banner388

İlkadım’da rekor yatırımlar!

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 20 yılda yapılamayan dev projeleri, yatırımları ve çalışmaları 3 yıla sığdırdıklarını söyledi.

İlkadım’da rekor yatırımlar!

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 20 yılda yapılamayan dev projeleri, yatırımları ve çalışmaları 3 yıla sığdırdıklarını söyledi.

18 Ekim 2017 Çarşamba 09:33
İlkadım’da rekor yatırımlar!

Samsun haberBaşarı çizgisinin arkasında yatan gerçekleri anlatan Başkan Tok, AK Parti Belediyeciliğin hem ekol hem de okuldur.  AK Parti Belediyeciliğinin başarısının kaynağının Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde çizdiği profildir.” diye konuştu.

DEV ESERLER YAPIYORUZ!

Toplumun her kesiminin faydalanacağı projeleri hayata geçiren İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlkadım’da büyük değişiminin ve gelişimin mimarı oldu. 23 yılda yapılamayanları 3 yıla sığdırarak hayata geçirilen proje ve yatırımlar halkta büyük yankı uyandırdı. Sosyal, kültürel, sanatsal, sportif ve eğitim alanlarında öne çıkan birçok hizmetlerin yanı sıra kentin modern gelişimiyle birlikte toplumun sosyal huzuru ve refahını artıracak mega yatırımlar, İlkadım ilçesinin geçmişten bugüne bakıldığında tarihinin en büyük projeleri arasında yer alıyor.

23 YIL SONRA İLK KEZ YAPMAK BİZE NASİP OLDU

321 bin nüfuslu bir ilçeye yakışan belediye yeni hizmet binasını hayata geçirmenin onurunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Erdoğan Tok,  “ 1994 yılında Belde Belediyesi olarak kurulan  2008 yılında tüzel kişilikleri kaldırılarak kapatılan Gazi ve Yeşilkent Belde Belediyeleri’nin İlkadım adı altında birleştirilen ilçeye, 23 yıl aradan sonra nihayet yeni hizmet binası yapıyoruz. İlçemize ve vatandaşlarımıza yakışan yeni hizmet binasını yapmak bize nasip oldu. Yıllardır konuşulan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen belediye yeni hizmet binasını hayata geçirme bahtiyarlığına erişmenin sevinci yaşıyoruz” dedi.

İNŞAATIN YÜZDE 70’İ TAMAMLANDI

Belediye yeni hizmet binası inşaatının yüzde 70’i tamamlandığını söyleyen İlkadım  Belediye Başkanı Erdoğan Tok,  “ 8 ay önce temel  kazısı için ilk hafriyat çalışmalarına başlanan, 4 ay önce görkemli ve geniş katılımla resmi temel atma merasimini yaptığımız Belediye Yeni Hizmet Binası’nın açılışını ise Samsun ve Türkiye için önemli  bir tarih olan 19 Mayıs’a yetiştirmeyi hedefliyoruz. Kıran Mahallesinde 20 dönümlük alan içerisinde 11 dönümlük alana yapılan bina tamamlandığında modern mimarisiyle bölgesinin kentsel gelişimine de önemli ölçüde katkı sağlayacak. Şehir merkezindeki yoğunluğu rahatlatarak şehrin güneyinde bulunan alanları da geliştirecek.” diye konuştu. 

UNKAPANI’NDA BÜYÜK DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM

Unkapanı’nda büyük bir değişim ve dönüşüm yaşanacağını dile getiren Başkan Erdoğan Tok, “Önemli bir proje olan yıkımına başlanan eski Unkapanı Kültür Merkezi, yenilenecek olan muhteşem mimarisi ile birlikte sosyal, kültürel, sportif ve ticari yaşam alanlarına dönüşecek. Bu dönüşüm Unkapanı mahallesinin modern anlamda değişim ve gelişimine de büyük katkı sağlayacak. Yeni binanın ilk katı dükkanlardan oluşurken zemin katta planlanan 200 araçlık otoparkı ile şehrin en büyük sorunlarından olan otopark sorununa önemli ölçüde çözüm olacak. Yeni yapının 1 ve 2’nci katlarında kültür merkezi, hanımlar kültür ve yaşam merkezi ve spor salonu yer alacak. Modern yapının en üst katı ise düğün salonu olarak vatandaşların hizmetine sunulacak. Unkapanı’nda başlayan değişim ve dönüşüm Hastane ve Kökçüoğlu Mahallelerini de tetikleyecek. Bölgede büyük bir değişim ve dönüşüm yaşatacak olan düzensiz yapışma ile de dikkat çeken Hastane ve Kökçüoğlu Mahallelerinde başlayacak olan kentsel yenilenme vatandaşlar standartları yüksek, modern ve konforlu konutlarda oturacak.” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cevdet 2017-10-18 12:01:47

ilkadım da kentsel dönüşüm ve yol sorunu hat safada yollar genişletilmeli yeni otoparklar yapılmalı

Avatar
Vatandaş 2017-10-18 12:32:23

Bu Başkan kendini dokunulmaz zannediyor galiba ama sayın Reis-i cumhur onada dokunacak

Avatar
Cemal 2017-10-18 14:28:39

Katma değer üretmeyen inşaat ile kalkınma mı olur? 23 yılda bir hizmet binası mı yapılır? Betonarme binanın 100sene ömrü vardır. Vatandaşın vergi paralarını çar çur etmekten vazgeçin artık. Ölünce hesap vereceksiniz. İllaki bina yapacaksanız. Sokaklarda caddelerde 4 ya da 5 blok aralıklarla katlı otopark yapın. Sokaklar nefes alsın.

Avatar
andaç 2017-10-18 15:18:08

dev yatırım dev borç dev gösteriş....7o likler yürüyerek mi çıkacak kalkancadaki külliye ye....

Avatar
Kentsel dönüşüm 2017-10-18 22:51:17

Sayın başkanım kentsel dönüşüm unkapanindan başlasin eski ticari hareketlilik sağlansın İlkadim can cekisiyor