöneticilik yapıp o sayfayı kapattım. 18 yıldır medya ve menajerlik dünyasında aktif olarak bulunmaktayım. Ayrıca Türkiye ve Avrupa'da bir çok organizasyonlarda da imzam bulunmakta.Bugüne kadar Türkiye'nin en beğenilen, dinlenilen ve sevilen bir çok sanatçısına menajerlik hizmetleri sundum ve halen de sunmaktayım. Bugün albümlerini dinlediğiniz ve sahnelerde izlediğiniz bir çok ismin bu günlere gelmesinde payım büyüktür. Hedefim Türkiyemizin tüm dünyaya tanıtımında özellikle sanatçılarımıza köprü olabilmek ve siz müzikseverlere kaliteli müzikleri taşıyabilmek.Bu yükün sorumluluğu bilinciyle yoluma devam etmekteyim''dedi.

GÜZEL PRODÜKTÖRDEN, ÇOK GÜZEL PROJE
Grubun güzel prodüktörü Filiz Naz, Türkiye’de ilk defa 9 bayan müzisyenin bir araya gelerek oluşturduğu İstanbul Girls Orchestra'nın, dünyaca ünlü sanatçılar tarafından seslendirilmiş şarkıları Türk enstrümanlar ile yeniden düzenleyerek farklı bir tarz oluşturarak başarılı bir çıkış yakaladığını ifade etti. Naz, İstanbul Girls Orchestra'nın 2 yıl önce ilk albümleri 'Lingo lingo şişeleri' piyasaya sürdüklerini ve 1 ay önce de aynı adlı Single'yi müzikseverlerle buluşturduklarını dile getirerek konuşmasını şöyle sürdürdü; ''İstanbul Girls Orchestra, albümde yer alan şarkıların yelpazesinin genişliği nedeni ile hedef kitlesini de aynı ölçüde genişleterek 7’den 70’e tüm müzikseverlere ulaşmayı başararak, ilk albümleri müzik marketlerdeki yerini almıştır.Bu mutluluğun yanısıra, grup kısa sürede yakaladığı başarının ardından,bir çok kurumsal firmanın markajına girmeyi başarmış, kına geceleri, düğünler, konserler ve bayii toplantılarının aranan ismi haline gelmiştir''

KADINA ŞİDDETE DUR! DİYECEKLER
Müzikte profesyonelliği ve kaliteyi ön planda tuta
rak oluşturdukları tarzla müzik piyasalarını alt üst eden grup, son zamanlarda yaşanan kadınlara uygulanan şiddete dikkat çekmek için “kadın şiddetine dur demek” adına yakın bir tarihte İstanbul’da konser verecek.


Haber ve Fotoğraflar: Emir Dursun Akar
 
Son Güncelleme: 26.10.2016 15:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.